Unicorns & Fairytales
knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen feestdagen knutselen rond een thema My life

Knutselen met Pasen? Check deze ORIGINELE creatieve ideetjes!

Ga jij ook knutselen met Pasen of zoek je nog leuke creatieve ideetjes die je met kinderen kunt doen? Ik heb weer enkele nieuwe creaties gemaakt. Ze zijn out of the box, toch eenvoudig én superleuk om te doen, samen met kinderen. Als je iets maakt, deel je het dan ook via Instagram op sociale media en tag je mij? Dan kan ik het mee bewonderen.

Knutselen met Pasen 

Joepie, met deze creatieve opdrachten ga jij samen met je kinderen fijn kunnen knutselen met Pasen. Het kan uiteraard ook in school. En remember: het proces is belangrijker dan product! 

1. Paaseieren van koord

Deze ornamenten kan je versieren of gewoon zo laten, ophangen of in een schaal leggen. Ze zijn kei leuk en heel makkelijk te maken. Je neemt een potje met schoollijm, een ballon en koord van een kleur naar keuze. Dompel dan het koord in de lijm en steek het tussen een vork zodat , als je het touw rond de ballon draait, je het overtollig lijm laat afdruppen in het potje. Draai het koord rond een opgeblazen ballon. Laat dan héél goed drogen op bakpapier tot je voelt dat het koord hard geworden is. Prik dan de ballon stuk en haal het er voorzichtig uit. Het kan wel zijn dat je je ornament even weer goed moet steken. Hang er een touwtje of rekker aan en je kan het ophangen. Steek er eventueel nog een klein kuikentje in.  

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytalesknutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

2. Een kuiken met wiebelbenen 

Wij maakten dit kuiken uit een leeg Alpro potje en gebruikten de découpage techniek om het te versieren. We namen geel zijdepapier en met mod podge kleefden we dit op het potje. Je kan ook een kartonnen beker nemen en dit geel schilderen. Na het drogen kleefden we wiebelogen en een steentje als neus en aan de achterkant veren. De pootjes maakten we van koord en een houten bol. Jij kan dit natuurlijk anders doen. Misschien wil je ze liever uit chenilledraad maken? 

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

3. Een waskrijt kunstwerk 

Overschot aan karton? Knip er een paasei uit of de vorm van een konijn en en kleef stukken af met papiertape. Laat inschilderen of inkleuren met waskrijt. Nadien haal je voorzichtig de tape eraf. Nu heb je een toffe creatie. Op de achterkant kan je een boodschap schrijven of je kan ook daar verder doen. 

Deze leuke waskrijtjes vind je bij A WILDER HOME SHOP

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

4. Paasmandje met keukenrol

Met keukenrol, een ballon en Mod Podge maakten we een eierschaal. Je blaast een ballon op en je tekent er een halve eierschaal op. Je vult die op met stukjes keukenrol volgens de servettentechniek: je smeert een stuk in met Mod Podge en kleeft er een stukje keukenrolpapier op. Smeer  er weer een laag over. Zeker twee lagen over elkaar doen. Zorg dat er geen open stukjes zijn…  Laat goed opdrogen. Prik de ballon door en haal hem eruit. Je kan op dezelfde manier bloemen of iets anders op het mandje transfereren door een servet met motieven te nemen , het motiefje uit te knippen en zo weer met Mod Podge erop te kleven. Dat zorgt ook meteen voor een afgewerkte look. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om het mandje te schilderen. Ik maakte een handvat van ijzerdraad en een mooi kanten lint. TADAAA.

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

https://awilderhome.be

5. Tattoo paaseieren 

Vorig jaar gingen we eieren natuurlijk kleuren, deze keer hebben we ze een tattoo gegeven. Dit is ook volgens de servettentechniek gedaan, maar je kan evengoed een temporary tattoo gebruiken en er zo opkleven. Kook eerst de eieren hard en vervolgens geef je ze een mooie tattoo. Ideaal om tijdens een paasbrunch te serveren. Mooi hé? 

 knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

6. Een konijn 

Een simpele maar leuke creatie als je wil knutselen voor Pasen met kinderen. Gebruik lege wc-rolletjes! Schilder ze naar keuze en maak er een diertje van. Wij kozen voor een konijn. Een wit! Knip oren uit, kleef er oogjes op, snorharen en een neus. Of je kan een grote pompom maken voor het staartje aan de achterkant. Er is zoveel mogelijk. Snorharen maakten we van chenilledraad. 

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

7. Een konijnenappel als traktatie

We waren aan het nadenken over leuke gezonde traktaties voor kinderen en in het boekje van OOG VOOR LEKKERS stonden allemaal toffe ideetjes. Daar stond ook een appel of peer in die in een ‘pakje’ zaten. Dat deed me nadenken in het thema Pasen en zo kwam ik op een konijn… Is het niet leuk geworden? Je hoeft enkel het sjabloon twee keer uit te knippen en vast te maken, met koordjes of nietjes. 

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

8. Een schaduwlandschap maken in een rol 

Ik werd geïnspireerd door Little Lion Mom op Instagram en ik besloot zelf ook eens een landschap in een rol te maken. Als je goed kijkt zie je een konijn en een huis en paasklokken. Je knipt figuurtjes uit en kleeft ze in een rol. Zie tweede foto voor details. Als je de rol naar de zon houdt dan krijg je een mooi silhouetten. 

spelen met schaduwen - unicorns & fairytales

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

 

9. Haar laten groeien 

Je kan gemakkelijk uit halve lege eierschalen cresson laten groeien. Ook kan je kaarsvet en een oude lont gebruiken om kaarsjes te maken. Teken er gezichtjes op en KLAAAR! 

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

 

10. Kaartje maken! 

Dit 3D kaartje is gemaakt met een stukje eierdoos en koord. Je kan er de leukste creaties mee maken! Daag je kinderen uit om OUT OF THE BOX te denken 😉 

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

 

Nog meer Pasen!

Educatieve en leuke speurtocht Pasen voor kinderen

Leuke knutselactiviteiten en (educatieve) spelletjes rond Pasen met kinderen

Zo kan je die massa’s paaseieren van Pasen herwerken tot lekkernijen!

8 leuke ideetjes om te knutselen rond Pasen

Paaseieren knutselen & leuke activiteiten met eieren

Een leuk paasmandje knutselen om eitjes te verzamelen

Tips voor een gezellige en lekkere paasbrunch (met kinderen)

Coronaproof Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen

Tips voor een leuke budgetvriendelijke paasbrunch met kinderen

 

Nog meer out of the box speel ideetjes? 

Vond je deze ideetjes om te knutselen met Pasen leuk? Heb je nog meer Out of the box ideetjes nodig? Dan kan je misschien wel wat met mijn boek SPEEL!  Vanaf 22 april in de rekken (en online 😉 ) 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply