Unicorns & Fairytales
zelf stempels maken van aardappels - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen rond een thema My life

Zelf aardappelstempels en een stempelkussen maken

Kinderen stempelen heel graag. Je kan op veel verschillende manieren stempelen. Met kurken stoppen, watjes, vilten balletjes, verschillende soorten verfborstels, een vork en… ja hoor, ook met groenten en fruit. Wij gingen aan de slag met aardappelen en maakten zelf stempels van aardappels en dat was superleuk. We maakten ook onze eigen stempelkussens. Benieuwd? 

Aardappelstempels

We gingen zelf aardappelstempels maken in combinatie met een leuke opdracht in het thema Sinterklaas. Het is immer bijna deze magische tijd. Het idee was dat ze de hoeden en veren zelf zouden kunnen stempelen. Daarom tekende ik zelf enkele Pieten op een stevig wit blad en kopieerde deze tweemaal zodat kleine broer hetzelfde blad had. Zelf stempels maken van aardappels is niet zo moeilijk en kan op twee eenvoudige manieren: 

  1. Je snijdt ze figuren er uit. Dit is makkelijk bij eenvoudige figuren 
  2. Je gebruikt een uitsteekvorm en snijdt de randen eraf
  3. Nu heb je een stempel van een aardappel! 

Omdat mijn aardappelen redelijk klein waren maakte ik gewoon uit de losse hand enkele houden en veren. Dat lukte gemakkelijk. Met ons zelfgemaakte stempelkussens gingen de kinderen aan de slag. En ik stiekem ook. Zo leuk! 

lees ook: Leuke herfstbomen knutselen met je kinderen

aardappelstempels maken - unicorns & fairytales

Stempelen met groenten en fruit

Je kan ook stempelen met andere soort groenten en fruit. Probeer maar eens! Wat lukt wel en wat lukt niet? Met selderstengels kan je ook leuk stempelen. Appels zijn tof. Ik zou kiezen voor vooral harde stukken fruit en groenten want anders wordt het geheel te nat. Think out of the box. Misschien kan je wat mogelijkheden klaarleggen en laat de kinderen maar eens experimenteren. Zelf stempels maken van aardappels is kei leuk en roept heel wat nostalgie op. De aardappelstempels kan je ook makkelijk afkuisen met wat keukenrol. 

Lees ook: Tips om creatief aan de slag te gaan met (je) kinderen: do’s & dont’s

aardappelstempels maken - unicorns & fairytales

Zelf een stempelkussen maken

Je kan op je zelfgemaakte aardappelstempels de verf aanbrengen met een verfkwast maar eigenlijk is het veel leuker om met een stempelkussen te werken. Kopen is te duur maar wist je dat je er zelf gemakkelijk kunt maken? Heel eenvoudig!! Zo maak je het:

  1. Neem enkele kleine potjes en van die goedkope sponsjes
  2. Zorg dat de sponsjes redelijk stevig in het bakje passen of dat het zeker niet teveel kan schuiven
  3. Doe er een klodder plakkaatverf op en wrijf wat uit
  4. Stempelen maar!!

Dus je ziet het: je kan zelf stempels maken van aardappelen, groenten en fruit en je eigen kleurtjes. Plezier verzekerd. Welke kunstwerken gaan jullie maken? Ik hou ervan om veel technieken te combineren. Laat je mooi kunstwerk drogen en kleef er nog wat zaken bij… Heerlijk, Creatief bezig zijn. 

Lees ook: Zelf zoutdeeg of speeldeeg maken? Uren speelplezier! Ik beloof het

zelf stempels maken van aardappels - unicorns & fairytales

Pin it 

Wil jij ook wel eens aardappelstempels en een stempelkussen maken? Hou deze ideetjes dan bij.

aardappelstempels maken - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply