Unicorns & Fairytales
coding express coderen met kleuters - unicorns & fairytales
Educatief educatieve activiteiten My life Onderwijs Spelen STEM Winactie & Give away

Coding Express van Robobloq combineert treinsporen met coderen voor kinderen vanaf 3 jaar & WIN

We kennen allemaal de houten treinsporen en treintjes die met magneten elkaar volgen. Uren kunnen ze ermee bouwen. Allerlei wegen en bruggen tot onze woonkamer vol staat met treinsporen. Om het begin van de stappen van programmeren en coderen te oefenen, komt Robobloq nu met de Coding Express, een intelligent treintje dat door middel van stickers allerlei commando’s uitvoert.

Coding express leert kleuters coderen 

Mensen die ons al langer volgen weten dat wij naast de Coding Express, dat helemaal nieuw is, ook veel spullen hebben om te programmeren en coderen met kinderen. Dat komt een klein beetje ook door beroepsmisvorming. Ik ben naast trotse mama van mijn twee jongens ook leerkracht in de basisschool die heel erg openstaat voor STEAM lessen en creatieve verwerkingen. Dus toen ik de Coding Express aankreeg van Robobloq was ik mega enthousiast. 

coding express coderen met kleuters - unicorns & fairytales

Compatibel met andere houten sporen 

In de doos van de Coding Express zit het leuke schattige treintje, houten sporen en stickers. De houten sporen zijn compatibel met andere houten sporen zoals die van BRIO en IKEA. Handig, want wij hebben een hele doos vol. De bedoeling is dat je een leuk spoor maakt naar keuze. Vervolgens kan je door middel van de stickers die je op verschillende plekjes kan kleven, de trein commando’s kunt geven. De stickers zijn helaas niet herbruikbaar. Nou ja, toch niet eindeloos. Dat is jammer. Toch bederft dit de pret niet

coding express coderen met kleuters - unicorns & fairytales

Commando’s geven 

Wanneer je het spoor gemaakt hebt kan je nagaan welke commando’s je graag aan de Coding Express wil geven. Dat doe je door de stickers op de sporen te kleven. Er zitten in de doos 4 stickervellen met telkens 19 verschillende commando’s. De engelse benaming staat erop maar door middel van de symbooltjes weten de kleinste kinderen al welk commando het is. Het is fijn om met de kinderen samen aan de slag te gaan. Waar gaan we het treintje laten stoppen, draaien, muziek laten spelen enz? 

coding express coderen met kleuters - unicorns & fairytales

Enkele mogelijkheden met de Coding Express

 • je kan zelf een leuke treinbaan maken en verschillende commando’s geven 
 • met een fluitje kan je de trein doen starten 
 • hij heeft een intelligent avoidance modus, wat wil zeggen dat hij omkeert als hij in een straal van 10 cm komt van een obstakel
 • je kan de trein ook in free modus zetten 
 • op het treintje kan je iets bouwen met LEGO 
 • door de muziekeffecten en de mogelijkheid om het treintje 3 sec te laten stoppen kan je werken met verkeerslichtjes en borden
 • hij kan 1 wagonnetje meetrekken, meer is af te raden 
 • het leert de kinderen de basis van coderen en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar 

Je kan de Coding Express kopen bij Robobloq.

coding express coderen met kleuters - unicorns & fairytales

Deze programmeertrein is nog niet in Europa beschikbaar. Andere zaken van Robobloq kan je wel vinden bij onder andere b-bot.nl 

WIN WIN WIN WIN 

Joepie, ik mag een Coding Express weggeven! Ideaal om samen met je kind aan de slag te gaan. Ideaal ook in de kleuterklas. De Coding Express is gewoon superleuk voor kinderen. Vertel mij in de comments waarom jij graag dit intelligent treintje wil winnen en wie weet, word jij er wel uitgekozen…

Je kan ook meedoen via INSTAGRAM

Meedoen kan tot en met 23 februari 2021! Veel succes… 

Pin it 

coding express coderen met kleuters - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

67 Comments

 • Reply
  Karina
  16 februari 2021 at 06:36

  Oooh, superleuk zo´n coding express. Ik zou dit zeker kunnen gebruiken in de klas, daar zijn de kids dol op zo´n speelgoed.

