Unicorns & Fairytales
My life

Maris Life is de oplossing voor eenoudergezinnen!

Maris Life organiseert sinds dit jaar ook reizen voor eenoudergezinnen in België. Vorig jaar was dit al in Nederland. Wat een geweldig initiatief! Ik hoor wel eens vertellen dat het niet gemakkelijk is om op vakantie te gaan als je alleen bent. Maar dat dit initiatief er is gekomen kan ik alleen maar aanprijzen.

 

Maris Life wed opgericht door Mariska Nunes. Ze was ook alleenstaande ouder en werkt bij Corendon. Ze weet als geen ander hoe het is om alleen met de kids op vakantie te gaan.

“Als de kinderen met anderen aan het spelen zijn zit je toch alleen tussen de stellen en gezinnen. En als ik dan contact had vond ik het lastig om mijn uitdagingen als alleenstaande ouder bespreekbaar te maken.” vertelt Mariska. “Hoe fijn zou het zijn als je met gelijkgestemden op vakantie zou kunnen gaan!”. Toen zij op zoek ging naar de ideale vakantie voor haar en haar kinderen bedacht ze dat ze het dit keer eens anders wilde aanpakken. De hamvraag was dan ook: ‘Zouden er meer mensen zijn die behoefte hebben aan een bestemming waar meer single parents komen?’ Samen met haar vriendin en eigenaar van Crusj reizen, Emma, deed ze onderzoek naar deze vraag. “Het was verrassend hoe wij ontdekten dat er inderdaad veel meer mensen zijn met deze wens”. Het idee voor Maris Life was geboren.

Enkele weken geleden werd ik uitgenodigd om dit aan levende lijve te ondervinden, speciaal om jullie te kunnen vertellen hoe leuk het wel niet was! Jammer genoeg nam ik de beslissing om niet mee te gaan omdat ik Vince voor dat bepaald reisprogramma te jong vond. Ook al was er voldoende kinderopvang. Hij is net twee maar nog niet zindelijk. Geen probleem, er zijn bij Maris Life reizen die speciaal georganiseerd worden voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Aan een zéér schappelijke prijs ook! Kijk maar eens bij de verschillende aanbiedingen. De reis die ik ging maken was naar Fuerteventura.

Ukkie weken

Wanneer je deze reis meedoet wordt er een aanbod van activiteiten gegeven die je kan meedoen. Je kan kiezen uit verschillende data. Er is ook altijd kinderopvang voorzien en dit twee keer per dag! Knutselen, zingen, dansen… Dat alles terwijl jij rustig kan relaxen, alleen of met de andere ouders. Geweldig!

Voordelig & leuk 

Maris Life streeft naar voordelige en toch kwaliteitsvolle reizen. Ze bieden excursies aan voor wie wil maar je kan er ook voor kiezen gewoon een week volledig te ontspannen. De ingrediënten van Maris Life:

++Goede en kindvriendelijke accommodaties
++Volop keuze qua bestemmingen en scherp geprijsd
++Eén excursie is altijd inclusief!
++De Maris Life reisleiding staat 24/7 voor jullie klaar
++De Maris Life reisleiding organiseert gezellige borrels, etentjes en uitstapjes
++De Maris Life reisleiding doet leuke activiteiten met jouw kind(eren)
++Bij alles geldt: niets moet en alles mag!
++Speciale activiteiten voor de kinderen maar ouders mogen ook meedoen!
++Tijd voor jezelf
++Gezelligheid met andere ouders

Leuke bestemmingen 

Maris Life biedt enkele leuke bestemmingen en acties aan die je allemaal op de website kan terugvinden. Ik vind dit persoonlijk een heel goed initiatief. Als mama zijnde en niet alleenstaand vind ik het soms al moeilijk met kinderen op vakantie gaan. Wij gaan ook steeds samen met een koppel en ondervinden dat de kinderen zoveel makkelijker zijn en zelf veel meer plezier hebben. Voor de sociale medemensen zou ik dan ook Maris Life zeker aanraden. Waar wacht je nog op?

 

Zouden jullie een reis boeken met MarisLife? Wat vinden jullie van dit initiatief? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Bibiane
  22 april 2016 at 20:16

  Heel leuk initiatief, wat ik als alleenstaande ouder alleen maar kan toejuichen. Ben alleen een beetje bang dat het uitdraait op een reis voor singles (met kids) in de hoop een partner te vinden….. (als je snapt wat ik bedoel….)

  • Reply
   Nathalie
   23 april 2016 at 16:23

   Gosh, ik denk dat eerlijk gezegd nu niet. Eigenlijk kan ik me daar niet over uitspreken. Hihi… Maar ik kan me er persoonlijk wel in vinden. Ik zou liever in groep op reis gaan dan alleen alleen if you know what I mean…

 • Reply
  Anouk
  23 april 2016 at 07:36

  Voordelig zou ik ze niet noemen.. Rhodos als het nog geen zomervakantie is voor scholen, incl verzekering en boekingskosten is al €1400 voor een week voor 1 ouder met 1 peuter. Voor half pension en aan een kiezelstrand.

  Ter illustratie: als je tegen een familielid zou zeggen ga je mee op reis, ik betaal, dan zou je evenveel kwijt zijn (zelfde bestemming, reisperiode etc, alleen dus 2 volwassenen en 1 peuter) via andere organisatie. Niet iedereen wil/kan met een familielid op vakantie natuurlijk, het is alleen ter illustratie van de hoge prijs.
  Ik, als alleenstaande ouder, zal in ieder geval geen gebruik maken van Maris Life. Genoeg andere opties. En anders maar wat minder ontspannen en zelf op de kids letten (als er geen kidsclub is). Kan ondanks dat het energie kost ook heel leuk zijn (spreek uit ervaring) en een boel mooie herinneringen geven.

  Maar goed.. dat is mijn mening.

  • Reply
   Nathalie
   23 april 2016 at 16:22

   Bedankt voor jouw mening. Zo had ik het nog niet bekeken. Ik ben ook eens gaan kijken naar de prijzen maar ik vind geen 1400 euro. Maar ik begrijp wel dat je dan kiest voor iets anders zonder die eventuele luxe van kinderopvang en excursies. :-)))

 • Reply
  Anouk
  23 april 2016 at 17:46

  De prijzen die je ziet zijn per persoon he? 😉 Klik maar eens 1 ouder, 1 kind aan.. en dan zie je wat ik bedoel Rhodos vertrek 8 juli… standaard kamer is dan €1328, plus verzekeringen plus boekingskosten.. zit je net onder de €1400.

 • Reply
  Anouk
  23 april 2016 at 17:46

  PS: Opvang/ kids clubs zijn er bij heel veel hotels.. en zeker in het hoogseizoen 🙂

Leave a Reply