Unicorns & Fairytales
Inclusieve Sinterklaasboeken - unicorns & fairytales
Boeken Boekentips van de maand Luisterboeken & muziekboeken My life Prentenboeken voorleesboeken

(Inclusieve) Sinterklaas boeken: de leukste prentenboeken en voorleesboeken

Oh die magische tijd van het jaar breekt weer aan. De kinderoogjes fonkelen en iedereen maakt zich weer klaar voor de komst van Sinterklaas. Ik heb enkele leuke en inclusieve Sinterklaasboeken voor je geselecteerd. Kijk je even mee?

Sinterklaasboeken

Ben je op zoek naar leuke Sinterklaasboeken? Dan kan je mijn vorig artikel lezen over leuke prentenboeken of boeken rond Sinterklaas. Daar staan al ontzettend veel tips in. Deze zijn de laatste nieuwe die ik gekregen heb en die ik met jullie wil bespreken. Kies jij ook voor inclusieve Sinterklaasboeken? 

1. Sinterklaasliedjes

Dit leuke sinterklaasboek bevat Sinterklaasliedjes en ook supermooie prenten! In de feestelijke prenten van Mark Janssen zien we hoe zeven kinderen, verkleed als sinterklaasjes en pietjes, proberen bij de échte Sint te komen. Maar op elke prent gaat er iets mis… dus je mag raden hoe ze er op de laatste prent uitzien. De prenten lokken conversaties uit, dat weer erg leuk is voor jou en de kinderen. 

Bij dit boek zijn er ook lessuggesties : Bekijk de suggesties hier

Hier vind je dit boek

 2. Sinterklaas zoekboek 

In dit boek zie je het leven zoals het is van de Sint en zijn Pieten: samen onderweg met de stoomboot, picknickend in de toon, aan het werk in de mandarijnenboomgaard, lopend over de daken… In elke spread kunnen kleuters heel wat zoeken en vinden: een badeend, een rode auto, een muis, een drolletje… Met dit grote zoekboek zal geen enkele kleuter zich snel vervelen.

Je vindt het boek hier

Inclusieve Sinterklaasboeken - unicorns & fairytales

 

3. SuperSint 

Prachtig prentenboek op rijm van Zilveren Griffel en Gouden Penseel winnaars Maranke Rinck en Martijn van der Linden over de heldendaden van Sinterklaas. Een verhaal over Marie, die de SuperSint een ware heldendaad ziet doen. 

Met leuke weetjes over het paard van Sint, de appeltjes van Oranje en de speculaaspop, het grote boek en de gouden chocolademunten. Sinterklaas was eeuwenlang een held voor jongens en meisjes, arme mensen, vissers en zeelieden.
En nu voor alle kinderen die graag zijn verjaardag vieren!

Een fijn prentenboek met humor verteld en getekend door Zilveren Griffel- en Gouden Penseel-winnaars Maranke Rinck en Martijn van der Linden.

Je vindt het boek hier

 

Inclusieve Sinterklaasboeken - unicorns & fairytales

 

4. Kom van dat dak af! 

Het leukste Sinterklaasboek voor kinderen van 6-7 jaar om zelf te lezen. Klaas en Niek willen Sinterklaas helpen, maar of dat handig is? Herkenbaar en aansprekend verhaal over Sinterklaas op AVI M3, speciaal voor kinderen in groep 3 die net leren lezen. Niek en Klaas zijn de neven van de Sint en willen graag helpen. Maar Sint ziet dat niet zitten. Zouden Moo en Piet dan wel kunnen helpen? Maar waar is Moo eigenlijk? Door de korte woorden en eenvoudige zinnen kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken.

Het boekje vind je hier

 

5. Buitengewone Sinterklaasverhalen 

We kennen Sinterklaas intussen als de goedheilige man die jaarlijks op zijn stoomboot arriveert. Maar elk jaar exact datzelfde liedje – bootje, paardje, schoentje, cadeautje, … – wordt dat niet een beetje saai? Hoog tijd voor de verhalen die we nog nooit gehoord hebben! Ken jij het verhaal van de schoenenverslaving van de Sint? Of heb je al gehoord over de bijzondere brief die hij schreef aan Fred? Buitengewone sinterklaasverhalen bundelt vijf verhalen over de Sint zoals je hem nooit eerder las. Om zelf te lezen vanaf 8 jaar of om naar te luisteren voor de schoorsteen vanaf 6 jaar. Marijke Umans is een vat vol creativiteit. Ze schrijft, speelt, zingt en illustreert en heeft zoveel ideeën dat één hoofd soms niet genoeg lijkt. Ze maakte intussen al meer dan twintig kinderboeken. Flor Aguilar is illustrator en grafisch ontwerper. Haar Mexicaanse roots vormen de inspiratie voor haar kleurrijke en speelse stijl waarin ze analoge en digitale technieken combineert. Ze illustreerde eerder voor verschillende media en bedrijven, maar dit is haar kinderboekendebuut.

Vind het boek hier

Inclusieve Sinterklaasboeken - unicorns & fairytales

Nog meer Sint tips

Knutselen rond Sinterklaas: enkele leuke ideetjes!

Wiebelpietjes en een schoorsteen knutselen voor Sinterklaas

Sinterklaas vieren doen wij zo…en jullie?

Sinterklaas speeldeeg maken! Met de heerlijke geur van kaneel en cacao

20+ activiteiten en ideetjes tijdens de Sint Periode!

DIY // Een aftelkalender met opdrachten maken voor de Sint

Geen open haard voor Sinterklaas? Knutsel er dan zelf één…

15 Leuke ideetjes om Sinterklaas te vieren

 

Welke Sinterklaasboeken vind jij leuk? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Evi
  21 november 2022 at 09:23

  Thanks voor de leuke tips! 🙂

  • Reply
   Nathalie
   3 december 2022 at 13:58

   welkom!

Leave a Reply