Unicorns & Fairytales
Pizza Co. Osmo Play - unicorns & fairytales
My life

Leer door OSMO PLAY op een speelse manier met geld omgaan + WIN

Ik schreef al eerder over OSMO, het educatieve spel dat compatibel is met iPad. Wij hebben de Osmo Genius starterskit en codingkit en nu dus ook de nieuwe Pizza Co. kit. Met dit spel leren kinderen op een speelse manier over geld en leren ze ook instructies uitvoeren. Benieuwd?

Osmo Play : Pizza co. 

Met Osmo Play Pizza Co. leer je educatief met geld om te gaan. De kinderen beheren namelijk hun eigen pizzatent en dat vinden ze géweldig. Het niveau gaat gaandeweg omhoog en je kunt verschillende zaken instellen : alleen pizza maken, alleen ronde getallen, briefjes, … Eigenlijk kan je dus de moeilijkheid van dit spel instellen. Met dit spel leren de kinderen spelenderwijs omgaan met geld en dus ook rekenen. Want het kan best zijn dat ze gaan moeten teruggeven op het geld dat de klanten betalen. Ze kunnen ook sparen om zaken aan hun winkel te veranderen of renoveren enz… Eigenlijk leren ze ook wat ondernemen. Fijn spel! Leeftijden van 5 – 12+. Het spel is ontworpen voor beginners tot experts. OSMO maakt het mogelijk om verder te leren. Met een game profiel van het kind op de Parent App, kun je de voortgang bijhouden.

 

 

 

Wat is Osmo Play? 

Osmo Play combineert het fysiek bezig zijn met innovatieve technologie, waardoor kinderen actief deelnemen in het leerproces. De Osmo spellen zijn niet alleen leuk om te spelen, ze helpen ook bij het ontwikkelen van een breed scala aan vaardigheden, variërend per type spel, zoals: Creativiteit, Probleem-oplossend vermogen, Vertrouwen winnen, Sociale/emotionele vaardigheden, STEM/STEAM (Science, Technology, Engineering Maths & Art) en meer educatieve mogelijkheden. De spellen zijn gemaakt voor kinderen tussen 3 – 11+ jaar, inclusief beginners niveau tot expert. Osmo maakt het mogelijk om verder te leren en ouders kunnen de voortgang van de spellen inzien, middels het aanmaken van een profiel voor het kind op de Parents App. Osmo Play wordt in veel scholen gebruikt en draagt bij tot het spelend leren van de kinderen op een andere manier. Aanrader! 

lees ook: Educatief op de iPad met Osmo Genius starter kit!

Pizza Co. Osmo Play - unicorns & fairytales

Meer over STEM met kinderen 

Ben je ook benieuwd hoe je op een andere manier leerstof kunt aanbieden, of hoe je Media thuis en in de klas kunt binnenbrengen op een verantwoorde manier? Of ben je benieuwd hoe programmeren en coderen met kinderen kan bijdragen tot een goede ontwikkeling? Hier vind je enkele interessante artikels:

Programmeren met kinderen: tips en ideetjes

Kinderen de stappen van het programmeren leren met Scottie Go & WIN

STEM / Leer kleine kinderen al coderen met de programmeerrobot BOTLEY

Proefjes en lessen rond wetenschap en techniek, ook voor thuis! Voor echte STEM-kids!

Ken je deze online educatieve Escape Rooms al?

Leuke apps voor kinderen? Ja graag! Als ze dan toch op een scherm zitten….

Kerstvakantie activiteiten voor echte speurneuzen!

Coderen voor peuters met de Code-a-pillar

 

WIN de OSMO PIZZA CO. 

Pizza Co. Osmo Play - unicorns & fairytales

Ik heb kei goed nieuws, want ik mag de PIZZA CO. van Osmo Play weggeven aan iemand. In dat pakket zit ook de basis om met OSMO aan de slag te gaan. Je kan daarbij andere uitbreidingen en spellen van OSMO PLAY gebruiken. Wil jij kans maken, dan moet je het volgende doen:

 1. Vertel mij waarom jij dit wel zou willen winnen 
 2. Niet verplicht: volg me op sociale media, Facebook, waar je ook wil 
 3. Deel deze blogpost met vrienden op je eigen sociale media? Spread the word. 

Meedoen kan tot en met 16 februari 2021. Veel succes! 

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

38 Comments

 • Reply
  Sam
  9 februari 2021 at 08:26

  Heyhey
  Ik zou dit graag winnen voor mijn zoon. Hy kan dit spel goed gebruiken om op spelenderwijs te leren tellen. Hy heeft het moeilijk op school ( corona achterstand ) en een sterk karakter 🥴.

 • Reply
  Ann Philibert
  9 februari 2021 at 09:37

  We hebben een pizza-monster in huis dus graag een aangepast spel!

