Unicorns & Fairytales
inspiratie feestdagen - unicorns & fairytales
games Get inspired kids musthaves Musthaves My life Op stap Outfit outfit inspiration Personal Spelen Webshoptips

Last minute kerst -en nieuwjaarsinspiratie

Ook aan het aftellen Nieuwjaar? Heb jij ook nog steeds geen cadeaus gekocht of ben je nog aan het twijfelen over een menu, drankje of activiteit met de kinderen? Heb je nog inspiratie voor de feestdagen nodig? Misschien heb je dan wel iets aan deze zaken…

1. Kindvriendelijk kerstmenu/ Nieuwjaarsmenu

Inspiratie voor de feestdagen… Deze ideetjes komen niet van mezelf maar kreeg ik toegestuurd van de dames van De Reis Van 5. Zij hebben een voedingsspel op de markt gebracht voor het hele gezin en organiseren leuke workshops tijdens feestjes of in de klas, op een bepaalde locatie. Samen met jouw kind(eren) kruip je een aantal weken in de huid van een piratenbemanning. Jullie gaan op ontdekkingsreis en veroveren de wereld door het uitvoeren van creatieve, uitdagende maar vooral ontzettend lekkere voedingsopdrachten. Zo maken jullie groene zeeslangen van druiven en coole kikkers van erwtjes. De Reis van 5 stimuleert kinderen spelenderwijs om gevarieerd te eten, én het is nog leuk ook.

Hier kan je de recepten van de afbeeldingen onderaan downloaden.

  

 

2. Alcoholvrije aperitief

Ga eens een jaar voor mocktails, een alcoholvrij aperitief om samen met je gezin te klinken. Er bestaan tegenwoordig voldoende hoogwaardige merken.

inspiratie feestdagen - unicorns & fairytales

3. Educatieve cadeautjes

Hebben je kinderen al speelgoed genoeg maar wil je ze toch een spel geven? Dan raad ik absoluut de Smart Games aan. Ik heb er niet alleen in de klas maar ook thuis. Vanaf 4 jaar zijn er spelletjes geschikt. Doe zelf ook maar mee want jouw brein zal zeker ook wat training kunnen gebruiken. Speel het gezellig samen of laat je kind het gewoon zelf uitzoeken als ze wat ouder zijn. Een educatief spel dus!

Speelzand is ook mega leuk en sensopatisch! Je kan het vinden bij Educadora onder andere.

4. Party outfit

Heb je al een party outfit gevonden? Wel, ik heb de mijne net gevonden! Ook al kunnen we dit jaar niet gaan vieren, ik kleed me toch graag op. Samen met het gezin of met je bubbel kan je ook feesten en daar hoort gewoon een toffe party outfit bij. Mijn jurk komt van JBC, een Belgische keten die erg inzetten op duurzaamheid. Je kan er ook nog leuke gepersonaliseerde cadeaus vinden trouwens. Ook twinning outfits, zelfs voor feesten.

Al onze schoenen op de foto komen dan weer van Britisch Knights, een van mijn favoriete merken en zéker wat betreft sneakers voor kinderen. Die zijn ZO ontzettend comfi en gaan lang mee. Bovendien zijn ze steeds scherp geprijsd en vaak in SALE!

 

5. Zwanger tijdens de feestdagen

Ben je net zoals ik 4 jaar geleden zwanger tijdens de feestdagen? Geen probleem, je kan er evenveel van genieten (en zelfs nog meer met dat heerlijke gevoel in je buik). Ik schreef er enkele artikels over die jou wel kunnen helpen…

Zwanger tijdens de feestdagen? Tips om te overleven

stylingtips voor zwangere vrouwen.

inspiratie feestdagen - unicorns & fairytales

 

6. Heb je aan de meter, peter en onthaalmoeders gedacht? Of juffen, meesters, oma’s, opa’s?

Wij geven elk jaar sowieso een gepersonaliseerd cadeau tijdens de feestdagen. Soms als extraatje, soms als uiteindelijk groot cadeau. Indien je inspiratie nodig hebt kan je eens snuisteren tussen deze artikels:

12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s

Leuke meter en peter cadeaus

20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

Cadeautips / Wat mogen ze van mij onder de kerstboom leggen?

