Unicorns & Fairytales
havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales
dessert Food My life tussendoortjes en snacks

Havermoutwafeltjes voor de kinderen

Lekker! Havermoutwafels voor kinderen maken. We hebben een wafelijzer gewonnen bij Mama’s gezonde tips en dat moesten we natuurlijk eens uittesten. Ik wou graag een recept voor wafels zonder suiker en toen kwam ik op havermoutwafels uit. Fijn, want havermout hebben we altijd wel in huis.

Wafels zonder suiker

Ik wou graag wafels zonder suiker maken die toch lekker zijn dus kwam ik uit op havermoutwafels. Er bestaan verschillende recepten voor en ik probeerde een snelle versie. Bijna alle kinderen lusten deze lekkernijen wel denk ik… alhoewel mijn kinderen geen zoetebekken zijn. Maar als er vriendjes komen spelen of het is woensdagmiddag dan is het een fijn vieruurtje.

havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales

Havermoutwafels

De populairste oplossing voor wafels zonder suiker is om havermout te gebruiken. Ik gebruikte een receptje van Gezonde Drukte. Ik wou de smaak eens vergelijken. De havermoutwafels van Gezonde drukte maak je met gewone melk (al kan je eens experimenteren met andere graandranken).De recepten zijn voor ongeveer 8 havermoutwafels.

havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales

Recept van gezonde drukte

 • 160 gram havermout
 • 300 ml melk
 • 2 eieren
 • 2 appels (geschild en in stukjes)
 • 10 gram bakpoeder
 • 1tl kaneel (optioneel)

havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales  havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytaleshavermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales

Nog een receptje…

Ik vond ook nog een ander receptje voor het maken van havermoutwafels. Iets omslachtiger maar waarschijnlijk ook heel lekker.

Recept van Sandra Bekkari

 • 100 gram havermout
 • 1 ei
 • 1 el honing
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 175 ml rijstmelk
 • 1 vanillestokje (merg)

Bij beide recepten meng je alle ingrediënten tot een beslag. Enkel scheid je bij het recept van Sandra Bekkari het eigeel van het eiwit en klop je het eiwit op om nadien door het beslag te roeren. Daarna giet je het beslag in een goed voorverwarmd ijzer en laat je het minstens 5 minuutjes bakken alvorens te kijken. Laat de havermoutwafels goudbruin worden. Je kan de wafels zonder suiker serveren met heerlijk vers fruit (of je kan zondigen en er wel suiker aan toevoegen… ). Vince en Lex begonnen meteen hun wafeltjes te versieren met het fruit.

havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales

havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales

Gezellige middag

Wij maakten deze heerlijke wafels zonder suiker met havermout van Olvarit, speciaal voor kinderen vanaf 12 maanden,  tijdens een gezellige namiddag waar de kinderen leuke knutselactiviteiten konden doen. Mijn kinderen houden van knutselen. Je kan trouwens nog leuke recepten vinden op deze blog en ook op Instagram hebben we een leuke feed met allerlei ideetjes : Kidsfood & Lunchbox.

havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales

Andere gezonde vieruurtjes

Ben je nog op zoek naar andere gezonde vieruurtjes zoals deze havermoutwafels? Wat denk je van havermoutkoekjes? Of lekkere appeldonuts? Je kan ook een smoothie maken. Ga maar eens kijken naar de ideetjes die hier op de blog staan. Ga naar ‘food’ en naar de gewenste categorie.

Pinnen maar

Als je dit recept graag onthoudt, pin het dan op Pinterest.

havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales

 

Houden jullie kinderen van wafels? Wat zouden ze van deze wafels zonder suiker vinden? 

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Lynn Mahieu
  4 januari 2019 at 22:10

  Leuk idee, ga ik ook eens proberen, dan kan m’n dochtertje voor een keer lekker mee snoepen! 😀 Een vraagje: wat is het verschil tussen gewone havermout en die van olvarit? Ik gebruik eigenlijk altijd de algemene versie en wist ook niet dat er andere versies van waren…

  • Reply
   Nathalie
   13 januari 2019 at 13:16

   Wel, die vezels zijn anders bewerkt waardoor ze voor kindjes beter te verdragen zijn

Leave a Reply