 • Reply
  Vanessa Cruysbergs
  16 februari 2021 at 07:11

  Lijkt me echt een leuke trein om te leren programmeren. Kids zijn zot van zulk stemgerichte uitdagingen. Dus wagen we graag een kansje 🍀🤞🏻🍀

  • Reply
   Leonie
   17 februari 2021 at 14:43

   Milan zal het geweldig vinden om uit te zoeken hoe dit coderen werkt! Zeker weten dat hij dit treintje leuk gaat vinden!

  • Reply
   Pim van Dort
   20 februari 2021 at 14:03

   Binnenkort verkrijgbaar op http://www.pmot.nl

 • Reply
  Kris10
  16 februari 2021 at 09:44

  Felix is heel goed in commando’ geven :p Dit zal hij zeker leuk vinden.

 • Reply
  Barbara Vanoverbeke
  16 februari 2021 at 09:50

  Onze jongens spelen heel graag met hun trein. Dit zou zorgen voor een nieuwe uitdaging…

 • Reply
  Leen
  16 februari 2021 at 10:03

  Oh wauw! Hoe fijn zou dit zijn! Mijn zoontje van 4 zou hier heel blij mee zijn. Hier thuis geen plaats voor, maar ik zou het heel graag schenken aan zijn kleuterschool.

 • Reply
  Lisa Soenens
  16 februari 2021 at 10:22

  Hier zou ik graag mee aan de slag gaan in het eerste leerjaar! Ideaal om te integreren in de hoekjes in de namiddag waarbij we steeds op zoek gaan om educatie en spelplezier uitdagend en creatief te combineren. Dit zou een topper zijn! Tsjoe tsjoe!

 • Reply
  Imina Jaarsma
  16 februari 2021 at 10:44

  Ow, ik zag de treintjes al op je Insta voorbij komen. Dit moet echt te gek zijn voor kinderen. Mijn zoontje spelen altijd al uren met hun houten treinbaan, hoe leuk is het dan dat ze ook hierbij leren te programmeren. Bovendien ben ik zelf niet zo’n computer techneut, maar ik had graag hier vroeger meer over willen leren. Ik denk dat dit een belangrijkste eerste stap is om ze enthousiast te krijgen voor techniek!

 • Reply
  Elise
  16 februari 2021 at 10:47

  Onze jongens van 4 jaar en bijna 2 jaar zouden dit fantastisch vinden!
  De jongste (Henri) om banen te bouwen en de oudste (Achiel om te programmeren.
  Er mag voor Achiel al wat meer uitdaging zijn 😉
  Wat zou dit een perfecte match zijn om samen te spelen!
  #Bijna jarig #samen spelen #hope to win…

  • Reply
   Pim van Dort
   20 februari 2021 at 14:05

   Binnenkort verkrijgbaar bij www,pmot.nl

 • Reply
  Valérie W
  16 februari 2021 at 10:49

  Oh, ik wil die super graag voor in mijn mengklas 2de en 3de kleuterklas en dan in het weekend mee naar huis nemen zodat mijn kindjes ermee kunnen spelen.

 • Reply
  Sharma Ali
  16 februari 2021 at 10:58

  Hier ben ik echt enthousiast over. Ikzelf kom uit Somalië en heb altijd tegen een achterstand aangelopen, zowel qua taal, alsook qua techniek en ik probeer mijn kinderen mee te geven dat beide heel belangrijk zijn om ver te komen in het leven. Hoewel mijn kinderen nog jong zijn, 3 en 5, is het toch belangrijk om hen spelenderwijs veel te leren. En dit is hiervoor ideaal. Onze houten treinbaan wordt zoveel gebruikt. Hoe leuk zou het zijn als de trein automatisch de afslag zal nemen naar ofwel Arnhem, of Amsterdam (de stations die mijn kinderen vooral naspelen)

 • Reply
  Jessica van Leth
  16 februari 2021 at 11:31

  Deze zou echt te gek zijn voor onze zoon van 3. Hij houdt er echt ontzettend van om met zijn treinbaan te spelen, maar is er ook wel aan toe om wat verder uitgedaagd te worden. Vooral nu hij grote broer is geworden afgelopen week is het tijd om een verschil in het speelgoed aan te gaan brengen. Maar hoe leuk is het dan dat ze met deze set allebei op hun eigen niveau en toch ook samen kunnen gaan spelen straks!

 • Reply
  Greet DB
  16 februari 2021 at 12:33

  Zo super leuk dat je als mama ook graag meespeelt. Niet alleen voor jongens hoor.
  Ons Kimmeke zal hier ook graag mee aan de slag gaan.
  Geweldig !

 • Reply
  Bianca
  16 februari 2021 at 12:54

  Dit zou super zijn voor in mijn klasje. Wij hebben een leefgroep en zo kunnen de oudste iets leren aan de jongste. Het lijkt me echt een leuk item om in de klas te gebruiken. Nu maar duimen hihi.

 • Reply
  Shana Van Haute
  16 februari 2021 at 13:15

  Oooh super leuk voor mijn (net verjaarde) 4-jarige dochter, zou leuke aanvulling zijn om haar treinsporen van Ikea en Lidl 😊

 • Reply
  Marieke
  16 februari 2021 at 14:14

  Jaaa super leuk voor onze school, de Kids zullen hier veel plezier aan beleven

 • Reply
  Katrien Adams
  16 februari 2021 at 15:08

  geweldig! hier kunnen ze nog lang plezier aan hebben

 • Reply
  bé vermeiren
  16 februari 2021 at 16:13

  Maar zeg, wat een leuk en slim speelgoed dat er bestaat vandaag de dag! Daar gaan de mijne vast veel plezier aan beleven.

 • Reply
  Nicole
  16 februari 2021 at 18:00

  Wat een leuke actie, mijn kleinzoontje wordt volgende maand 3
  Hij vertelt nu al honderd uit over de treinen van in zijn klasje.
  Deze “molocotief” gaat hij super vinden

 • Reply
  Goele H
  16 februari 2021 at 20:28

  Leren programmeren, treinen, lego, zelf de controle hebben,… Laat dat allemaal dingen zijn die mijn zoon van 7 met ASS belangrijk vindt. Ik doe dan ook graag mee voor hem, hij zou hier uren zoet mee zijn.

 • Reply
  Stephanie van Rijn
  16 februari 2021 at 20:44

  Jaa heel leuk! Mijn zoontje Luc van net 4 jaar is dol op zijn houten auto en treinbaan. En gelukkig mag hij nu eindelijk naar de basisschool. Een gekke tijd voor hem en ons want vanwege corona mag en kan er heel veel niet. Zijn teleurstelling was dan ook groot dat recent zijn al uitgestelde 1e schooldag weer niet door mocht gaan. Nu is hij een paar dagen dan eindelijk geweest en wat ben ik trots op hem. Hij gaat met plezier naar de ‘grote’ school

 • Reply
  Elke
  16 februari 2021 at 20:54

  Fan van je blog! Al vaak leuke knutseltips uitgehaald (zelf niet zo goed in knutselactiviteiten bedenken 😬) en cadeau-ideetjes. Leren coderen lijkt ons superleuk, we zijn al een klein beetje begonnen maar zouden graag verder gaan. En samen met de geliefde houten trein wordt dat dubbelleuk! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  16 februari 2021 at 20:57

  Oh dat zouden die twee kapoenen wel zien zitten en ben er eigenlijk ook zelf heel benieuwd naar!

 • Reply
  Marielle de Bruin
  16 februari 2021 at 21:08

  Mijn zoon is echt fan van zijn houtentreinbaan. Papa is fan van coderen en programmeren. Dit is het perfecte kado voor hun samen!

 • Reply
  Stef Nagels
  16 februari 2021 at 21:10

  Ten eerste houden wij enorm veel van houten speelgoed, het heeft echt zijn charmes!
  onze zoon, grijpt er ook altijd als eerste naar! en zeker van treintjes, is hij helemaal gek!

