Unicorns & Fairytales
Educatief Educatieve tips My life Onderwijs sensory play Webshoptips Winactie & Give away

Educatieve spelmaterialen en open ended play speelgoed voor kinderen & WIN

Sinds ik meer en meer bezig ben met het ontwikkelen van spelvormen  (voornamelijk open ended play) voor thuis (die je ook in de klas kunt doen) ben ik ook op zoek naar leuke educatieve spelmaterialen om daarbij te gebruiken. Ik vond maar moeilijk lokale webshops tot ik The Mini Story ontdekte. We begonnen ook te praten op sociale media en ervaringen uit te wisselen. Er was meteen een klik. Zij hadden al het educatief materiaal dat ik nodig had.  Dat vraagt om een artikel zodat ook jullie deze interessante shop kunnen ontdekken. 

Open ended play

The Mini Story is een online shop dat ontstaan is door Lynn, een mama van twee kindjes en juriste, uit een zoektocht naar uniek ‘open ended play’- speelgoed. De focus van haar shop ligt op speelgoed dat vrij spel, creativiteit en verbeelding stimuleert, waarbij kinderen de vrijheid hebben om de eindeloze mogelijkheden te ontdekken.

Open ended play is eigenlijk spelen met speelgoed, losse parts en items waarbij geen ‘juiste of foute manier’ bestaat. Het is speelgoed dat tot de verbeelding spreekt en waarmee je veel kunt doen. Kinderen kunnen zo hun eigen spel creëren, fantasie en creativiteit gebruiken. Vooral geen schreeuwerige, op batterij werkende, plastic speelgoed waarbij de verwondering beperkt is tot de eerste 20 minuten na het openen van de doos, volgens Lynn. (Wat niet wil zeggen dat wij geen plastic speelgoed hebben met felle kleuren en geluiden want wij zijn bijvoorbeeld wel fan van VTech, waarbij ook veel speelmogelijkheden zijn en creativiteit gestimuleerd wordt, maar we weten allemaal wel wat er bedoeld wordt).

Maar goed, de educatieve spelmaterialen die ik bij The Mini Story vond zijn geweldig. Ik wil eigenlijk ALLES! Ook mega interessant voor (kleuter)klassen want geloof me, wanneer je hebt gezien wat ze hebben wil je gewoon ook alles! En als leerkracht ben je meteen al leuke ideetjes aan het verzinnen. Beroepsmisvorming, I guess…

open ended play - unicorns & fairytales

Educatieve spelmaterialen

Wanneer kinderen intrinsiek gemotiveerd zijn (lees mijn artikel maar eens over hoe ik persoonlijk vind dat ons ‘regulier’ onderwijs zou moeten veranderen) dan leren ze veel meer. Ze onthouden het beter, zijn gemotiveerd en gaan daardoor ook kritischer om met alle info. Ze willen onderzoeken, experimenteren en creëren. Al spelend leert men, dat is gewoon zo. Bij The Mini Story vind je dan ook educatief speelgoed in alle vormen en maten; hulpmiddelen om de wiskundige vaardigheden te trainen, de letters te leren, kleuren, vormen en groottes te sorteren, zintuiglijk materiaal, muziekinstrumenten…   Daarbij helpt open ended play zeker ook!

educatieve spelmaterialen - unicorns & fairytales

Onze favorieten van het moment

Erg moeilijk om onze favoriete educatieve spelmaterialen op te sommen want eerlijk gezegd zou het dan heel de website zijn. Ik ben zelden zo enthousiast geweest over een hele collectie. Maar goed, ik denk dat het komt omdat de eigenaar en ik, ook al hebben we elkaar nog nooit gezien, op één lijn zitten betreft het idee omtrent open ended play en educatieve spelvormen. Maar ik doe mijn best om zeker enkele favorieten op te sommen. De rest mag je zelf gaan ontdekken in hun webshop. Here we go.

Learning Resources schepmaterialen

 

open ended play - unicorns & fairytales

Deze schepjes en nog veel meer van Learning Resources vind je bij the Mini Story. Het zijn superleuk gevormde educatieve spelmaterialen die goed in de handjes liggen van de kinderen en die de motoriek en fantasie stimuleren. Deze zouden geweldig zijn in een sensory table waarbij de kinderen naar hartelust kunnen scheppen en experimenteren.

 

Een sorteer tray

educatieve spelmaterialen - unicorns & fairytales

Met dit sorteerspel leren kinderen tellen, sorteren en kleuren herkennen. Hier is veel mee mogelijk. Bovendien wordt ook de motoriek gesimuleerd.

lees ook: Een activity tray maken van een dienblad : tips

 

Magnetische schijfjes

open ended play - unicorns & fairytales

Geloof het of niet maar thuis is dit de all time favourite van Lex. Hij vindt gewoon zijn eigen spelvormen uit en hij is nog geen 3 jaar. Hij begon spontaan de schijfjes te sorteren. Nadien haalde hij alle rode eruit (dit verwoordde hij dan ook) en daarna begon hij ze te tellen… nou! Ze zijn ook gemakkelijk op te ruimen want met de magnetische toverstokken kleven ze meteen aan de stok. Hier kan je ook mee experimenteren: welke materialen zijn magnetisch?

 

Boren maar

educatieve spelmaterialen - unicorns & fairytales

Dit is een superleuk spel om de fijne motorische vaardigheden te ontwikkelen. Ik denk dat dit zeker leuk educatief speelgoed is voor mijn kleine bouwers en klussers.

lees ook: De fijne motoriek stimuleren bij kinderen

 

Bouwen

open ended play - unicorns & fairytales

Met deze sticks en bolletjes bouw je allerlei vormen. Ze kunnen zelf hun eigen bouwsels maken maar ook de kaarten gebruiken. Kunnen ze een stappenplan volgen of gaan ze het uit zichzelf maken. Leuk om wiskundige figuren te maken in de klas!

Lees ook: Speelgoed voor kleine klussers en bouwers

 

Sorteer schaaltjes

open ended play - unicorns & fairytales

Kinderen doen het graag: sorteren. Het lijkt wel of dat er van nature inzit. Mijn kinderen beginnen altijd uit zichzelf te sorteren. Met deze leuke schaaltjes kunnen ze allerlei materialen per kleur sorteren. Of je kan ze gewoon gebruiken voor open ended play. Oh er is zoveel mogelijk! Ook om knutselmaterialen uit te stallen bijvoorbeeld. Een aanrader!

 

Nog veel meer!

Natuurlijk is er nog veel meer dat je kan vinden behalve deze educatieve spelmaterialen en vind je nog ander open ended play speelgoed ook zoals verkleedspullen, puzzels, spelletjes, buitenspeelgoed enz… Wat is jouw favoriet?

open ended play - unicorns & fairytales

Ontdek het assortiment en win shoptegoed van 30 euro

Omdat ik jullie heel graag deze super interessante webshop wil laten leren kennen heb ik met Lynn afgesproken dat jullie het assortiment kunnen leren kennen en iets mogen kiezen met een shoptegoed van 30 euro. Wat moet je nu daarvoor doen? Wel, heel makkelijk. je moet niet verplicht iemand volgen als je niet wil, dat is geheel vrijblijvend.  The Mini Story kan je vinden op Facebook en Instagram voor de laatste  nieuwtjes en mij kan je vinden via Facebook en Instagram. Als je graag mijn educatieve spelvormen wil leren kennen kan je mijn nieuwe OUT OF THE BOX PLAY account op Instagram volgen, dan kan je zien wat ik allemaal doe met de educatieve spelmaterialen van The Mini Story.

Wat je wél moet doen en wat ons zou plezieren is het volgende:

 1. Ga eens rustig kijken op de webshop van The Mini Story en vertel ons wat jij zou kopen met het shoptegoed
 2. Tag iemand via Facebook onder het artikel die dit wel interessant zou vinden. Een collega mama/leerkracht/opvoeder/vriendin/…

 

That’s it!

Meedoen kan tot en met 19 november 2019

 

Succes!

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

27 Comments

 • Reply
  elisabeth maria martina
  12 november 2019 at 07:15

  voor mijn jarige kleinzoon een geweldig kado
  https://theministory.be/collections/speelsets/products/melissa-doug-lock-roll-garage-met-sleutels

 • Reply
  Goele H
  12 november 2019 at 07:17

  Een blog op ons lijf geschreven, want mijn jongste zoontje is helemaal gek van zulk speelgoed en sorteren is zijn dagelijkse bezigheid. Ik zou waarschijnlijk voor een dierensorteerset gaan en misschien schaaltjes ofzo er bij. Moeilijk kiezen tussen al dat moois!

