Unicorns & Fairytales
kinderthee - unicorns & fairytales
moederschap Musthaves Webshoptips

Cupkes Lekkere (Kinder)thee

Yes, I love thee. De geuren, de smaken, hoe je ze in allerlei glazen potjes kan doen en kan stylen. Alles aan thee vind ik leuk. Ik ontdekte Cupkes tijdens mijn samenwerking met Aromakids. Ik ontdekte KEKKE Kinderthee. Kinderthee? Daar moest ik meer over weten.

Kinderthee

Kekke Kinderthee is thee zonder Cafeïne, ideaal voor kinderen (en zwangere vrouwen!). Met heerlijke speciale smaakjes. Alle soorten (buiten enkele uitzonderingen) zijn biologisch en allemaal heel speciaal. Ze zijn superleuk verpakt en alle etiketten zijn zelf gemaakt door eigenares Marijke Mol.

Na een groot aantal jaren met heel veel plezier een eigen lunchroom/coffee place te hebben gerund vond ik dat het tijd was voor iets anders. Van het bereiden van bagels, barista koffie, heerlijke thee, cheesecake en verse sappen ging ik me uitsluitend bezig houden met HIGH TEA serviesgoed en thee. Ik ben gek op mooie kwaliteit porselein, lekkere dingetjes maken en thee drinken, het liefst met vriendinnen of met de kinderen. Ik ontwierp en ontwikkelde mijn eigen theeservies. Van daaruit was het een logische stap om ook thee te gaan verkopen. Ik heb de volgende smaakjes kunnen uittesten, voor mama’s en kids. (en papa’s, oma’s, opa’s en vrienden en andere mensen mogen er ook van drinken natuurlijk).

 

kinderthee - unicorns & fairytales

Ik mocht 4 smaakjes uittesten en kreeg een leuk pakketje toegestuurd met 4 zakjes (heel mooie zakjes) thee. Ik ga ze even laten zien en bespreken. Het proeven laat ik over aan jou! Je kan alle theesoorten, cadeautjes en servies vinden op Cupkes.

 

Kekke Kinderthee – Het geheim van de mummie

kinderthee - unicorns & fairytales

Oh de naam alleen al spreekt kinderen toch aan? Wanneer je eten/drinken leuke namen geeft dan zijn kinderen al meer geneigd om ervan te proeven. Zo noemen wij rode kool ‘snoeppatatjes’. Deze kinderthee is biologisch, zonder cafeïne en heeft de smaak van chocolade en limoen. Ik testte hem zelf en hij is lekker, zoet van zichzelf en er hoeft geen suiker in gedaan te worden (naar mijn smaak en ik drink thee bijna nooit zonder suiker…) Voor mama is er de variant met Brownie & kokos die ik ook kreeg.

Ingrediënten: Natuurlijke rooibos, stukjes cacao, caramel, limoen schilletjes, natuurlijke aroma’s.

 

Mama variant: Brownie en kokos

kinderthee - unicorns & fairytales

Je wordt blij van deze thee. De geur alleen al… Heerlijk. Hij smaakt lekker zoet, geen suiker nodig!

Ingrediënten: groene china sencha, kokos (5%) natuurlijke aroma’s, cacao stukjes en schilletjes, zwarte peper, verbena, goudsbloem, moringa blaadjes (wonderboom).

 

Kekke Kinderthee: rooibos met gebakken appeltjes en kaneel

kinderthee - unicorns & fairytales

De combinatie alleen al laat me watertanden. Ik lust heel graag gebakken appeltjes en kaneel. Deze thee heb ik ook al aan Vince laten proeven en hij vond het meteen lekker!

Ingrediënten: rooibos, stukjes appel, kaneel, zoethout, venkel, kruidnagel, natuurlijke aroma’s.

Eigenlijk helemaal geen thee?
Omdat rooibos niet gemaakt wordt van de blaadjes van de Chinese theeplant ( de Camelia Sinensis) is het eigenlijk helemaal geen thee in de traditionele betekenis, maar meer een “infusie” of “kruiden extract”. Maar dat betekent niet dat het niet lekker is.

 

Mango Sancha Organic

kinderthee - unicorns & fairytales

Een gouwe ouwe maar dan in een nieuw jasje! Een heerlijke mango melange gemaakt met groene thee. Om het af te maken is er wat bleekgele droogbloem (latijnse naam: gnaphallum) aan toegevoegd. Laat je verrassen door deze heerlijke mix van fruit en chinese sencha! Met een licht noot-achtige nasmaak zorgt deze thee voor een super gaaf momentje. Ook lekker als ijsthee!

Nog meer (Kinder)thee!

Oh ja, Cupkes heeft nog meer leuke theetjes die ‘in de smaak gaan vallen’. Denk maar aan aardbeien met slagroom, sweet popcorn, framboos munt en meer. Ook zijn er allerlei soorten ‘vrouwenthee’. Die hebben speciale smaakjes, vrouwelijke namen en speciale combinaties. Mijn man zou zeggen: och hier… Maar waarschijnlijk smullen mannen stiekem ook van deze lekkere thee. Ook zijn er theeproeverij pakketten, voor een babyshower of gezellige momentjes. Ik zou alle theesoorten willen proeven eerlijk gezegd. Ze variëren van prij tussen de 3 en 5 euro per pakje.

 

Dit vinden wij ervan

Natuurlijk kon ik niet wachten met proeven. Ze zijn allemaal lekker. De lekkerste vind ik de appeltjes met kaneel. Ik liet Vince ook proeven en hij vond het lekker. Een leuke, gezonde afwisseling van water. Zo hebben ze toch eens iets anders. In de kinderthee zit geen cafeïne en in de andere kruidensoorten zo weinig dat het eigenlijk ook geschikt is voor kinderen. Op de website staat dit er ook altijd bij. Momenteel ben ik zwanger en kan ik dus perfect genieten van deze thee omdat ze ook geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Enkel venkel en anijs zijn niet goed als je zwanger bent of borstvoeding geeft (nee!)

kinderthee - unicorns & fairytales

kinderthee - unicorns & fairytales

 

Ook benieuwd naar deze lekkere theesoorten? Neem dan eens een kijkje op Cupkes. Je kan ze ook shoppen bij Aromakids. Drinken jullie kinderen graag thee? 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Shanna
  8 september 2016 at 07:13

  Ze klinken alvast lekker! Ga daar ook es naar zoeken. Zelf thee drinkers en voor zoonlief v bijna 3j es kabouter thee gekocht mr GN uitgesproken lekkere smaak vind ik. Die verdween snel diep in de kast

 • Reply
  Nicole Adelaars
  12 oktober 2016 at 11:50

  Hmmm klinkt heel lekker, ik houd van thee! En mijn dochter ook ze wil altijd van mij meedrinken.
  Dus thee zonder caffeine is super, ook voor mijn zwangere vriendinnen die op de thee komen.

Leave a Reply