Unicorns & Fairytales
11A51649 70D1 4FAC 8F2E 3C362ABDC1CB - Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas
Boeken My life Prentenboeken voorleesboeken

Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

Oh die magische periode is weer aangebroken. Niet voor alle kinderen: sommige kinderen zijn wat bang van de Sint, anderen kunnen de druk niet aan. De meeste kinderen vinden het best een spannende en leuke periode. Ook wel een periode waarin er weer veel volwassen discussies worden gevoerd over de Pieten. Maar… laat ons in dit artikel eens even wat meer originele kinderboeken rond Sinterklaas bespreken. Goed? Kijk maar even mee…

De magische periode

Deze magische periode wordt wel erg gevierd hier thuis, ook met veel kinderboeken rond Sinterklaas. Vince was al heel snel om te zeggen dat de Tandenfee niet bestond, maar gelooft nog steeds in de Sint. Ik vermoed dat het bij Vince niet lang meer gaat duren, maar ik hoop dat hij deze fantasie nog wel even houdt. Gewoon, omdat het fijn is om rond bepaalde zaken rituelen te doen en naar iets uit te kijken: snoepgoed, mandarijntjes, zingen en cadeautjes krijgen. Ook een periode waarrond wij plannen maken voor goede doelen. Ook momentjes waarop we veel lezen rond de Sint.

lees ook: 20+ CORONA PROOF activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

Kinderboeken rond Sinterklaas

Ik schreef al eerder een artikel met leuke prentenboeken rond de Sint, nu heb ik hier nog enkele fameuze ORIGINELE kinderboeken rond Sinterklaas die ik aan jullie wil laten zien. Benieuwd? Nou, here we go…

1. Ik help…de Sint

550x582 - Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

Dit superleuke boekje is ideaal om thuis of in de klas voor te lezen. Het is namelijk interactief. Het gaat over Pakjespiet die   eerst de brieven van de kindjes gaat verzamelen en zo zorgt dat de pakjes bij de kinderen terecht komen. Hij vraagt ze om hulp en zo wordt dit verhaal een interactieve tocht. De kinderen mogen met het boekje schudden, erin roepen, erover wrijven, tussen in benen steken, op 1 been lopen en nog veel meer. Dat wordt lachen, gieren, brullen! 

2. Sinterklaasje kom maar binnen…

550x775 - Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

Dit boekje bevat allerlei bekende Sinterklaasliedjes in een moderner jasje. Want geef eerlijk toe: slaan met de roe doen we al lang niet meer en sommige verwoordingen zijn helemaal net meer up to date. Niemand zegt dat traditie moet afgeschaft worden, maar een beetje meegaan met de tijd mag altijd. Dat willen ze nu net met deze liedjes. Door middel van een QR code com je op de liedjeslijst. 

Je vindt het boek hier

 

3. Papperdidas en het speelgoed van de Sint 

550x734 - Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

Het is bijna 6 december en Sinterklaas heeft een groot probleem. Hij is namelijk zijn rode ring kwijt, de ring die de waarheid van de leugen onderscheidt. Dit kostbare stuk moet gevonden worden! Intussen zet de Sint zijn helpers al aan het werk om mooi speelgoed te maken voor de kinderen. Petro, de oudste Zwarte Piet, wil dit jaar iets geweldigs doen. Hij bedenkt de mooiste en liefste pop ter wereld: Daisy Tierlantijn. Maar ook Papperdidas, het jongste Zwarte Pietje, wil meewerken, al vinden de anderen hem daarvoor veel te klein. Sinterklaas geeft toe op één voorwaarde: dat de kleine jongen mee op zoek gaat naar zijn verdwenen rode ring. Want zonder ring is er geen sinterklaasfeest …

Binnenkort doet Pelckmans een actie met dit mooie boek en kan je dit aan 10 euro verkrijgen! Hou dat maar in de gaten… 

 

4. Het Geheime Boek van Sinterklaas

550x734 - Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

Tussen de kinderboeken rond Sinterklaas hoort dit pareltje voor de kinderen die stiekem het geheim van de Sint al weten. Wanneer kinderen oud genoeg zijn om de waarheid over Sinterklaas te kennen, is de tijd gekomen om in de boeiende achtergrond van de goedheiligman te duiken. Want waar komt die tot de verbeelding sprekende Sint-Nicolaasfiguur eigenlijk vandaan? Hoe wordt hij gezien ten opzichte van buitenlandse tradities zoals de Kerstman of de Italiaanse heks Befana? Wat leert de geschiedenis ons over de pietendiscussie? En waarom zetten we eigenlijk onze schoen voor een man die op een stoomboot arriveert? Dit is een informatief boek waar grotere nieuwsgierige kinderen veel aan hebben. Spoiler alert; geef dit niet aan kinderen die nog in de Sint geloven hé. 

Je vindt het boek hier

 

5. Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

550x427 - Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

Aadje Piraatje vaart in het schip van zijn vader. Maar dan komt er een wel heel bijzondere boot langszij: de stoomboot van Sinterklaas. De anders zo stoere piraten staan met knikkende knieën toe te kijken hoe de Sint aan boord van hun piratenschip klimt. Gelukkig redt Aadje de situatie en krijgen ook Goof-zonder-oog en Stille Cornelis nog een pakje van de goedheilig man. Een fijn boekje voor kleinere kids. 

6. Piet is moe

piet is moe min - Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

piet is moe16 min - Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

 

Dit is een fijn hedendaags Sntverhaal voor kinderen die beginnen lezen. Het is geschreven op AVI-E3 niveau, met eenvoudige woorden. Het gaat over teamwork en elkaar leren appreciëren: Sint is nogal lui. Hij laat Piet al het werk doen. Maar Piet trekt het zich niet aan: hij is verliefd. Tot de Sint ook dat allemaal verprutst. Piet is het beu en vertrekt op reis. Nu de Sint op zijn eentje is, loopt alles mis. Wat mist hij Piet! En eigenlijk mist Piet Sint ook wel …

Download hier de gratis kleurplaat.

 

7. Het geheim van Sinterklaas

het geheim van sinterklaas min - Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

Dit is een pronkstuk… Het gaat over de band tussen de opa en zijn kleinkind. Het boek is in feite een briefroman met brieven van Rik en antwoorden van de Sint. Rik hoeft geen cadeau, hij wil vooral weten hoe Sinterklaas zo oud is geworden. Zijn vake, zoals hij opa noemt, is ziek, dus misschien kan hij met de tips van Sinterklaas beter worden. Een wondermooi boek met mooie illustraties. 

Blader door het boek

 

8. Spiekpietjes

550x550 - Nog meer leuke en originele kinderboeken rond Sinterklaas

De Spiekpietjes zijn een welbekend fenomeen denk ik. Toch bij ons thuis… Vanaf 2019 zijn ze trouwens allemaal in verschillende huidstilten te zien in de boeken. Ze blijven erg leuk. 

lees ook: QR-code Spiekpietjestocht om een corona proof Sinterklaasfeest te houden

en ook: Hoe komt de Sint aan zoveel informatie ?! Ah ja, de Spiekpietjes

 

Nog meer Sinterklaas 

20+ CORONA PROOF activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

QR-code Spiekpietjestocht om een corona proof Sinterklaasfeest te houden

Toffe, gemakkelijke Sinterklaas traktaties

Geen open haard voor Sinterklaas? Knutsel er dan zelf één…

DIY // Een aftelkalender met opdrachten maken voor de Sint

Leuke prentenboeken over Sinterklaas voor groot en klein

Sinterklaas en de Pieten maken met kosteloos materiaal

15 Leuke ideetjes om Sinterklaas te vieren

Zo vieren ze Sinterklaas in Nederland

Knutselen voor de Sint met een peuter

 

Heb jij nog meer leuke kinderboeken rond Sinterklaas? 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply