Unicorns & Fairytales
paasbundel kinderen paaszoektocht - unicorns & fairytales
Educatief Educatief speelgoed educatieve activiteiten moederschap My life Onderwijs Spelen

Educatieve en leuke speurtocht Pasen voor kinderen

Het is weer lente en Pasen. Dat wil zeggen: twee weken paasvakantie! Halleluja. Een superleuke tijd voor de kinderen en een heel fijn thema om mee aan de slag te gaan thuis en in de klas. Maar weet je nog toen er het beest Corona was en de paasvakantie een week vervroegd werd? Ik maakte toen een leuke en educatieve paasbundel voor kinderen van 4 tot 7 jaar ongeveer, die jullie GRATIS kunnen downloaden. EN ik geef je er graag wat tips bij. Ja zo ben ik hé 😉 

We gaan onze kinderen 2 weken moeten bezighouden ofwa!?

Met deze gratis paasbundel en de paaszoektocht voor kinderen, ga je je kinderen geen twee  weken in de paasvakantie zoet houden, maar je kan er wel fijne ideetjes in vinden. Ik vind het enorm erg voor mensen die moeten werken en dat niet zien zitten met hun kroost. Daarom hoop ik dat ze op mijn blog veel ideetjes en inspiratie kunnen vinden om aan de slag te gaan met de kinderen. 

Denk eraan: je moet niet 24 uur op 24 met je kinderen spelen. Ze kunnen zich prima zelf vermaken. Ik ben ook niet constant met hen bezig, al lijkt dat wel. Kinderen leren ook iets uit verveling hoor. Dus schaam je niet, je hoeft er echt niet bovenop te zitten. Toch moet je ze wel een beetje aanzetten. Vermijd het om ze heel lang voor schermen te zetten. Dat is echt niet gezond voor hen. Geef ze veel open ended speelgoed zoals blokken of laat hen schilderen, met speeldeeg spelen, buiten in de tuin enz… Daag ze uit een supergrote toren te maken of een kaartje te schrijven voor oma en opa. Of laat ze uit karton een kasteel bouwen. 

Maar eventjes voor we verder gaan… 

Wist je dat ik een boek heb geschreven? Hij ging na een jaar in tweede druk en is zeer geliefd bij iedereen die met kinderen werkt. Daar vind je erg veel speeltips in. Op een laagdrempelige manier leg ik uit waarom spelen gezond is, geef ik tips over hou jij als opvoeder kunt handelen. En nee, je zult lezen dat ik niet pleit dat je voortdurend meespeelt. 

Op mijn instagram pagina UNICORNS & FAIRYTALES vind je onder de highlights ‘kids activities 1, 2 en 3’. Ik verzamelde daar allerlei activiteiten die je kunt doen met kinderen. Misschien heb je er wel iets aan. 

Op mijn creatief account OUT OF THE BOX PLAY kan je mij volgen voor leuke educatieve en creatieve activiteiten met kinderen. 

magnetische tegels matoyli - unicorns & fairytales

1. Een paaszoektocht

Heb jij zo’n plastic eieren ? Je weet wel, waar je iets kan instoppen? Je kan ze vinden in Action en Hema, maar als je niet buiten kan dan heb je ze ook op BOL. Daar kan je allerlei zaken instoppen. Zo leuk om die te vullen. Je kan er een geluidenmemory van maken, of losse letters waarmee ze woorden kunnen leggen. Je kan er ook kleine paaseieren instoppen en nog veel veel meer. Tijdens een paaszoektocht kan je er ook tips instoppen waar het andere ei zich bevindt. Bijvoorbeeld: het tweede ei ligt op een plaats waar jij tot rust komt… Of waar mama en papa slapen of…. 

Hier kan plastic paaseieren vinden

paasbundel kinderen paaszoektocht - unicorns & fairytales

2. Opdrachten tijdens de paaszoektocht 

Je kan de paaszoektocht zonder opdrachten doen en ze gewoon de eieren laten zoeken en verzamelen, of je kan het koppelen aan opdrachten. Die kan je zelf verzinnen, educatief maken of zorgen dat ze bewegen. Ik maakte een paasbundel met allerlei educatieve oefeningen (en ook andere oefeningen) voor kinderen van 4 tot 7 jaar ongeveer. Die kan je GRATIS DOWNLOADEN!!! 

Wat je zou kunnen doen is selecteren welke opdrachten je bij de paaseieren legt en die ze moeten vervullen voor ze de tip (die jij hebt) krijgen om de volgende opdracht te vinden. Wees creatief…

Je kan natuurlijk het bundeltje ook gewoon afprinten en geven en laten maken. Als ze dat willen natuurlijk hahaha. 

paasbundel kinderen paaszoektocht - unicorns & fairytales

3. Bucketlist

Ik maakte deze Bucketlist Pasen met allerlei leuke dingen die je kan doen. Deze zijn tijdens de lockdown gemaakt dus allemaal zaken die coronaproof zijn en die je ook binnen zou kunnen doen. Natuurlijk kunnen we nu weer gewoon heerlijk genieten van de Paasvakantie zonder binnen te zitten, maar wie weet ben je er wel iets mee! 

FREE PRINTABLE : bucketlist paaspauze

tips paasvakantie - unicorns & fairytales

4. Nog wat leuke tips:

paasmandje knutselen - unicorns & fairytales

5. Free paasbundel printables en nog wat ander leuks…

Wisten jullie dat al dat ik bezig ben met nog andere dingen? 

  1. Zelf printables maken en verkopen via MIJN EIGEN SHOP  aan kleine prijsjes 
  2. Nog at boeken schrijven 
  3. Het geven van workshops en lezingen voor kinderen en ook ouders / leerkrachten 
  4. Ik schreef een boek! (en hij is al in tweede druk!!!!) 

JA DAT BOEK WIL IK! 

6. En nu downloaden maar! 

FREE PRINTABLE PASEN OPDRACHTEN

EN EEN LINKJE NAAR DE ONDERSTAANDE PAASBUNDEL 

LENTEBUNDEL 

ZONNEBLOEM en BONEN BUNDEL 

 

activiteiten rond Pasen educatief - unicorns & fairytales

 

Veel plezier ermee en hopelijk tot snel. Geniet van de paasvakantie ! 

XOXO Nathalie 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply