Unicorns & Fairytales
complimenten geven - unicorns & fairytales
Boeken jeugdboekenmaand Leesboeken My life Winactie & Give away

Hoe vaak gééf jij een compliment… en hoe vaak krijg je er één? + WIN

Vandaag is het complimentendag. Een dag om eens even stil te staan bij hoe vaak jij een compliment geeft en hoe vaak jij er eentje krijgt. Vandaag is ook de start van de jeugdboekenmaand 2020. Het thema is KUNST. Wel, het is een kunst om complimenten te geven en het boek dat ik jou vandaag ga voorstellen is ook kunst. Zowel literair als grafisch. Een van de belangrijkste dingen die ik mijn kinderen wil meegeven is dat je met vriendelijkheid heel ver komt. Het is super belangrijk. Voor mij is het niet moeilijk om vriendelijk te zijn, omdat ik van nature eigenlijk een allemansvriend ben.

Complimenten geven

Het hoeft voor mij geen complimentendag te zijn om iemand een goed gevoel te geven. Zonder dat ik het besef geef ik dagelijks complimenten aan mijn vrienden, collega’s en leerlingen. Het komt als vanzelf. Ik zie iets en ik verwoord dat. Sommigen noemen mij spontaan. Ik vind het mijn aard. Complimenten geven doet erg veel met mensen. Gemeende complimenten wel te verstaan. Niemand heeft iets aan “fake doenerij”. Wanneer je iemand positief benaderd zie je die persoon zweven. Het doet zo’n deugd om lieve woorden te horen en weet je… het is gratis. Toen ik het zo moeilijk had met die situatie waarbij ik ondervond hoe slecht sociale media kon zijn, kreeg ik wel 100 steunende berichten van volgers. Je wil niet weten wat voor deugd dat deed. Het gad me moed om mij erover te zetten.  In een wereld waar alles een prijs heeft, kan je toch nog allerlei moois vinden dat gewoon aan je voeten ligt.

Krijg jij wel eens een compliment?

Veel mensen vinden het moeilijk om een compliment aan te nemen. Ik ook. Maar toch maakt het mij warm binnenin. Iedereen zou dagelijks een compliment moeten krijgen. Of toch op zijn minst op een positieve manier benaderd moeten worden. Hoe vaak komen we niet in contact met mensen? Waarom zijn zoveel mensen nors tegenwoordig? Vriendelijkheid is nummer 1. Wanneer ik op straat loop, knik ik naar de mensen, ik spreek met twee woorden, help anderen en sta op voor ouderen. Ik help waar ik kan.

complimenten geven - unicorns & fairytales

 

Vrienden die jou aanmoedigen om stappen te zetten 

Ook belangrijk in het leven zijn vrienden. Echte vrienden. Mensen die van je houden, onvoorwaardelijk. Mensen die er voor je zijn en je aanmoedigen om stappen te zetten en je dromen waar te maken. Want iedereen wil iets betekenen in hun leven. Wat je niet deed als je de kans had, daar ga je later spijt van hebben. Mensen houden vaak vast aan iets uit gewoonte, omdat ze bang zijn. Ook ik hoor… Maar eigenlijk is het moediger dan toch dat ene risico te nemen en voor je dromen te gaan. Echte vrienden zullen je daarbij steunen. 

 

Wondermooi boek met wondermooie woorden

Net vorige week kreeg ik een boek in mijn handen waar ik vanbinnen helemaal warm van werk. Dit is ook KUNST, ware kunst in mijn ogen. Die tekeningen bevatten zoveel emotie, de woorden evenzeer. Wat een geschenk. Geef dit boek aan anderen, ze kunnen er iets van opsteken.

complimenten geven - unicorns & fairytales

De jongen, de mol, de vos en het paard. Een boek over vriendschap en wijze woorden. Het is een verhaal maar eigenlijk een boek vol gouden raad. Iets dat we allemaal wel weten, maar waar we toch nog eens aan herinnerd moeten worden. Een boek voor iedereen, eentje die jou even weer moed inblaast als die in je schoenen is gezakt. Een boek waarvan je zin krijgt om zelf lief te doen. En boek vol wijze raad. Een toppertje om thuis of in de klas te hebben. Blader er maar vaak in…

Het boek is een kunstwerk… grafisch en literair.

 

WIN 3x een exemplaar van dit wondermooie boek 

Ik mag van VBK België 3 exemplaren van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ weggeven. Wat moet je daarvoor doen? Het liefst van al een compliment geven… Zeg eens iets lief over iemand anders. Daarom wil ik deze witactie anders aanpakken: Jij KIEST iemand aan wie je het boek wil geven. TAG die persoon (via het Facebook bericht) en geef hem/haar een welgemeend compliment.  Delen van deze actie is ook leuk! 

[bol_product_links block_id=”bol_5e5663fa4c824_selected-products” products=”9200000128095686″ name=”de jongen de mol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Meedoen kan tot een week na de jeugdboekenmaand, dus je kan een hele maand lang complimenten geven. De winnaars van alle winacties worden op 8 april getrokken. Blijf zeker terugkomen want je kan tijdens deze jeugdboekenmaand veel leuks winnen. 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Marian B
  1 maart 2020 at 15:23

  Dit boek zou ik graag in mijn klas hebben staan. Dus ik doe graag mee!

 • Reply
  Iris
  8 maart 2020 at 15:49

  Ik loot graag mee voor mijn 2 kids

 • Reply
  Renilda
  8 maart 2020 at 15:49

  Wat leuk voor mijn kleinkinderen

 • Reply
  Saskia
  9 maart 2020 at 08:02

  Oh deze is wel HEEL tof<3 dus ik doe graag mee.

 • Reply
  Oma Will
  18 maart 2020 at 16:50

  Complimentjes geven doe ik regelmatig aan mijn kleindochter als ze iets goeds doet.
  Het is heel belangrijk om te laten weten of je van ze houdt en ze waardeert.
  Vandaag heb ik mijn kleinkind nog gebeld om haar te bedanken en een complimentje te geven voor de mooie tekeningen die ze aan de voordeur hing.
  Ze mocht in verband met de coronacrisis niet bij ons naar binnen.
  Wat ik heel erg vond, maar het is niet anders.
  Ik heb geen facebook, maar volg bloglovin en doe graag mee om haar dit leuke boek te geven.

 • Reply
  Paula
  8 april 2020 at 10:40

  Wat mooi! Ik doe heel graag mee voor de allerliefste papa en onze kleine wondertje!😍

Leave a Reply