Unicorns & Fairytales
ikea duktig kitchen - unicorns & fairytales
DIY Get inspired Spelen

DIY | IKEA keukentje pimpen !

Niets is zo leuk dan de voldoening die je krijgt als je zelf iets onder handen neemt. Een keukentje voor Vince stond op de verlanglijst van zijn verjaardag toen hij 2 jaar werd. We merkten dat hij interesse begon te krijgen in het spelen met potten en pannen hahaha. Maar de zoektocht naar een leuk keukentje dat ook nog eens in het toekomstig interieur zou passen verliep wat moeilijker. Daarom namen we het IKEA keukentje onder handen. Daarom gingen we ons IKEA keukentje PIMPEN. 

Ikea keukentje pimpen

Ik ben zelf geen fan van de plastieken kleurrijke keukentjes die je woonkamer omtoveren tot een speelgoedfabriek maar wel van het IKEA keukentje. Pas op, er kunnen er heel leuke en mooie tussenzitten maar omdat Vince het grootste deel van de woonkamer al bezet met al zijn speelgoed wou ik het een beetje minimalistisch houden. Ik ging op zoek naar ideetjes op pinterest maar ik had al een idee in mijn hoofd. Het zou uiteraard wit en zwart worden. Kleur brengen we er wel in met leuke spulletjes.

I am not a fan of plastic colorful kitchens. They transform your living room into a toystore. Nevertheless, there are some beautiful versions (plastic or wood) but Vince had most of our living room for himself so I wanted it to be minimalistic. I went looking for ideas on pinterest but my mind was already set: black and white. I would ad colors with decoration.

 

ikea kitchen duktig - unicorns & fairytales

 

Voor we het IKEA keukentje elkaar zetten, schilderde ik de onderdelen. Nadien is het moeilijker en kan je niet zo goed bij de kantjes. Een deurtje schilderde ik zwart. Er moeten toch minstens twee lagen witte lak op. Ik kwam nét toe met een half litertje witte lak. Het deurtje schilderde ik met zwarte acryl en daar had ik maar 1 laag van nodig. Doe het met een rollertje want met een borstel is dit niet handig. Enkel voor de randjes gebruikte ik een borstel.

Before we assembled the IKEA duktig kitchen, I painted the parts. It’s so much easier when you do it before. I painted one of the doors black. The other parts white. I used LEVIS polish.

ikea kitchen duktig - unicorns & fairytales

Het in elkaar zetten van het keukentje liet ik over aan manlief. Ik heb daar absoluut geen geduld voor. Na toch wel enige tijd stond het keukentje in elkaar. Net toen het feestje van Vince begon. Hij kreeg meteen zijn accessoires (lees hier) en was er erg blij mee. Het keukentje kon dus al ingewijd worden.

lees ook: Niemand is perfect, ook groenten niet! Check kromkommer…

My boyfriend assembled it. I don’t have the patient for doing that. After a few hours, the kitchen was ready to use. He also got some toys like fruit and vegetables.

ikea kitchen duktig - unicorns & fairytales

De dagen nadien begon ik met verder af te werken. Ik kocht drie superleuke haakjes bij HKLiving. Die kleefde ik met dubbelzijdige tape aan de zijkanten van het keukentje en dienen voor handdoeken of een keukenschort. Het is nog even afwachten of dit het houdt maar ik wou niet boren in het keukentje omdat ik het ooit waarschijnlijk nog eens een makeover ga geven, mij kennende.

The days after, I started to decorate. I bought 3 cross hooks from HKliving. I put them on the kitchen with tape. I didn’t want to make holes in it.

ikea kitchen duktig - unicorns & fairytales

De afwerking: leuke spulletjes op het keukentje zetten (daar kan Vince toch niet aan) en voor de rest mijn handen er vanaf trekken. Nu is het Vince zijn keuken en zal mama het waarschijnlijk vaak mooi zetten (hahaha, herkenbaar?). Nu ben ik benieuwd wat we allemaal gaan krijgen wanneer hij zijn eerste maaltijden gaat koken.

And now it’s all about decorating the kitchen. That’s my part haha, Vince has to play with it. I am curious what we will get from him when he starts to cook.

ikea kitchen duktig - unicorns & fairytales

ikea kitchen duktig - unicorns & fairytales ikea kitchen duktig - unicorns & fairytales

 

Vince houdt ervan om het fruit en de groenten te snijden en begint er nu echt mee te spelen. Dan maakt hij eten voor mama en papa. Superleuk en goed voor de fantasie!

Vince loves his vegetables and fruit to cut and starts to play with it. He makes dinner for mummy and daddy. So much fun and good for the imaginary play moments.

In het keukentje/In the kitchen

[bol_product_links block_id=”bol_570a6a20bde7f_selected-products” products=”9200000051927498,9200000021755969,9200000040814633″ name=”groenten HAPE ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Outfit Vince

Shirt: Yporqué
Pants: NUNUNU

 

Nu hebben ze ook leuke stickers

Wist je dat ze tegenwoordig ook supertoffe stickers hebben om je IKEA keuken te pimpen? Je vindt ze onder andere bij Little Dreamers!

Pin it

Leuk idee? Pin het dan :))

ikea keukentje pimpen - unicorns & fairytales

 

Wat vind je van het keukentje? Willen jullie nu ook een IKEA keukentje pimpen? hahaha. 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  14 april 2016 at 09:19

  Wat kan jij toch goed stylen.
  Die hele keuken past gewoon in je interieur!

  Super gedaan!

 • Reply
  ByLeen
  14 april 2016 at 10:53

  Wat heb je dat super leuk gedaan zeg!! Daar gaat je kleintje vast heel veel leuke speeluurtjes mee krijgen 🙂

 • Reply
  Kristin
  14 april 2016 at 16:29

  Wij hebben ook het keukentje van Ikea maar natuurlijk niet zo knap ?.
  Je kan die plastieken pootjes er onderuit nemen en dan kan Vince overal beter aan! Hier staan ze er nog maar recent onder.

 • Reply
  Sanne
  15 april 2016 at 08:19

  Hij is prachtig geworden!! Staat al lang op mijn lijsten, heb er een heel pinterest bord voor gemaakt. Alleen geen tijd 🙁

Leave a Reply