Unicorns & Fairytales
corona proof Sinterklaas vieren - unicorns & fairytales
My life

Sinterklaas vieren doen wij zo…en jullie?

Alle lichtpuntjes die er zijn moeten we aangrijpen in deze corona tijden. Daarom mag Sinterklaas (bij ons) niet vergeten worden. Je kan makkelijk (corona proof) Sinterklaas vieren. Eigenlijk hoeft er helemaal niet veel te veranderen. Ik maakte al enkele artikels over leuke Sinterklaas activiteiten, ook zaken die bijvoorbeeld in de klas zouden kunnen gebruikt worden. 

Sinterklaas vieren 

Eigenlijk is het niet onoverkomelijk om Sinterklaas te vieren thuis. Uiteindelijk kan je best je kinderen vertellen dat Sinterklaas heel oud is en geen risico’s mag nemen. Ze zijn het ondertussen toch al gewoon, niet? Vier gewoon gezellig Sinterklaas en laat je huis doordringen met Sintsfeer en de geur van kaneel en speculaas… Maar ook is het superleuk om Sinterklaas elders te vieren, nu het weer mag! 

1. Kijken naar Sint filmpjes zoals De Peatles

Er zijn heel veel leuke Sint filmpjes te vinden op televisie, Youtube en op streamingdiensten. Kinderen vinden het heerijk. Wij keken ook naar de intrede van de Sint en je had de gezichtjes moeten zien van de kinderen. Zo’n magische leuke periode. Love it! Er zijn veel Nederlandse initiatieven op Youtube, maar je vindt hier en daar zeker ook Vlaams gesproken films. Ook betalende films op Youtube, aan een zacht prijsje. Ook kan je kennis maken met de vernieuwde PEATLES op Youtube. Zij maken professioneel filmpjes en gaan 4 filmpjes lanceren. Avonturen voor groot en klein met een vleugje muziek. Elke woensdag en zaterdag tussen 18 en 28 november verschijnt op het YouTubekanaal van de Peatles een nieuwe aflevering van twaalf minuten.

2. Naar het huis van de Sint gaan

Kinderen vinden Sinterklaas magisch. Als ze naar het huis van de Sint mogen gaan, dan zijn ze helemaal betoverd. 101 vragen schieten door de hoofdjes van onze kinderen. Op al hun vragen krijgen ze meestal een antwoord tijdens een uniek bezoek aan het magische Huis van de Sint. Je kan vrij rondwandelen in alle kamers van het statige huis in het hart van Sint-Niklaas. De Zwarte Pieten tonen je onder meer de ontvangstruimte, de slaapkamer, de badkamer en het toilet, de werkkamer, de hobbyruimte, een heus theater en de grote speelhoek.

Het Huis van de Sint is een initiatief van het Sint-Nicolasgenootschap Vlaanderen en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het Huis is te bezoeken van 20 november tot en met 5 december.

Reserveren kan vanaf 9 november en is verplicht!

Dit kan op deze website. 

Sint%20tandenpoetsen - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

3. Leuke educatieve printables

Op de website IN A FLASHCARD vind je enorm veel leuke printables van mij om samen met je kleuters en kinderen van de eerste graad lager onderwijs aan de slag te gaan. Je kan ze SINTERKLAAS PRINTABLES zowel thuis als in de klas gebruiken en ze zijn zorgvuldig gemaakt. Met mooie illustraties. Indien je het materiaal graag veel gebruikt dan raad ik natuurlijk aan om bepaalde zakken te lamineren. 

FEC1CB9F 44D7 4302 A1B3 B457942DD3D4 D6438F83 1487 46B1 B35E A01A22E99C96 768x1024 - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

4. Ga naar de bioscoop

Vanaf 19 oktober kan je in de bioscoop een nieuwe Sinterklaas film zien. 

