Unicorns & Fairytales
DIY Foam verf foam paint - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen My life painting Sensopatisch speelgoed Spelen

Een tof schilderij maken met FOAM VERF !

Wie ons kent weet dat wij altijd leuke DIY activiteiten maken en graag knutselen. Wel, deze keer wou ik de FOAM VERF wel eens proberen. Een beetje smossen is altijd leuk. Ook een leuke sensopatische actviteit. Leg een knutseltafelkleed, doe je kinderen knutselschorten aan en je kunt beginnen. Wij gingen aan de slag…

Foam verf maken

Zelf foam verf maken is echt niet moeilijk en kan je met de huis-tuin en keukenmiddeltjes maken. Je kan ervoor kiezen om de verf in een spuitbus te doen of bijvoorbeeld in een spuitzak. Maar kleine kinderen vinden het misschien gewoon leuker om het met verfborstels te doen. Of met de vingertjes, al kan je dan beter kiezen om het zonder lijm te doen als het enkel om te smossen is. Je kunt de foam verf klaarmaken in bakblik van muffinvormen. Kijk even wat jouw kinderen het leukst vinden. Leg sowieso wel bescherming op tafel want het kan wel eens een smosboeltje worden. Maar dat is niet erg, hoe “messier” het beter.

DIY Foam verf foam paint - unicorns & fairytales

Je hebt hiervoor nodig:

  • scheerschuim (echt schuim, voor de mannen hé… wit…)
  • acrylverf, voedingskleurstof (al ben ik geen fan van voedingskleurstof) of stoepkrijt
  • mengspateltje/houten stokjes
  • knijpbussen of knijpzakjes of verfborstels en een bakblik (ik kocht online enkele knijpbussen)
  • lijm
  • karton, stevig papier, canvas…

DIY Foam verf foam paint - unicorns & fairytales

DIY fluffy verf foam paint - unicorns & fairytales DIY fluffy verf foam paint - unicorns & fairytales

Doen!

Het enige wat je eigenlijk moet doen om foam verf te maken is wat scheerschuim mengen met verf en lijm. Dan heb je nog de keuze om de verf in een spuitbus te doen of in een bakblik te doen zoals ik al zei. Doe je ze in een bakblik hoef je behalve verf, lijm en scheerschuim niets anders toe te voegen. Ga je voor de foam verf in een knijpflesje dan zou ik er wat water aan toe voegen anders gaat het niet lopen. Maar ook niet teveel want anders heb je vloeistof. Laat ze een leuke tekening maken op stevig papier of op bijvoorbeeld een canvas. Laat het goed drogen en voilà , jij hebt je 3D foam verf schilderij. Jippie!!!!

DIY fluffy verf foam paint - unicorns & fairytales

lees ook: DIY | Glitter snow paint schilderij 

Glitter Foam verf

Je kan je zelfgemaakte verf ook pimpen door er glitters aan toe te voegen. Dat kan op voorhand of je kan ze er ook op strooien. Dat vond vooral Vince leuk om te doen. Als hij glitters ziet is hij verkocht hahaha. Ik kan het hem niet kwalijk nemen, het nodigt ook zo uit om ermee te experimenteren.

DIY fluffy verf foam paint - unicorns & fairytales

DIY fluffy verf foam paint - unicorns & fairytales

Leuk spul, die foam verf

Nee, echt… alleen het maken al is leuk. De foam verf heeft een leuke structuur! Net een zachte mousse. Heel leuk is ook om de lijm niet toe te voegen en de kinderen gewoon wat te laten experimenteren met kleuren en ze te laten werken met hun handjes. Je kan er voorwerpen in verstoppen en ze in een sensory table laten experimenteren.

DIY fluffy verf foam paint - unicorns & fairytales

Schilderen in de badkamer

Met de foam verf ZONDER lijm kan je de kinderen ook in het bad laten schilderen. Oké, niet voor iedereen haalbaar misschien maar wel mega leuk. Nadien wel goed alles uitspoelen. Niet wachten tot de volgende dag. De verf op waterbasis is zo weg van het bad én van je kind. No worries!!!

DIY verf paint - unicorns & fairytales

Pin it

Leuk idee? sla het op!

DIY fluffy verf foam paint - unicorns & fairytales

En? Wat denk je? Ga jij je ook eens wagen ?

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply