Unicorns & Fairytales
DIY knikkerbaan - unicorns & fairytales
DIY Spelen

DIY Pimp eens een knikkerbaan

Kringloop vondsten kunnen héél leuk zijn en dat bewijst Chantal. Toen ik haar gepimpte knikkerbaan zag voorbijkomen op Instagram vroeg ik haar om de DIY hier te plaatsen. Want ik vond hem erg geslaagd en het bewijst dat tweedehands spulletjes prima opgewaardeerd kunnen worden met een likje verf.

Knikkerbaan in de kringloopwinkel

Toen ik mijn laatste kringloop vondst, een knikkerbaan (of autobaan),  in stories op Instagram plaatste vroeg Nathalie mij of ik daar een blog wilde schrijven. 

Na jaren van haken en naaien ben ik de laatste weken besmet met het kringloop “virus”. Door reacties van anderen op Instagram blijkt dat ik geluk heb, wij hebben in mijn woonplaats drie kringloop winkels en één Dorcas winkel (een non profit organisatie die tweedehands spulletjes verkoopt, waarbij de opbrengst volledig naar arme mensen gaat).
 In mijn rondje bezoek ik altijd één kringloopwinkel en de Dorcas winkel.

DIY knikkerbaan - unicorns & fairytales

DIY! Pimp it!

De laatste keer kocht ik voor €2,50 een felgekleurde houten auto/knikkerbaan. 

De autootjes zaten er helaas niet meer bij. Bij thuiskomst zag ik ook dat er een schroefje miste en dat een deel van het hout vastgelijmd zat.

 Het eerste dat ik gedaan heb is alle schroeven los draaien en de baan uit elkaar halen. Daarna heb ik hem helemaal opgeschuurd en ontvet.

Omdat beide slaapkamers van de kinderen monochrome zijn hoefde ik niet lang na te denken over de nieuwe kleuren: wit en zwart. 
De wegdelen heb ik mat zwart gespoten met spuitverf. Dit was supersnel klaar, de verf pakte meteen en na twee laagjes was het mooi dekkend zwart.

De andere delen wilde ik wit spuiten maar omdat ik geen primer had gebruikt nam het wit iedere keer de onderliggende kleur aan. Wil je het spuiten, probeer dan eerst een primer aan te brengen zodat de witte verf beter pakt.

 Uiteindelijk heb ik het met de hand geverfd (met witte zijdeglans verf). Helaas was dit nog wel even een werkje omdat het meerdere keren moest en het steeds 16 uur duurde voordat je erover mocht verven. 
Ook zijn de ronde delen best wel een secuur werkje.

Nadat de delen eenmaal mooi zwart en wit waren vond ik de autobaan nog wel een beetje saai.
Ik besloot de witte delen met een spattechniek te bewerken.
Daarbij doopte ik een stuk kabel in een verfpot en liet dit een beetje “rondslingeren”.

DIY knikkerbaan - unicorns & fairytales

DIY knikkerbaan - unicorns & fairytales

Nog wat afwerken

Terwijl de zwarte verfspetters lagen te drogen heb ik uit witte stickers rechthoeken geknipt die dienst doen als wegmarkering. 

De volgende dag, toen alles goed gedroogd was, heb ik de autobaan weer in elkaar gezet. Het missende schroefje heb ik vervangen voor een nieuw schroefje. Roan had al een paar kleine autootjes die hij nu bij de baan kan gebruiken. Knikkers werken overigens ook prima.

 Dit is het eindresultaat.

lees ook: DIY baby mobiel

DIY knikkerbaan - unicorns & fairytales DIY knikkerbaan - unicorns & fairytales

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze gastblog te lezen en misschien dat het jullie inspireert om een bezoekje te brengen aan een kringloopwinkel om speelgoed een twee leven te geven.
 Ik ben benieuwd naar jullie kringloopvondsten.

Volg mij ook op Instagram (chariko), om meer DIY projecten te zien.

 

liefs,

Chantal

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Chantal
    19 april 2018 at 20:05

    Voor wie het leuk vindt heb ik zelf ook een blog, waar ik nog meer DIY projecten deel.

Leave a Reply