Unicorns & Fairytales
Diary My life

5 beelden, 5 gedachten

5 beelden waar 5 gedachten bij horen. Vaak zeggen beelden meer dan woorden. Het zijn momenten die leuk zijn geweest, waar ik iets van leerde of momenten die ik wil onthouden. Kijk je mee?

 

Onze eerste mini trip samen naar een ander land. De kids waren gevraagd voor een fotoshoot voor Zara, voor de nieuwe collectie die binnen twee weken op de website staat. Zo spannend was dat. We vlogen ook voor de eerste keer en het was meteen al met een overstap, maar alles verliep goed en de kinderen (en wij) hadden een fijne trip. Het hotel lag aan een strandje waar de kinderen volop konden spelen in het zand en konden uitwaaien. Dat deed hen deugd. Voor ons een test want in juli gaan we samen op vakantie naar Spanje, Costa Dorada. Naar een fijne camping met enkele zwembaden en waar de kinderen vooral een leuke tijd kunnen beleven. We gaan aan ‘glamping’ doen. Dit hebben we een aantal jaar geleden met Vince en onze vrienden ook gedaan.

 

Ik vind dit zo’n mooi plaatje en het mooiste bewijs dat buitengaan met kinderen gewoon nodig is… Ik wéét dat maar eigenlijk doen we dat iets te weinig. Na een gesprekje met een vriendin dacht ik… ik ga het gewoon méér doen. Al is het maar 10 minuten. We zouden elke dag eventjes buiten moeten gaan. Dan zouden onze jongens misschien iets minder druk zijn. Buitenlucht doet wonderen. Zou het toeval zijn dat na dit korte buitenspeelmoment de kinderen beiden tot kwart na 7 sliepen (in plaats van om 5 uur wakker te worden)?

 

Ik mocht dit weekend een workshop volgen van Collishop waar we tips konden verzamelen om onze tafel te stylen. We maakten zelf een leuk deco stuk met winters groen en mochten onze eigen plek aan tafel stylen. Dit maakte ik ervan. Het was tevens een moment waarbij ik ‘goesting’ kreeg om mijn huis gezellig in te richten en overbodige spullen op te bergen. Ik heb ook zin gekregen om zelf nog eens een etentje te organiseren voor vrienden en de tafel helemaal mooi te maken. Het zijn van die momenten die mij creatief stimuleren. Ik ben daar dankbaar voor.

 

Met houten speelgoed dat de fantasie prikkelt kan je veel doen. Zo heb ik deze Nins set van Grapat in huis gehaald, dat de fantasie prikkelt. Deze “loose parts” werkvorm draagt bij tot de ontwikkeling van kinderen. Spelen ze het samen, dan is overleg iets dat automatisch zal volgen. Spelen ze alleen dan zullen allerlei zaken aan bod komen: fantasie, denken over kleuren en vormen en meer. Het was enorm fijn de jongens er mee aan de slag te zien gaan. Vince begon meteen al een spel uit te vinden. Ook leuk om in een sensory table te gebruiken. Wij gaan zeker nog verdere uitbreidingen vragen als mensen echt een cadeautje willen geven.

 

Na een workshop in samenwerking met David Lloyd en Spaas kaarsen ontdekte ik dat Yoga eigenlijk echt mijn ding is. Ik voelde me nadien helemaal ontspannen. Ik dacht nochtans dat het me zenuwachtig ging maken. Maar in dat half uur dat we mochten proeven van een korte les, dacht ik even aan niets. Zo bizar. Je bent bezig met je lichaam en met jezelf, maar negatieve gedachten horen daar niet bij. Misschien heb ik dat wel meer nodig. Ik ga alvast op zoek naar yoga lessen in mijn omgeving want ik wil dit supergraag doen…

 

Hebben jullie leuke momenten gehad deze week die je wil onthouden?

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply