Unicorns & Fairytales
cadeautips creatief DIY Duurzaamheid Duurzame DIY kerst en nieuwjaar Knutselen My life upcycling (kosteloos materiaal)

Budget cadeautip / Geef je bestaand keukentje, winkeltje of dollhouse een update!

Soms kan het pimpen van iets dat je al hebt er al voor zorgen dat je kinderen er opnieuw interesse krijgen. Een keukentje, dollhouse, werkbank, winkeltje… Het zijn zo van die tijdloze zaken. Maar na een tijdje vinden de kinderen er niets meer aan. Toen een vriendin van mij haar winkeltje voor haar meisjes een make-over gaf, besloot ik om ons houten winkeltje ook te pimpen… kijk je mee?

Houten winkeltje als nieuw maken

Met de Hexdriver van Black and Decker was het supersimpel om ons houten keukentje snel uit elkaar te vijzen. Je kan daar makkelijk allerlei soorten bits opzetten. Wat een handig ding! Ik schuurde de gekleurde delen wat op en gebruikte de restjes verf dat we hadden van onze muren. Een rustgevende suède kleur (Levis Ambiance). Dat zorgde voor een naturelle look. Ik schilderde de achterkant en zijkant met zwarte bordverf en ook de kassa kreeg een bordverf kant. De binnenkant van het keukentje kreeg een magnetisch stukje. Dan kunnen ze daar eventueel iets aanhangen. Eenmaal terug klaar was het een heel ander keukentje geworden. Meteen werd het plots terug interessant. Ik zette er wat nieuwe spulletjes in en dat maakte het geheel af. Het heeft mij geen geld gekost want ik had de verf nog (het waren restjes) en die houten etenswaren had ik ook ooit eens gekocht om bij te houden en op een later tijdstip te geven. 

lees ook: Budget cadeautip ! Het (houten) speelgoed is er weer bij Lidl!

houten winkeltje pimpen - unicorns & fairytales

Houten keukentje een make-over geven

Enkele jaren geleden pimpten we ook het houten keukentje van IKEA. Toen hield ik enorm van zwart en wit. Ik zou het nu in rustgevendere kleuren doen of helemaal zo laten want ik hou wel van die houtkleuren, maar het werd toch weer iets anders. Je kan er zoveel kanten mee uit. Zijn er wat krassen op ? Geef het een nieuw likje verf. Of werk met bordverf en magnetische verf. 

lees ook: DIY | IKEA keukentje pimpen !

cadeautips driejarige - unicorns & fairytales

Het dollhouse van IKEA pimpen 

Bij IKEA hebben ze ook een leuke tijdloze dollhouse dat je aan de muur kunt hangen of gewoon zo kunt gebruiken. Lex hielp mee met zijn papa om die in elkaar te steken. Met de Hexdriver was dit weer in no time geklaard. De Hexdriver heeft de allereerste gepatenteerde schroefkop ter wereld en is speciaal ontworpen voor de inbussleutels die met zelfbouwpakketten worden meegeleverd en voor standaard schroefbits. Ideaal dus voor die pakketten van IKEA enzo hahaha. 

Die dollhouse van IKEA kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden vind ik. Ik gebruik het eigenlijk vooral om bepaalde seizoenstafels te maken. Ook die kan je makkelijk pimpen. Heb je misschien nog restjes behangpapier? Of schilder hem in een bepaalde kleur? 

houten winkeltje pimpen - unicorns & fairytales

houten winkeltje pimpen - unicorns & fairytales

houten dollhouse pimpen - unicorns & fairytales

Inspiratie voor het IKEA dollhouse! 

Enkele jaren geleden pimpte Karolina haar IKEA dollhouse en maakte ik daar een artikel van. Hoe ze dit deed en het stappenplan kan je lezen in het artikel: DIY IKEA dollhouse Wel netjes geworden hé? Ideaal voor creatieve geesten. 

houten winkeltje of dollhouse ikea pimpen - unicorns & fairytales

Pimp dat oude poppenhuis en maak kleine meubeltjes

Misschien vind je ergens wel een kei saai groot poppenhuis of kan je het tweedehands voor een prikje overkopen. In onderstaande foto en artikel kan je zien wat het eventueel kan worden. Ondertussen heeft diegene die het gastartikel maakte een eigen blog met free printables, tutorials en leuke foto’s van haar mega mooie creaties. 

Hier kan je haar artikel lezen en mooie foto’s vinden: DIY monochrome poppenhuis

monochrome poppenhuis - unicorns & fairytales

Ga op zoek naar tweedehandsjes 

Wil je helemaal een budgetvriendelijk cadeau geven maar heb je zelf nog geen houten keukentje, winkeltje of dollhouse? Zoek dan eens op tweedehandssites, in kringwinkels of hoor eens rond bij vrienden. Vijs alles uit elkaar (tip: gebruik die Hexdriver hahahaha) en schuur alles op. Likje verf, behangpapiertje misschien en TADAAAAAAA…. terug in elkaar vijzen als alles droog is. Gebruik wel meubelverf of goed dekkende. Wij gebruikten onze overschotjes muurverf. Grotere kinderen kunnen meehelpen? 

houten winkeltje pimpen - unicorns & fairytales

Ander houten speelgoed pimpen

Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden. In plaats van een houten winkeltje ofzo kan je ook een garage, knikkerbaan of ander houten speelgoed pimpen. Dat is het handige aan hout… Je kan het bewerken en vernissen. Lekker duurzaam. Ga dus maar snel op zoek naar iets wat je kan opwaarderen, je kinderen, kleinkinderen of vrienden zullen er blij mee zijn.

lees: DIY Pimp eens een knikkerbaan

DIY knikkerbaan - unicorns & fairytales

 

Pin it 

Wil jij ook eens aan de slag gaan met je houten keukentje of iets anders? Pin het artikel om het niet meer te vergeten! 

houten winkeltje pimpen - unicorns & fairytales

En? Heb jij ook al zin om je houten winkeltje of keukentje onder handen te nemen? Of ga je op zoek naar een dollhouse? Hahaha

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Saskia
    29 november 2020 at 08:09

    Ja Lidl heeft zeker leuk kinderspul. Wij hebben er zelfs onze eetstoel van 🙂 Hou het altijd in de gaten.
    En zelf ook bezig een oud keukentje op te pimpen.

Leave a Reply