In deze nieuwe, muzikale film is de weg naar 6 december er opnieuw eentje vol obstakels. Sterker nog, Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

De Club van Sinterklaas & de Race tegen de Klok - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

5. Zelf Speculaas bakken

Wij gingen aan de slag om zelf speculaas te maken. Heerlijk rook ons huis, naar kaneel en kruiden. Zalig toch! Met de bakmixen van Niamh hoef je er alleen nog maar boter en een ei bij te doen. Kneden en vormpjes maken. De kinderen vonden het geweldig om te doen! En het was echt lekkere speculaas. Uitstekers vind je onder andere bij Flingo! 

C0B4D08C 4A74 4851 9F31 3B9FA24056A7 A64F3758 953B 45D7 96F2 7C7DF620B788 768x1024 - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

6. Sinterklaas play dough maken

Wij maakten op een zondagmiddag samen Sinterklaas Speeldeeg. Zelfgemaakte play dough met kaneel en cacaopoeder. Een heerlijke geur ! Sensopatisch spelen is goed voor de ontwikkeling. Ik drukte een werkblaadje af van bij Kleuterkoekjes, lamineerde het en zo konden de kinderen van hun speeldeeg ‘pepernoten maken’ en opvullen.

942BE5E8 008F 47AC ADC8 820079D5149B 68234B27 EF05 48A2 A7F0 A069D63AB55C 768x1024 - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

 

7. Aftelkalender invullen

Ik drukte van internet een aftelkalender af en veranderde wat data. Maar de kinderen vinden dat zo leuk om te doen. Zo hebben ze ook een zicht op wanneer de Sint effectief zal komen. Wij maakten vorig jaar zelf een aftelkalender uit kosteloos materiaal (oud een kartonnen doos) met luikjes en opdrachten. 

Hier kan je zien hoe je de aftelkalender met opdrachten maakt

D59F1B12 DD52 466B 97DF CF95F2D09F91 768x1024 - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

 

8. QR-code zoektocht / opdrachtentocht 

pietjes - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

Wil je graag in de tuin, in je huis of in het park een leuke opdrachtentocht doen? Ik maakte zelf een QR Spiekpietjestocht. Die kan je vinden hier: QR-code Spiekpietjestocht om een corona proof Sinterklaasfeest te houden

Hang ze op verschillende plekjes, neem het materiaal mee dat nodig is, of laat de opdrachten met materiaal achterwege en ga op pad. Indien je iets gaat doen met de tocht, tag je me dan op Instagram

9. Liedjes zingen en dat filmen

Kinderen vinden het heerlijk om te zingen, dansen, springen en ja hoor, zichzelf te fotograferen en te filmen. Met de nieuwe VLOGCAMERA van Vtech gaat dit superleuk en supergoed! Je kan er allerlei coole dingen mee. Misschien kunnen de kinderen zich verkleden en zelf de intocht van Sint en Piet spelen. 

Zoekresultaten voor ‘vtech vloggercamera’

550x705 - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

 

10. Video laten maken van de Sint via JBC

Je kan op verschillende websites Video’s van de Sint aan kinderen laten maken. Bij JBC heb je een mogelijkheid. Op 2 minuten is het gefixt! Het is super professioneel aangepakt! Je had de snoetjes van de kinderen moeten zien!! Je kan er bovendien leuke Sint truien vinden ook én binnenkort natuurlijk ook leuke twinning zaken voor de feestdagen! YAYYY

11. Hulppieten zoektocht 

2a75a0 8cab1c6d61214d27b6aecee545cf1c45~mv2 - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

Ken je Kathleen Amant? Van de boeken ja! Dikke fan van haar prentenboeken en ze heeft er een nieuwe gemaakt in thema Sinterklaas. Het is echt een heel erg leuk prentenboek over de Sint die zijn Pieten even kwijtspeelt. Bij dat boek hoort ook een gratis werkmap dat ze gemaakt heeft. Ze zou namelijk graag een Pietenzoektocht opstarten waarbij de kinderen hulppieten kunnen inkleuren en voor hun raam hangen. je weet wel, zo hetzelfde principe als de Beren voor het raam tijdens de eerste corona lockdown. En ik help haar graag. Dus hier kan je gratis materiaal van haar boeken downloaden.