40+ Leuke cadeautips die géén “speelgoed” zijn

Originele cadeautips voor de feestdagen voor het hele gezin!

Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bijvoorbeeld juffen en meesters)

Leuke DIY cadeautjes voor de juf of meester die ook duurzaam zijn 

DIY gepersonaliseerd kerstcadeau voor oma en opa

DIY juwelen ponsen - unicorns & fairytales

7. Tafeltje dek je

Investeer in een hele mooie tafelschikking. Je kan met weinig al heel veel doen. Een mooi tafelkleed en lichtjes maken al veel goed! Het hoeft geen nieuw of duur servies te zijn. Pimp je borden door er leuke servetten op te leggen, ga eens voor goud bestek of wat denk je van een tafelkleed uit papier waar je gasten boodschappen op kunnen vinden / schrijven? Of waar je kinderen leuk op kunnen tekenen?

aperitiefhapjes - unicorns & fairytales

 

8. Kerstspel voor het gezin

Maak pakjes uitpakken leuker en gezelliger. Speel samen een spel. De maker van het Sinterklaassurprisespel heeft ook een leuk kerstspel bedacht. Het ‘Kerst Met Ballen’ spel. Op 30 kartonnen kerstballen staan hele verschillende korte party games. Je ‘speelt’ met thema’s als dankbaarheid, liefde, wensen vervullen, complimenten geven. Hartverwarmend dus. Maar je hebt ook ontzettend veel lol met elkaar want een heleboel spelletjes zorgen voor allerlei hilarische situaties: lekker actief, veel lachen, gekke grappen en dergelijke. Puur voor je plezier dus!Het kerstspel slechts één regel: vóór je je cadeautje mag uitpakken, speel je eerst met z’n allen een spel!

Je kleeft stickers op de cadeautjes en hangt de kerstballen (die dezelfde tekeningen hebben) in de boom. Je zoekt de bal met jouw tekening en speelt het spel dat op de bal staat. Het gaat superleuk worden!!!

inspiratie feestdagen - unicorns & fairytales

 

9. Pak uit met een gepimpte taart

Ik bestel elk jaar een taart bij JE EIGEN TAART, die ik dan zelf nog decoreer. Ze smaken keer op keer heerlijk en ik blijf trouwe klant. Ook onze traktaties bestellen we steeds daar. Ze worden aan huis geleverd en blijven enkele dagen goed. Je kan toppings maken met macarons die je goud kunt spuiten (met eetbare voedingskleurstof uiteraard) of je kan chocolade toppings maken. Je kan borden versieren door er chocolade namen op te leggen. Die maak je makkelijk zelf door chocolade te smelten, in een spuitbus te doen en op bakpapier de namen te schrijven. Laat ze in de koelkast voldoende opstijven en voilaaaa.

inspiratie nieuwjaar - unicorns & fairytales

 

Nog meer inspiratie feestdagen

Ik heb al veel geschreven over de feestdagen. Cadeautips, boekentips, uitstappen en musthaves: eigenlijk bestaat mijn blog uit inspiratie. Neem dus een tas thee of een kop koffie (of wijn) en plof je in de zetel. Scroll gewoon door mijn categorieën op zoek naar tips…

lees ook: leuke activiteiten in de kerstvakantie

lees ook: nieuwjaar thuis vieren met vrienden: 10 tips

Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

Easy peasy Kerst dessert in enkele minuutjes!

20+ leuke ideetjes en tips om gezellig thuis Kerst te vieren

Leuke kidsproof kersthapjes & traktaties die je samen met kinderen kunt maken!

15+ originele ideetjes om te knutselen rond Kerst met kinderen

 

Niet vergeten? Pinnen!

Pin deze afbeelding op jouw Pinterestbord om deze blogpost te bewaren.

inspiratie feestdagen - unicorns & fairytales

 

Zijn jullie klaar voor de feestdagen? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    messing zeeppomp
    31 december 2020 at 03:25

    Geweldig artikel. Artikelen met betekenisvolle en inzichtelijke inhoud zijn leuker

Leave a Reply