 • Reply
  Veronique
  9 februari 2021 at 09:59

  Lijkt ons super leuk om samen te doen met onze kleine man! Ik heb het door u leren kennen en lijkt me tof om al spelend te leren.. x

 • Reply
  Imina Jaarsma
  9 februari 2021 at 10:04

  Wow, dit is super leuk! Mijn kinderen spelen super vaak winkeltje/restaurantje, maar dit maakt het spel natuurlijk nog veel leuker en op deze manier kunnen we er ook super veel van leren. Toen mijn zoontje laatst als oefening voor mij een brood ging kopen, ging er een wereld voor hem open, goed dus om de omgang met geld te oefenen! Tsjaaa, en als je dan toch een restaurant moet hebben, dan is de pizzeria natuurlijk wel de favoriet, want die blijft het lievelingsdieren van de meeste kinderen ( in ieder geval van die van mij…)

 • Reply
  charles nuyts
  9 februari 2021 at 10:19

  Fantastisch graag wil ik dit spel delen en spel met m’n kleindochter zo leert opa ook nog wat bij hé
  samen zoden we ervan genieten

 • Reply
  Laura Vranken
  9 februari 2021 at 10:28

  Ooohhhh, hoe leuk is dit! Kei leuk voor mijn dochter om op een leuke manier te spelen met de tablet. Ideaal voor haar om winkeltje/restaurantje te spelen, niet alleen thuis maar ook op een ander!

 • Reply
  delaplace isa
  9 februari 2021 at 10:31

  ziet er leuk uit!! is een combi van ipad spelletje en fysiek en dat is een mooi combinatie!! tis ook compact en dus makkelijk mee te nemen. al spelend leren!!

 • Reply
  Demezenmoeder
  9 februari 2021 at 10:40

  Ik zou dit graag winnen voor Thor. Hij ´werkt´ niet graag en heeft het snel door als het een moetje is en dan gaat hij het naar zijn hand draaien maar op de ipad gaat dit veel beter want dat valt onder de categorie ipatteren om het in zijn woorden te zeggen ;-). Dus wij gaan hier heel graag mee aan de slag en hij zit in de fase van leren tellen dus zou fantastisch zijn. Woop woop. Xxx merel

 • Reply
  Elke
  9 februari 2021 at 10:48

  Heel leuk, een educatief spel dat over het lievelingseten van mijn zoon Casper gaat 😉. Casper is heel geïnteresseerd in geld en hoe het werkt, maar ik ben nog aan het uitzoeken hoe ik hem kan stimuleren en helpen om te leren met geld om te gaan. Dit spel lijkt dan ook de ideale oplossing! Fijn dat je als ouder ook de evolutie kan meevolgen en eventueel kan bijsturen. Ik duim alvast dat ik hier binnenkort een eigenaar van een pizzatent in huis heb rondlopen 😉.

 • Reply
  Vanessa
  9 februari 2021 at 11:26

  Geweldig! Een spel dat ik met beide kids kan spelen tijdens onze spelletjesavonden!

 • Reply
  Sofie V.
  9 februari 2021 at 12:43

  Ik doe graag mee voor mijn zoontjes omdat je ze niet vroeg genoeg de waarde en omgang met geld kan meegeven. En in deze bizarre tijden zal dat even binnenshuis moeten gebeuren 😉

 • Reply
  Nadine
  9 februari 2021 at 12:56

  Zouden de kleinkindjes leuk vinden, ze zijn altijd te vinden voor een spelletje. En ze leren er nog iets bij, dus oma ook content 😉

 • Reply
  Kim
  9 februari 2021 at 14:36

  Lijkt me erg fijn en bovendien erg leerrijk!

 • Reply
  Fleur
  9 februari 2021 at 14:48

  Heel leuk! Tof idee voor de leefschool van onze
  Kiddies <3
  Ksta helemaal achter de school hun visie en volg jou pagina zo graag ! Topjuf lijkt zo

 • Reply
  Rita Jansens
  9 februari 2021 at 17:09

  Ik doe graag mee voor de kleinkinderen!

 • Reply
  Sanne Meeuwens
  9 februari 2021 at 18:49

  Ik zou graag winnen voor mijn neefje op een leuke manier met geld te leren omgaan.

 • Reply
  Greet DB
  9 februari 2021 at 18:55

  Wat een origineel spel. Leren omgaan met geld …. je kan er niet jong genoeg mee beginnen. Leuk om met onze kinderen te doen 🙂

 • Reply
  Katrien
  9 februari 2021 at 19:01

  Ik wil dit graag winnen voor mijn dochtertje en zoontje 🤩. We merken dat ze beter gemotiveerd zijn als ze dingen digitaal kunnen leren. Maar dit is toch wel next level en een mooie combinatie van digitaal en materiaal. Ik ben zowizo fan! Later geef ik het heel graag door aan mijn zus die juf is zodat er zoveel mogelijk kindjes mee kunnen spelen.