 • Reply
  Sanne Vanhoof
  16 februari 2021 at 21:10

  Amélie zou dit zo onwijs gek vinden (en de papa ook 😄), binnenkort wordt ze al weer drie, DRIE 😱 en zo’n dametje bezig houden kan soms knaplastig zijn. Het zoveelste Knutsel, knutsel, knutseluurtje. Wat zou dat programmeren wel niet geven, net als papa’s werk! Uren speelplezier met papa dus (dunkt me), want van knutselen heeft de papa niet veel 🧀 gegeten 🙊🙈 en van programmeren de mama niet 🤪 zou toch mooi aanvullend zijn, niet?!

 • Reply
  Bart
  16 februari 2021 at 21:32

  Zo leuk en een geweldig excuus voor de (eventjes favoriete) nonkel om ook nog eens met treintjes te spelen 🙂

 • Reply
  Anke Cauchie
  16 februari 2021 at 22:35

  Graag doe ik mee voor mijn zoontje Nand. Ner 4 jaar en een echte held in bouwen.

 • Reply
  Diederik De Bruyn
  16 februari 2021 at 23:11

  wauw! Zo’n mooi en duurzaam speelgoed! Ze kunnen hier uren met spelen, en nooit zal hun constructie hetzelfde zijn; laat hun fantasie dus maar op hol slaan!

 • Reply
  Laura Asscherickx
  16 februari 2021 at 23:32

  We hebben al een eerste houten treintje, maar altijd ruzie: te weinig sporen, te weinig wagonnetjes, jij gaat over mijn weg, je duwt mijn weg kapot, enz… Tijd dus voor uitbreiding om de gemoedsrust van iedereen te bewaren. Wantje, ze spelen er allebei heel graag mee..

 • Reply
  Valérie Cobiella
  17 februari 2021 at 08:21

  Het leukste speelgoed om spelend leren te stimuleren en eindeloos te ontdekken ❤️ Ik hou ervan om educatief bezig te zijn met haar. Ik sta zelf in het onderwijs als een zorgcoördinator. @lewis.and.lio doen jullie ook mee?

 • Reply
  Elke
  17 februari 2021 at 08:29

  Wat een leuk treintje! Ons zoontje vertelde over een treintje waarmee hij in de school had gewerkt. Dit was het waarover hij het had. Heel leuk om dit dankzij je blog te ontdekken! En een ontdekking dat dit compatibel is met Lego en je er dus ook dingen kan opbouwen!

 • Reply
  masscho
  17 februari 2021 at 12:41

  wauw wat zouden mijn tweeling ( kleinkinderen kunnen genieten ) wat er zo super aan is, de locomotief heeft een speesl , lief uitzicht, origineel nog nooit gezien, proficiat zeer mooi stuk !

 • Reply
  KIm P
  17 februari 2021 at 13:53

  Superleuk speelgoed, prikkelt de fantasie en een echte uitdaging voor de toekomstige uitvinder.
  Onze Max gaat dit geweldig vinden.

 • Reply
  Delphine
  17 februari 2021 at 14:50

  Omdat we veel tijd thuis samen spenderen maar dat is niet per se quality time door dat wij moeten werken. Dit zou een mooie aanleiding zijn om samen tijd te spenderen en nieuwe dingen te leren!

 • Reply
  Miekske Dingens
  17 februari 2021 at 17:35

  Graag een kansje, om zo met ons zoontje het coderen te leren kennen, hij is autistisch en door het visueel te kunnen maken, kan hem dit zeker helpen! <3

 • Reply
  Cuypers Marita
  17 februari 2021 at 17:36

  Dit leuke treintje lijkt me enorm fijn voor mijn kleinkinderen, daarom wil ik graag meedoen.

 • Reply
  Sarah Martens
  17 februari 2021 at 19:48

  Mooie winactie waar ik graag mijn kans bij waag.
  2 zonen, gek van hun houten treintjes en nee je hebt er nooit genoeg 😃, dus dit is een leuke leerrijke aanvulling.
  Thumbs up en fingers crossed 🤞

 • Reply
  Sanne Meeuwens
  18 februari 2021 at 16:06

  Daylano is gek van de trein die hij nu al heeft maar deze gaat helemaal zijn ding zijn. Hij deelt graag de lakens uit 😅

 • Reply
  Nicky P
  18 februari 2021 at 18:54

  Onze Bert is al een echte conducteur. Met dit spel kan hij ook nog een commanderen. En ons Fientje speelt passagier ….

 • Reply
  Sarah
  18 februari 2021 at 21:51

  Ons zoontje Vik is verzot op treinen. Alles staat in teken van treinen. Treinmuseum, stoomtreinen, stoomgroep,… We hebben al heel het land doorkruist. Later wil hij heel graag treinmachinist worden. Dit zou dan ook zeker iets voor hem zijn., kan hij al eens oefenen :-).

 • Reply
  Naomi
  19 februari 2021 at 10:38

  Zo leuk! lijkt me fijn voor onze jongens, samen met hun papa 🙂

 • Reply
  Marian B
  19 februari 2021 at 11:22

  Als moeder en juf vind ik dit ook erg interessant. Mijn zoontje vindt treinen erg gaaf en zou hier heel graag mee aan de slag gaan. Natuurlijk speel ik mee, want ik ben erg benieuwd naar de opdrachten en hoe het werkt. Ik ga duimen! 🍀🍀🍀

 • Reply
  Alex Smith-Lefevre
  19 februari 2021 at 14:13

  Interactief met treintjes spelen en educatief verantwoord, heel goed gevonden.
  En die houten treinsporen blijven zo leuk 🙂

 • Reply
  Wenneke
  19 februari 2021 at 18:19

  Wat een leuk speelgoed. Met 2 ingenieurs als ouders, is het hele gezin fan van bouwen, treinen en programmeren. Dit zal dus zeker vaak gebruikt worden.

 • Reply
  femke
  19 februari 2021 at 19:05

  Waaaw 🤩 Zo eens iets anders dan zelf het treintje verder duwen over hun zelfgemaakt treinspoor. Onze kleuters van de derde kleuterklas zullen zo fascinerend aan de slag kunnen gaan! 🤞

 • Reply
  Ellen P
  20 februari 2021 at 18:44

  Echt iets voor onze Stef. Als 4 jarige heeft hij veel interesse voor treinen. Wij gaan elke maand met de trein naar oma. Om dan deze baan te mogen uitproberen, is voor hem een droom die uitkomt.

 • Reply
  Sandra
  21 februari 2021 at 00:59

  Ik geef lessen aan technisch en aan cognitief begaafde kinderen die tijdens de schooluren begeleid worden om te werken aan hun zelfvertrouwen en een op maat gemaakte uitdaging krijgen. Dit zou zeer geschikt zijn om met de kleinste groep aan de slag te gaan in de leerlijn rond computationeel denken.

 • Reply
  Pim van Dort
  21 februari 2021 at 09:38

  Misschien is http://www.pmot.nl wel interessant voor u

 • Reply
  peter P
  21 februari 2021 at 13:26

  Het is de max om met mijn vier zonen van 2 tot 7 te spelen. Ze hebben allemaal iets met treinen. Dat we elk jaar met de trein om reis gaan zal er wel iets mee te maken hebben. We hebben dan altijd het vakantiegevoel.
  Groetjes,

 • Reply
  Pim van Dort
  21 februari 2021 at 14:43

  Binnenkort verkrijgbaar bij http://www.pmot.nl

 • Reply
  Justine Lefevre
  22 februari 2021 at 22:13

  Treintjes blijven tot de verbeelding spreken en dit is een ontzettend leuk exemplaar. Misstaat niet als de kleintjes op bezoek komen 🙂

 • Reply
  Joeri Somers
  23 februari 2021 at 22:53

  Interactieve treintjes moeten het altijd winnen van tablets! 😀

 • Reply
  Sandra
  7 maart 2021 at 16:50

  Is er al een winnar bekend gemaakt?

Leave a Reply