Unicorns & Fairytales
wiebelpietjes knutselen voor Sinterklaas - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen feestdagen knutselen rond een thema My life

Wiebelpietjes en een schoorsteen knutselen voor Sinterklaas

Bij ons is de Sint gekte al helemaal losgebroken. De Spiekpietjes zijn alweer in het land en onze kinderen zijn volop aan het knippen en plakken. Ook hebben we de Sint al bij ons uitgenodigd thuis (via een goed doel) Zolang ze dit leuk vinden blijven we dit doen. Het is dan ook zo leuk. We gingen dan ook knutselen voor Sinterklaas en Piet!  Wiebelpietjes en een schoorsteen van blokken. Kijk je mee?

Wiebelpietjes knutselen 

Knutselen voor Sinterklaas hoort er gewoon bij. Onze kinderen zijn dan ook dolenthousiast als we aan de slag gaan. Bij ons komt ook vaak de inspiratie als we al volop bezig zijn. De suggesties vliegen dan in het rond, idem voor het knutselgerief. Opruimen nadien is echt wel noodzakelijk. We maakten uiteindelijk, na wat scrollen op Pinterest, wiebelpietjes. Die konden we aan onze mooie gebouwde schoorsteen hangen. Daarover later meer. We namen…

  • een pijpenrager 
  • twee houten bollen 
  • een lijmpistool 
  • wiebeloogjes
  • een veertje 
  • een schaar 
  • een vilten/wollen bol 
  • schelpen (optioneel) 

Je knipt twee gelijke stukken pijpenrager af en je rijgt de twee bollen eraan, tot aan het midden. Je hebt nu armen en benen die je kan plooien. Je neemt een schelp (kraagje Piet) en lijmt de vilten bol erop. Ook de oogjes kleef je erop. Tenslotte maak je van een klein stukje chenilledraad of pijpenrager een hoedje en je lijmt dit meteen met de veer aan het hoofdje vast. TADAAA. 

lees ook: 10+ Knutselen rond Sinterklaas

wiebelpietjes knutselen voor Sinterklaas - unicorns & fairytales

Een schoorsteen knutselen voor Sint en Piet 

De schoorsteen van Piet was eigenlijk eerst. Vince wou knutselen voor Sinterklaas. Hij was tegelijk ook met zijn JUST BLOCKS blokken bezig. Nou ja… één plus één is twee en plots was daar een schoorsteen. Vuur. We hadden nog vuur nodig. Ik ging naar de garage, haalde daar een kartonnen plaat en gaf hem verf.  hij vertelde wat hij wou. Geel, oranje en rood en ook bruin voor stammen. Hij schilderde eerst de vlammen en liet ze drogen. Dan had ik een idee. Als we nu eens keukenrollen in de helft knipten. Yup… en ook wc-rollekes. Zo gezegd zo gedaan. Net echte balken. Die kleefden we er met een lijmpistool op en schilderden we bruin. Ons vuur was af. Even in de schoorsteen kleven en klaar waren we! 

De Wiebelpietjes kregen een plekje aan de schoorsteen en natuurlijk hebben we nog veel meer leuke ideetjes in petto. We gaan in november lekker knutselen voor Sinterklaas en jullie? 

Bekijk ook onze andere versie: Geen open haard voor Sinterklaas? Knutsel er dan zelf één…

schoorsteen knutselen voor Sinterklaas - unicorns & fairytales

Nog meer leuks voor de Sintperiode

Sinterklaas speeldeeg maken! Met de heerlijke geur van kaneel en cacao

QR-code Spiekpietjestocht om een corona proof Sinterklaasfeest te houden

Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

20+ CORONA PROOF activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

Sinterklaas en de Pieten maken met kosteloos materiaal

Een aftelkalender met opdrachten maken voor de Sint

wiebelpietjes knutselen voor Sinterklaas - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply