Unicorns & Fairytales
plasticvrije babydoekjes - unicorns & fairytales
Baby & peuter Baby musthaves moederschap zwangerschap-mama-opvoeding

Plastic vrije en milieuvriendelijke babydoekjes? Yes please!

Wist jij dat er in de meeste billendoekjes en snoetenpoetsers plastic zit? Hell no, ik dus niet! Meestal staat er op de verpakking informatie over de lotion (bijvoorbeeld: 99% gemaakt uit water) maar iedereen vergeet daardoor de babydoekjes zelf! Wist je dat een standaard pak babydoekjes gelijk staat aan de hoeveelheid plastic van 2 PET flessen? Blijkbaar gooien ook heel veel mensen de babydoekjes in het toilet waardoor de riolen verstoppen en … daardoor het plastic uiteraard ook zo in onze wateren komt. Bij Naïf hebben ze nu vegan plastic vrije billendoekjes ontworpen. Hooray!

Plastic in babydoekjes

Ja, er zit dus wel degelijk plastic in babydoekjes en we willen natuurlijk liever plastic vrije billendoekjes.  Dat is over het algemeen polyester, goedkoop en makkelijk materiaal. Zelf vind ik dat niet fijn te horen. Uiteraard zijn er alternatieven, maar die zijn niet altijd even makkelijk en gebruiksvriendelijk. Het is lekker handig om een pak vochtige doekjes in de auto te hebben liggen en ik denk dat het merendeel van de ouders dit ook in de luiertas heeft zitten. Dat er nu plastic vrije billendoekjes op de markt zijn kan ik alleen maar toejuichen als je weet dat men per jaar gemiddeld 14 000 billendoekjes per kind gebruikt. Onze kinderen verdienen het beste, maar het milieu ook. Dringend tijd om wat meer bewust te gaan worden en die plasticsoep te gaan verkleinen. 

plastic vrije billendoekjes - unicorns & fairytales

Naïf brengt plastic vrije billendoekjes op de markt

Naïf kennen we ondertussen hopelijk allemaal. Zo niet, dan wordt het dringend tijd.  Ze verkopen natuurlijke verzorgingsproducten voor baby’s, jonge kinderen en vrouwen. Nu breiden ze dus uit met de babydoekjes. Ze vinden dat er dringend iets moet veranderen. Dus starten ze met deze milieuvriendelijke en plastic vrije billendoekjes .

“De EU heeft een nieuwe richtlijn in het leven geroepen. Plastic bordjes, bestek en rietjes worden verboden vanaf juli 2021. Op vochtige doekjes komen voorschriften, geen verbod. Die wetgeving rond plastic loopt altijd wat achter. Wij willen voorloper zijn op dit gebied.”

Naïf plastic vrije babydoekjes bestaan uit: 

 • Natuurlijke ingrediënten
 • Zonder parabenen
 • Gemaakt van eucalyptusvezels
 • Met een lotion van 99% water
 • Alcoholvrij en parfumvrij
 • In een duurzame verpakking van suikerriet
 • Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland
 • Voor ieder huidtype
 • 100% vegan en oceaanvriendelijk

plastic vrije babydoekjes - unicorns & fairytales

Ook aan de verpakking is gedacht! 

Naïf’s Baby Wipes zijn plastic vrij en gemaakt van eucalyptusvezels. Biologisch afbreekbaar, dus een duurzaam alternatief. Ook aan de verpakking is gedacht: die is gemaakt van bio-plastic met suikerriet als hoofdingrediënt en de box is van FSC karton. De lotion bestaat voor 99% uit water (ideaal voor de gevoelige babyhuid)  en is alcoholvrij en parfumvrij. De Naïf plastic vrije billendoekjes bevatten geen gekke ingrediënten waardoor je ze veilig kunt gebruiken voor de billen, lichaam en gezicht.

Verkrijgbaar in de betere babyspeciaalzaak én bij uw apotheker en de volgende online webshops: Blabloom, De Gele Flamingo, Kabine Koksijde, Bébé Colette, De Kinderplaneet, Kamiel & Co, Monsterjes en The Baby’s Corner en natuurlijk ook bij Naïf zelf. 

 

Welke babydoekjes gebruik jij? Wist jij al dat Naïf plasticvrije vochtige doekjes op de markt had? 

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Liesbeth
  15 november 2020 at 08:32

  Amaai nee… ik had geen idee dat er plastic in vochtige doekjes zit 🙈. Daar verschiet ik wel enorm van!

 • Reply
  sami
  15 november 2020 at 13:45

  Nooit bij stilgestaan eigenlijk weten we veel niet over de ingrediënten voorverpakte goederen zowel food als non food

Leave a Reply