12. Knutselen natuurlijk! 

CD4FD72D AE7B 47DF 96B2 E50FA839FA7E EDEE8C5E 39EB 4F56 8DB2 0E4D21D0AE99 768x1024 - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

Wij zijn echte knutselfanaten hier. Uiteraard knutselen wij de pannen van het dak als Sinterklaas en zijn Pieten in het land zijn. We deden dat al eerder met kosteloos materiaal en doen dat nu weer terug! 

Check: 10+ knutselen rond Sinterklaas

13. Ons verkleden in Hulppieten 

Wij gaan ons lekker verkleden. We vonden onze verkleedkledij bij Carnavalskleding en hebben allemaal een Pietenpak naar wens gevonden. Je vindt er ook mooie Sinterklaaskostuums. Wij halen al onze verkleedkledij daar en zijn erg tevreden van hun kwaliteit en service. Het leek ons daarom leuk om meteen verkleedkledij te hebben in thema Sinterklaas zodat die in de koffer kunnen :)) 

14. Wie braaf is krijgt lekkers… 

Onze kinderen HOUDEN van chocolade, speculaas en mandarijnen en wij ook. Dus jah… Dat komt er zeker in. De verjaardag van Sinterklaas gaat dan ook zeker niet voorbij zonder snoepgoed. Die dag is het groot feest en wij vieren dubbel en dik mee. 

15. Opdrachten van de Pieten 

816140EC 6C9E 459F B455 9902AF861FB7 CF6F6B87 A7F6 4EF9 955A AD4604AF3D41 768x1024 - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

Vince vindt het geweldig om opdrachten van de Pieten te krijgen. Zo heeft hij al een zoekplaat gekregen en moest hij laten zien hoe goed hij kon splitsen. Het is meteen ook een stimulans om bepaalde zaken te oefenen. Hahaha. 

16. Cadeautjes

Jaaaaaa…. de Sint komt cadeautjes brengen, daar kunnen we niet rond. Vooral voertuigen en een kazerne van Playmobil en het budgetvriendelijk speelgoed van Lidl komt er ook weer in! Ook gaat er tegen Kerst weer speelgoed in de zak om aan een goed doel te schenken. Want het is belangrijk om kinderen het besef te geven dat niet iedereen het breed heeft. 

17. Verrassingspakket Peter Pan actie 

Normaal boeken wij elk jaar met de vrienden een Sinterklaas via de peter Pan actie. De opbrengsten daarvan gaan naar een goed doel namelijk de vierdewereld hier in België. Dit jaar mocht de Sint niet live komen en hebben ze gezorgd dat we Corona proof Sinterklaas konden vieren. Ze maakten verrassingspakketten met persoonlijke boodschappen voor de kinderen en je mocht een vrije bijdrage storten. Dat hebben wij gedaan en ook onze school. Ik ben zo benieuwd wat er allemaal inzit. Het zou een boodschap zijn (online) met opdrachten en een spelbord, snoepgoed en nog veel meer. Benieuwd! 

18. Lekkere hapjes maken thema Sint

B3F1AD21 EE97 49AA 90E2 F2D1EF29F151 768x1024 - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

Lekkere Sinterklaas traktaties maken is niet moeilijk en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Check onze Toffe, gemakkelijke Sinterklaas traktaties en je kan ook veel inspiratie vinden op ons Instagram account KIDSFOOD & LUNCHBOX

 

Pin it : Sinterklaas vieren

Wil jij ook  Sinterklaas vieren? Pin it 

20x originele 7 683x1024 - Sinterklaas vieren doen wij zo...en jullie?

Hoe gaan jullie Sinterklaas vieren? 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply