Unicorns & Fairytales
bento de leukste lunch - unicorns & fairytales
Food Get inspired Koken met kinderen lunchbox moederschap My life Webshoptips

Mijn eerste Bento ervaring met ‘De Leukste Lunch’

Dat ik fan ben van Bento dat wisten jullie misschien al. Beter gezegd: ik ben fan van gevarieerde leuke lunch/tussendoortjes/… Ik hou er wel van om Vince zijn bordjes mooi te maken. Als kind maakte ik de bordjes ook mooi. Ik vond dat altijd fascinerend. Toen Marije van de webshop ‘De Leukste Lunch’ een oproepje deed om een Bento Back to school set te testen, sprong ik er meteen op natuurlijk. 

 

Een leuke lunch?

De Leukste Lunch is een webshop die allerlei spulletjes verkopen om, zoals de naam al zegt, een leuke lunch voor jou en je kids te voorzien. Dat gaat van brooddozen, doosjes, snijders tot prikkertjes en knijpers. Echt leuke spulletjes waarmee je leuke brooddozen kunt maken. Binnenkort mag ik zelf brooddozen gaan maken voor Vince en ik ben echt wel van plan om niet elke dag gewoon saaie boterhammen mee te geven. Veel werk, hoor ik je al zeggen. Nou ja… Sommige dingen kan je al van de dag tevoren klaarmaken ook. Een leuk pastaslaatje, vormpjes van groenten maken en fruit kan je best al klaarmaken. Een boterham in een leuke vorm snijden zal ook wel niet te lang duren. Als je leuke potjes hebt die je kan vullen met nootjes of rozijnen maakt de lunch ook al veel leuker. Wel noodzakelijk is een goede brooddoos. Met vakjes of gewoon groot genoeg. Met rubberen cupcake vormpjes kan je ook scheidingen maken.

bento de leukste lunch - unicorns & fairytales

bento de leukste lunch - unicorns & fairytales

Bento?

Bento komt oorspronkelijk van Japan. Daar is het populair om leuke figuurtjes te maken. Vooral dan uit rijst, veel rijst! Maar wij geven onze eigen draai eraan. Het principe is eigenlijk eenvoudig: een gevarieerde lunchbox samenstellen met koolhydraten, eiwitten en fruit of groenten. Maar eigenlijk hoeft het allemaal niet zo strikt. De bedoeling is leuke uitdagende lunchboxen te maken die jouw kind aanzetten tot een gezonde lunch. Moet dit alle dagen? Nee hoor… Maar geef toe, als je zulke leuke lunchboxen mee naar school krijgt…

Lees ook: gezond eten stimuleren bij kinderen 

bento de leukste lunch - unicorns & fairytales

bento de leukste lunch - unicorns & fairytales

Back to school set

Wij kregen dus van De Leukste Lunch de ‘Back to school set’ aan. Het bestond uit enkele leuke spulletjes om de lunch te pimpen: lunchprikkers, bento mini doosje, boterhamuitstekers, fruitbandjes, ei-vorm en spork… Kijk maar eens naar de foto. Vince is geen makkelijke broodeter dus hij was een ideaal proefkonijn om eens een leuke box te testen. Ik maakte er een filmpje van, een beetje een VLOG. Iets wat ik meer en meer wil doen. Ik kan je wel vertellen dat Vince enorm enthousiast was met zijn gevarieerde lunchbox. Hij vond het ook spannend, al die prulletjes. Het stimuleerde hem echt om te eten. Missie geslaagd?

bento de leukste lunch - unicorns & fairytales

bento de leukste lunch - unicorns & fairytales

bento de leukste lunch - unicorns & fairytales

 

Vlog

Ik ben nog niet professioneel bezig met vloggen, maar soms zegt een filmpje meer dan geschreven tekst. Ik vind het zelf wel leuk om te zien hoe iemand iets aanpakt dus daarom wou ik jullie zeker even meenemen in mijn Bento ervaring. Hopelijk vinden jullie het wat leuk 🙂

 

Kennen jullie Bento? Maken jullie leuke lunchboxen? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  angelique
  7 september 2016 at 08:51

  Ik ken dit wel maar mijn kleine man blijft (nog) niet over omdat ik er gewoon ben. Overdag moet hij gewoon fruit mee naar school dus daar kun je niet super creatief mee omgaan maar ik wil mij hier zeker meer in gaan verdiepen voor het geval ik wel werk vind en hij wél moet overblijven

 • Reply
  Jess
  7 september 2016 at 14:47

  Ik kijk er zo naar uit om Ellie’s lunch te maken. Een leuke brooddoos vol lekkers.

Leave a Reply