 • Reply
  Rebecca
  12 november 2019 at 07:55

  Het skeletal starter geo set is mijn favoriet! Dat zou een leuk sintpakje zijn voor mijn zoon. Fingers crossed!!!!!

 • Reply
  Annemie van de velde
  12 november 2019 at 08:17

  Deze lijken me heel leerzaam : https://theministory.be/collections/educatief-speelgoed/products/learning-resources-snap-n-learn-koetjes. En schattig 😍

 • Reply
  Eline
  12 november 2019 at 08:52

  Oh wauw! Wij zijn al heel erg fan van open ended play, en mijn winkelmandje in de ministore word wekelijks gevult! Ik kan alleen niet kiezen! Ik denk dat wij voor een assortiment kleine houten vormpjes zouden gaan die goed passen bij onze collectie houten speelgoed dat wij al hebben.

 • Reply
  Evelien
  12 november 2019 at 09:02

  Als ik kon, zou ik de hele webshop leegkopen 🙂 Onze eerste keuze zou toch vallen op een setje pebbles of de miniland mozaik pegs

 • Reply
  Ellen Urlings
  12 november 2019 at 11:14

  Ik heb vandaag mijn eerste bestelling geplaatst. Ik heb voor ons zoontje de magnetische schijfjes, sorteerschaaltjes met de beertjes en de pincetten besteld.
  Ik zou heel graag die 30 euro winnen om het sushi setje en de funny faces aan te kopen.
  Het is een super mooie website met leuk speelgoed wat kinderen uitdaagt om te leren!

 • Reply
  Valerie Van Lokeren
  12 november 2019 at 12:55

  Whoehoew!!! Een wedstrijd waar ik dolgraag aan wil meedoen!!! Ik heb net voor mijn zoontje Fons de regenboogblokken besteld voor de Sint! Maar… met door de webshop te scrollen ben ik zovéél dingen tegen gekomen die ik zooo graag zou hebben! Als mama – kleuterjuf wil je natuurlijk heb beste speelgoed voor je kind, dus… en dus ook graag winnen!🙊 #makemehappy!

 • Reply
  Misty Dg
  12 november 2019 at 15:52

  Hape pound and tap bench met xylofoon voor mijn zoontje van 1 jaar die dol is op muziek en kloppen op iets, de ideale combinatie 😂

  • Reply
   Sharina Nys
   13 november 2019 at 11:40

   Goh ik zou noet weten wat ik moet kiezen want het ziet er allemaal educatief en leuk uit. Mijn zoontjes zouden met alles graag spelen. De sorteer tray met cijfers vind ik persoonlijk super leuk, ook voor on de klas ( ik geef les) te gebruiken.

 • Reply
  Miekske Dingens
  12 november 2019 at 18:53

  Wat een fijne webshop! Veel ideetjes opgedaan voor de komende periode, wat bovenaan het lijstje staat? https://theministory.be/collections/all/products/hape-sunny-valley-adventure-dome-magnetisch-spel
  Echt leuk!

 • Reply
  Cuypers Marita
  12 november 2019 at 18:54

  voor mijn kleinkinderen zou ik iets leuks willen uitzoeken bijvoorbeeld de Hape Colorback Seaturtle, probleemoplossend denken, pengreep oefenen en gewoon leuk spelen 🙂

 • Reply
  Marjolein van der Lei
  12 november 2019 at 20:23

  Ohh zo leuk!! 😍
  Wij kunnen nog wel wat extra dingen gebruiken! Ik had laatst via een ander artikel van jou al eens op de site The mini story gekeken en ze hebben echt té veel leuke dingen! Had de magnetische schijfjes en knikkers al op mijn verlanglijstje staan. Daar zijn we natuurlijk ook zo’n set sorteerbakjes bij nodig en ik wil ook nog heel graag een set handy tools! En eigenlijk nog 10000 andere dingen.. 🙈

 • Reply
  Annelies Crommelinck
  12 november 2019 at 21:13

  De praatplaten zijn prachtig! Ik heb al weer wat ideetjes opgedaan voor kerstlijstjes.

 • Reply
  Stephanie marnef
  12 november 2019 at 21:36

  Wauw!!!! Wat een prachtige webwinkel en open ended play account. Als mama van 3 kindjes en als kleuterjuf zou dit mooi van pas komen. Zelf helemaal in open ended play, het mooiste spel dat er bestaat. Ik vind alles zalig op de website!!!
  Liefs,
  Stephanie

 • Reply
  kempenaers anita
  13 november 2019 at 14:46

  leuke webshop, doe graag mee voor dit mooie shoptegoed en zou er de melissa & doug houten voedsel mee kiezen, kleinzoon krijgt een houten keukentje en kan hij dit daar ook voor gebruiken

 • Reply
  Ellen
  13 november 2019 at 15:04

  Ooooooh de Tickit sensory blocks! Of gewoon alles van de Rainbow Architect-lijn 😀

 • Reply
  Nele
  14 november 2019 at 10:13

  We kunnen geen speelgoed blijven kopen, ze hebben er al zo veel. Ik koop dan liever enkele mooie plooiboxen of opbergzakken om al hun speelgoed in op te bergen.

 • Reply
  Marian B
  14 november 2019 at 13:14

  Er is wel heel veel leuks, ik heb een heleboel ideeën opgedaan! Mooi, uitdagend en zeker educatief. Miniland Mozaiek Art 3D zou ik heel graag willen voor mijn kinderen thuis, maar het lijkt me ook erg leuk voor op school!

 • Reply
  Trotsema fati
  14 november 2019 at 13:26

  Wouw wat een leuke webshop met prachtige producten, de keuze is heel moeilijk de kinderen willen ze allemaal hebben hihi
  Als we toch moeten kiezen hebben ze voor Miniland Mozaiek Pegs gekozen.
  Duimen!!

 • Reply
  Elke
  15 november 2019 at 18:24

  Ik zou voor mijn 2 jongens CrayonRocks en Tickit sorteerschalen kopen en ook de sensorische blokken.

 • Reply
  Evi Huys
  15 november 2019 at 22:57

  De PlanToys bijenkorf staat hier op de wishlist dus die zou ik sowieso meteen kopen. Maar ik denk niet dat ik het daar bij zou kunnen houden 😆

 • Reply
  brants harry
  17 november 2019 at 19:48

  doe graag mee voor dit mooie shoptegoed, moeilijk kiezen in deze leuke webshop

 • Reply
  Katrien Janssen
  18 november 2019 at 12:58

  Al die mooie spulletjes! Ik zou kiezen voor de Eiffeltoren van Hape Flexistix (sedert huwelijksreis-met-kinderen vorig jaar naar Parijs zeker een toppertje bij ons thuis) en misschien ook die prachtige dierenpuzzel van Petit Collage. Of misschien vraag ik gewoon aan de kindjes wat zij zouden kiezen 😉

 • Reply
  Allison
  18 november 2019 at 20:48

  Ik leerde ‘the mini story’ per toeval kennen en mijn 1e bestelling kreeg ik net binnen.
  Zoveel leuks en educatief vernieuwend, ideaal om te gebruiken in mijn ‘classe unique’ waar ik alle kleuterleeftijden in één klas heb.
  Ik moest enorm selecteren in hetgeen ik aankocht, maar wil graag nog meer verkrijgen voor in mijn klas 🙂
  De gekleurde stenen bleken nog niet binnen maar ik wil die dolgraag aanschaffen als ze terug vooraardig zijn…. dus heel graag win ik dat shoptegoed

  Duimen maar, voor een klas vol happy kids

 • Reply
  Veel plezier 😃 – Welkom in 2KA
  27 maart 2020 at 17:36

  […] dat je verschillende materialen hebt: bekertjes, kommetjes, reageerbuisjes, schepjes enz… Open ended play noemen ze dat. Speelgoed waar ze eindeloos mee kunnen blijven spelen. Je kan er uiteraard […]

 • Reply
  Veel plezier 😃 – Welkom in het klasje van juf Mia
  8 april 2020 at 21:46

  […] dat je verschillende materialen hebt: bekertjes, kommetjes, reageerbuisjes, schepjes enz… Open ended play noemen ze dat. Speelgoed waar ze eindeloos mee kunnen blijven spelen. Je kan er uiteraard […]

Leave a Reply