Unicorns & Fairytales
online escape rooms kinderen - unicorns & fairytales
Digitaal Educatief educatieve activiteiten Educatieve tips Onderwijs Spelen

Ken je deze online educatieve Escape Rooms al?

Heb jij kinderen of leerlingen die graag met de computer bezig zijn én die graag Escape Rooms doen? Of ben je een juf en zoek je educatieve alternatieven? Dan heb ik een supertip! Kraak’m is een Nederlandse website met allemaal online escape rooms, aangepast aan de leeftijd van kinderen, met verschillende moeilijkheidsgraden en ook aangepast aan lesdoelen. Zet ze eens in de klas in, je gaat zien wat een dynamiek dit brengt. Ook thuis te gebruiken natuurlijk! 

Online escape rooms

Als juf die graag out of the box werkt, kwam ik terecht bij deze online escape rooms van Kraakm. Ik testte eerst de basisversie uit met de kinderen van de klas. Ik gebruikte ook een tool bij mijn eigen gemaakte fysieke escape room voor in de klas. Ze hebben gratis te gebruiken tools en escape rooms en als je overschakelt naar de Premium versie dan heb je toegang tot alles:  bij elk spel een handleiding, werkbladen, hintkaartjes, methodekoppelingenen meer. Ook heeft elk spel een uitlegvideo (voor de leerkracht!).

lees ook: Programmeren met kinderen: tips en ideetjes

Zo werkt het

Als je kinderen aan de slag wilt laten gaan: Zet het spel klaar, via je (leerkracht)account. De code die je daardoor krijgt, geef je door aan de leerlingen. Daarmee loggen zij op de website in. Ze kunnen dan starten aan het spel. Geef de kinderen het werkblaadje en de benodigdheden. Er zijn ook hintkaartjes die je kunt inzetten (lamineer ze voor meer gebruik) en bekijk de handleiding op voorhand. Zo kan je je kinderen helpen waar nodig. Maar laat ze zelf dieper nadenken.

Ideaal dus voor klassen, maar natuurlijk ook thuis te spelen. Alleen of met vrienden of tijdens een verjaardagsfeestje misschien?  Elk spel is onafhankelijk te spelen. Het bevat onderwerpen die naadloos bij een les of thema passen. In de handleiding vind je leerdoelen, methodekoppelingen, filmtips én andere suggesties.

De spellen van Kraak ‘m werken op een computer, laptop of tablet met internet verbinding. Op een smartphone is alleen de website met informatie te bekijken.
Alle spellen zijn getest op Windows, Mac, Chromebook, iPad en Android. Zorg dat je browser up to date is. Bij draadloos werken is een goed wifi-netwerk vereist!

Spelniveau

De online escape rooms van Kraak ‘m vragen geen kennis, maar speciale vaardigheden. Het niveau kan per kind enorm verschillen. De spellen zijn daardoor niet eenduidig aan groepen te koppelen. De sterren geven wel duidelijk aan welk spel moeilijker is.  Zo koos ik zelf de Escape room van stroomkringen omdat we die week met techniek bezig waren. Dat sloot leuk aan! Sommige groepen had geen lintkaartjes  nodig en anderen moest ik een klein beetje helpen. Maar alle groepen hebben het spel uiteindelijk uitgespeeld. Het gejuich en enthousiasme doorheen de klas gaf me kippenvel. We hebben meteen aan heel veel doelen en vaardigheden gewerkt:

 

Enthousiaste kinderen

Ik testte de online escape rooms van Kraak’m uit in mijn klas en de kinderen waren enorm enthousiast. Je zag meteen enkele groepen die echt uitgedaagd werden om verder te denken. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar dat moet het ook niet zijn. Deze online escape rooms zijn ideaal voor meerbegaafde kinderen (neem dan een moeilijkheidsgraad hoger) of om eens in je klas te doen in plaats van een les of om te gebruiken in een hoekenwerk. Soms dacht ik: dat gaan ze NOOOOIT vinden, maar ze kunnen het vaak beter dan volwassenen. Het komt dus écht wel goed. Ze helpen elkaar waar nodig.

Ga zeker eens een kijkje nemen naar de Online Escape Rooms van Kraak’m. Ik vind het zeker de moeite om een premium account te nemen als je deze vaak gaat inzetten in de klas.

lees ook: 1000 Corona proof activiteiten met je kinderen

Pin it

online escape rooms kinderen - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Liesbeth
    5 november 2020 at 08:14

    Leuk! Is dat ook te doen met een tweede leerjaar of toch eerder derde graad?

Leave a Reply