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  9 februari 2021 at 20:34

  Oooh hier ben ik heel benieuwd naar! Zouden Nand en Helena geweldig vinden denk ik 🙂

 • Reply
  Lynn DM
  9 februari 2021 at 21:40

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochter. Als enig kind is het soms moeilijk om haar bezig te houden en is ze snel verveelt. Daarnaast heeft ze enorme interesse in cijfers en rekenen en is al ijverig in letters leren schrijven (ze is 4,5jaar en allemaal op haar initiatief). Dis het zou wel een mooie aanwinst zijn voor hier bij ons thuis!

 • Reply
  Jolien Dubois
  9 februari 2021 at 22:07

  Dit is een super leuke prijs voor mijn metekindje! Ze is leergierig, maar spelenderwijs leren lijkt me echt een goede ervaring voor haar! <3 Laten we hopen dat ik haar happy kan maken!

 • Reply
  Bart
  9 februari 2021 at 22:19

  Dit is iets nieuws voor mij maar ziet er zo leuk uit om toch (eventjes) de favoriete nonkel te zijn 🙂

 • Reply
  Melissa
  9 februari 2021 at 22:25

  Wij zouden dit heel graag willen winnen! 😍Het ziet er heel leuk uit. 🤩

 • Reply
  Charlotte
  9 februari 2021 at 22:28

  Ik ben al lang in twijfel om dit te kopen voor mijn zoontje maar als ik het win zou ik het op school gebruiken. Er is een leerlinge die het op alle vlak niet makkelijk heeft. Een leerlinge die beter aansluiting zou vinden in een functionele klas uit het BO maar die bij ons alle kansen krijgt om toch bij haar klasgenootjes te kunnen blijven. Dit spel zou voor haar ideaal zijn om al spelenderwijze met geld te leren omgaan.

 • Reply
  Christine Claeys
  9 februari 2021 at 22:34

  Altijd superleuk met de kindjes

 • Reply
  Anne Huydts
  10 februari 2021 at 06:46

  Super gaaf! Zou top zijn voor onze vent💙lekker nieuwsgierig en leergierig! Weet ook zeker dat zijn grote nicht hier veel plezier mee gaat hebben 😊

 • Reply
  Anneke Meuris
  10 februari 2021 at 09:53

  Dit zou super leuk zijn voor onze kids!
  Wij duimen alvast! 🤞🏻 🍀

 • Reply
  Eline
  10 februari 2021 at 23:24

  Superleuke actie! Het lijkt me een supertof spelletje om te spelen met mijn neefje en nichtje als ze op bezoek komen

 • Reply
  Diederik De Bruyn
  11 februari 2021 at 00:07

  het is toch altijd leuk om kinderen al spelenderwijs iets bij te leren, dit si daar weer het voorbeeld van!

 • Reply
  Laura Asscherickx
  11 februari 2021 at 00:47

  Bij het zien van dit artikel: ik wil dit ooook! Zegt genoeg!

 • Reply
  Marian B
  12 februari 2021 at 10:48

  Hier ben ik wel nieuwsgierig naar geworden. Spelenderwijs leren is leuk! Ik doe mee voor mijn kinderen, ze vinden het vast leuk!

 • Reply
  Nicky P
  12 februari 2021 at 18:11

  Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.
  Leuk spel om met mijn meisjes en hun vriendinnen te spelen

 • Reply
  Justine Lefevre
  14 februari 2021 at 02:37

  Superleuk gevonden. En handig als ze de tablet willen om ze ook nog nuttig bezig te houden.

 • Reply
  Ellen P
  14 februari 2021 at 17:35

  Dit ziet er echt een tof spel uit. Ik heb hier 2 dochters en 2 pluszonen die dit geweldig zouden vinden.
  mvg,

 • Reply
  Sharma Ali
  15 februari 2021 at 09:16

  WoW, dit is gaaf zeg! Zelfs ik wordt hiermee fan van de IPad. Met kinderen dit gek zijn op pizza’s, en een klein beetje Italiaanse roots, zou dit pizza spel echt super gaaf zijn en hiervan zal ook veel geleerd worden, dubbel winst dus!!

 • Reply
  kim p
  15 februari 2021 at 17:56

  Leuk en educatief. Ik denk dat de grote ook graag willen meespelen.

 • Reply
  GRYSON Wim
  16 februari 2021 at 20:57

  Dit zou een prachtig geschenk zijn voor mijn kleindochtertje Fleur di jarig is op 17 maart.

 • Reply
  Griet
  15 februari 2022 at 11:47

  Ik zou het samen met mijn metekindje spelen. Het is ook zeer educatief

Leave a Reply