Unicorns & Fairytales
hoogsensitief ouderschap - unicorns & fairytales
My life Personal

Zo was 2018: vele kansen en nieuwe projecten

Het jaar 2018 kunnen we weeral bij onze herinneringen stoppen. Het is voorbij, gedaan. 2019 doet zijn intrede en iedereen kan weer beginnen aan een nieuw jaar vol herinneringen. Toch wil ik even terugblikken op een 2018 vol nieuwigheden.

Co-teachen

Zo is dat. Het jaar 2018 was voor mij een jaar met veel nieuwe projecten, kansen die ik met beide handen greep. Op school ging ik met (één van) mijn favoriete collega(‘s) samenwerken, iemand waar ik enorm naar opkijk en die ontzettend goed is in wat ze doet. Bovendien is ze niet alleen een schitterende juf maar ook een heel mooi persoon die attent is en zichzelf zou opzij zetten om iemand anders te helpen. Ik ben dan ook dankbaar dat ik mag co-teachen met haar. Ze is mijn externe harde schijf zeggen we soms tegen elkaar want ik vergeet wel eens wat. Ze is mijn back-up wanneer ik een shutdown heb bij wijze van spreken. We zijn twee mensen met dezelfde visie op het onderwijs en dat zorgt voor vele creatieve ideeën in de klas. Onze werking is niet meer traditioneel maar wij werken zoveel mogelijk op maat van de leerlingen en omdat ik er halftijds ben kunnen we op die dagen heel efficiënt op niveaus werken. Dat doen we per kind per domein en onderdeel. Het kan dus zijn dat jouw kind voor meetkunde in een andere groep zit dan voor getallenkennis. De kinderen en wij zelf zijn hier heel enthousiast over. Het is fijn om zo te kunnen gaan werken.

Processed with VSCO with hb1 preset

Mooie samenwerkingen

Op mijn blog had ik ook fijne samenwerkingen. Omdat mijn blog mijn halftijds inkomen is moet ik natuurlijk zien dat hier ook geld in het laatje komt. Dat kan alleen maar door hard te werken, eerlijk te zijn en veel te investeren. Ook tijd. Ik weiger ook vaak samenwerkingen als ik merk dat dit niet bij mijn blog en bij jullie past (mijn lezers). Soms word ik voor mijn ‘werk’ niet altijd betaald. Dan krijg ik in ruil fijne spullen. Leuk want ik sta achter de dingen die ik zelf gebruik. Dat zijn ook jammer genoeg de dingen die anderen ‘zien’ en waar anderen ‘commentaar’ op hebben. Want “je krijgt toch wel veel”. Bekijk het eens door een andere bril: mensen die magazines maken, journalisten en eender wie een beroep uitvoert krijgt betaald. Ik ook, als schrijver (freelance, content creator) zijnde in geld of in ruil voor een activiteit of een item. Maar weet ook dat dit mijn vergoeding is voor het werk dat ik leverde. Sommige mensen zien alleen het ‘krijgen’ maar niet het werken achter de schermen. Al zie ik mijn blog nog steeds als mijn uit de hand gelopen hobby waar ik, door er hard mee bezig te zijn, mijn halftijds beroep van heb kunnen maken. En ik beloof, dat ik altijd eerlijk ben over samenwerkingen en dat ik mijn eerlijke mening ervan zal geven.

hard rock café in Antwerpen - unicorns & fairytales

Een nieuw project in 2019

Ik ga hier nog niet teveel over kunnen zeggen maar in 2019 ga ik waarschijnlijk een nieuwe uitdaging aangaan. Je zal er op tijd en stond wel iets van horen. Ik blijf niet graag stilstaan in het leven en wil steeds nieuwe uitdagingen vinden. Het is iets dat ik al lang van plan was en misschien komt die ‘droom’ in 2019 wel uit. Of gaan de plannen van start. We zullen wel zien.

Ik mag getuige zijn

Ook mag ik getuige zijn van één van mijn beste vriendinnen. Ze trouwt in 2020 dus ik heb nog voldoende tijd om alles voor te bereiden. Ik kijk er superhard naar uit en ben erg dankbaar dat ik dit mag doen. Uiteraard neem ik zulke dingen erg serieus en feesten staat gelijk aan Nathalie dus dat komt helemaal goed!

 

Wat bracht 2018 jullie qua nieuwe kansen? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply