Unicorns & Fairytales
Dëna toys open einde speelgoed - unicorns & fairytales
Educatief speelgoed kids musthaves My life Sensopatisch speelgoed Spelen Winactie & Give away

Dëna, open einde speelgoed met zoveel mogelijkheden

Dëna is een open einde speelgoed assortiment,  gemaakt van platinum silicone en is BPA vrij. Door die keuze van materiaal kan het voor baby zelfs al een leuk cadeautje zijn! De mogelijkheden met Dëna zijn groot. Kijk je even mee wat je er allemaal mee kunt doen? We starten van baby tot kind. Wij kregen dit setje van de webshop LITTLE MOUSTACHE zodat we de mogelijkheden konden uittesten. 

Speelactiviteiten met Dëna toys

1. Voor de allerkleinsten

Het kan gebruikt worden als bijtring voor baby’s en peuters. Door het veilige materiaal waaruit Dëna gemaakt is, kan dit absoluut geen kwaad. Je kan een speeltje geven tijdens het verschonen, in bad, om te kalmeren… 

Het kan gebruikt worden als armband om rond hun handjes en voeten te plaatsen. Dat is goed om de motorische vaardigheden te trainen. Hang enkele speeltjes aan de kinderwagen. 

Verstop de speelgoedjes onder een dekentje. Door hun nieuwsgierigheid gaan kinderen op zoek en trekken ze het dekentje af het speeltje. Het maakt hun spieren sterker en is goed voor de ontwikkeling. 

2. Sensorisch spel 

De vormpjes kunnen gebruikt worden tijdens sensory play. Combineer met een sensory base zoals rijst, bonen, kinetisch zand , water… Ze kunnen de vormpjes vullen, stapelen, sorteren. Gebruik loose parts erbij of maak een speelwereld. Nadien kunnen de Dëna Toys gemakkelijk gereinigd worden. Ze mogen zelfs in de vaatwasser. 

lees ook: Sensory Play? It’s easy peasy lemon squizy!

 

3. Buitenspeelgoed

Het kan natuurlijk ook buiten gebruikt worden. In de zandbak, om vormpjes te maken, om buiten speelwerelden mee te maken en je kan het gemakkelijk meenemen op uitstap. Het weegt niet veel en is flexibel. Ook in het water of een zwembad kunnen deze vormpjes gebruikt worden. 

4. Verander de vormpjes

Je kan de vormpjes binnenstebuiten draaien en dan krijg je andere figuren. Superleuk om te laten ontdekken wat voor vormpjes er dan tevoorschijn komen. Dit is goed voor de fijne motoriek en het doorzettingsvermogen.

 

5. Stempelen 

Met kindvriendelijke verf en papier kan je de vormpjes laten schilderen en ermee stempelen. Dat wakkert de creativiteit aan. Superleuk! Maak een echt kunstwerk. 

6. Puzzelen en stapelen

De mannetjes kunnen in de huisjes gezet worden. Of in de ringen. Combineer de Dëna toys zodat je een driedimensionale puzzel vormt. Ze kunnen alle vormpjes ook gewoon proberen te stapelen. Hoe hoog gaat hun stabiele toren? 

7. Kleuren sorteren 

De Dëna boys zijn superhandig om kleuren te oefenen. Laat ze alles sorteren, kleur per kleur. Benoem de namen van de kleuren en de hoeveelheid van items die erbij staan. Hier kan je veel mee doen! 

8. Badspeelgoed

Dit is zeer dankbaar badspeelgoed. Er zitten geen gaatjes in dus ze kunnen niet beschimmelen. Laat ze spelen, gieten en gewoon hun fantasie gebruiken om vrij te kunnen spelen.

9. Tekenvormpje

Deze vormpjes kunnen ook als ‘mal’ dienen om rond te tekenen. Zo tekenen ze leuke vormpjes op hun blad. 

10. In de keuken! 

De vormpjes van Dëna kunnen gebruikt worden om leuke vormpjes te maken van aardappelpuree, rijst, groentjes en er kan ook zelfs een eitje in gebakken worden. Er kunnen ook koekjes of muffins in gebakken worden want de vormpjes kunnen in de oven. Ook in de vriezer dus je kan er leuke vormpjes mee invriezen ook! 

11. Opdrachtenkaarten 

Je kan, als je de regenboog hebt, de opdrachtkaarten / voorbeeldkaarten van Dëna zelf afdrukken en lamineren. Zo kunnen de kinderen aan de slag met het maken van figuren aan de hand van voorbeelden en moeten ze goed en gericht kijken. Dit is zeer educatief. 

Bekijk hier de kaarten.

12. Small world play 

Je kan dit combineren met speelwerelden. Mijn jongens vonden het leuk om de huisjes, boompjes en mannetjes te combineren in hun zelfgemaakte stad. 

Dëna toys open einde speelgoed - unicorns & fairytales

 

Waar kan ik deze Dëna toys vinden? 

Wij kregen ze ter review van Little Moustache. Een webshop met duurzaam speelgoed gelegen te Brecht. Ga online eens checken want ze hebben een groot en leuk assortiment. Momenteel loopt er ook op mijn INSTAGRAM account OUT OF THE BOX PLAY een winactie en kan je een grote set Dëna toys winnen. 

 

Nog meer speelinspiratie?

 Zin om je te laten onderdompelen in enorm veel activiteiten voor kinderen waarbij je steeds nog eens een lading speeltips krijgt met toegang tot gratis exclusieve printables? Dan is mijn boek SPEEL! een tip!

Je kan hem oa hier kopen

550x691 - DIY // Zelf playdough of speeldeeg maken op 7 verschillende manieren

 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply