Unicorns & Fairytales
eerste hulp bij kinderen - unicorns & fairytales
Boeken Gezondheid / Health Leesboeken moederschap My life Ontwikkeling Winactie & Give away

EHBK – Het boek met eerste hulp bij kleine kinderen en tips bij kleinere kwaaltjes + WIN

Dit boek is een naslagwerk dat iedereen in huis zou moeten hebben, van ouders tot mensen die met kinderen werken. Neem het geregeld vast en lees de eerste hulp bij kinderen nog eens door. Het is zo ontzettend belangrijk om te weten wat je moet doen in bepaalde situaties. Maar in dit boek komen ook tips bij kleinere kwaaltjes voor. Kortom, een zeer interessant boek voor wie met kinderen werkt. Of om thuis te hebben. De vernieuwde versie “EHBK” van Lannoo!

Boek EHBK – eerste hulp bij kinderen

Dit boek had al een voorganger, maar deze is nu vernieuwd. Geschreven door Sofie Vanderoost. Zij studeerde geneeskunde en werkt als huisarts in een groepspraktijk. Ze heeft ook 4 kinderen. Een betrouwbare bron dus. In dit boek staan tips over hoe je om moet gaan met kleine kwaaltjes en ongelukjes, over de ontwikkeling van kinderen en kinderziekten.

Niet alleen kleine ongelukjes, maar ook serieuzere ongelukken komen in het boek voor, zoals wat je moet doen bij verstikking, wanneer een kind bewusteloos is en hoe je reanimeert. Het boek bevat symbolen om het overzichtelijk te maken, zodat je snel te weten komt voor welke leeftijd het is en of je je veel of weinig zorgen moet maken. Je kan het boek raadplegen bij verschillende vragen. De hoofdstukken maken het gemakkelijk om te zien waar je moet kijken.

De verschillende hoofdstukken en EHBO

In het boek EHBK, één van de bestsellers van Mamabaas, komen verschillende interessante hoofdstukken aan bod. Bekijk ze maar eens! Heel interessant voor iedereen die met kinderen van 0 tot 8 jaar werkt. EHBO is iets belangrijks!

EHBK boek - eerste hulp bij kinderen - unicorns & fairytales
EHBK boek - eerste hulp bij kinderen - unicorns & fairytales
EHBK boek - eerste hulp bij kinderen - unicorns & fairytales

Heb je al eens een EHBO Homeparty gedaan?

Enkele jaren geleden deed ik een EHBO Home-party bij mij thuis en nodigde ik enkele vriendinnen uit die mama waren of die werkten met kinderen. Dat was heel interessant. We leerden hoe we eerste hulp aan kinderen konden geven en hoe we moesten reanimeren dmv een pop. Ik moet wel eerlijk bekennen dat EHBO iets is dat je jaarlijks zou moeten onderhouden, want op de duur vergeet je dat. Bij Child Care Academy vind je workshops op maat. Ik raad het iedereen aan…

EHBO homeparty - unicorns & fairytales

Meer info over de workshop

Je kan een EHBO workshop van 2 of 3 uur vragen waarbij alle levensreddende handelingen bij baby’s en kinderen worden aangeleerd. De technieken voor volwassenen komen ook aan bod. Na afloop ontvangen de deelnemers een attest en syllabus. Indien je ook interesse hebt in trauma & ziektebeelden adviseren ze om te opteren voor de workshop van 3 uur. Het attest van Kind & Gezin wordt enkel uitgereikt bij de workshop van 3 uur. De workshop kan gewoon doorgaan in een winkel, kinderdagverblijf of praktijkruimte. Voor scholen en grote groepen wordt een offerte gemaakt. Ze vragen wel een minimum van 8 deelnemers, maximum 20. Check voor meer info Child Care Academy. Zij zijn de originele bedenkers van de EHBO Homeparty

WIN een exemplaar

Nou, ben jij ook overtuigd dat je het vernieuwde boek over Eerste Hulp Bij Kleine kinderen in huis moet hebben? Of werk je met kinderen? Wil je meer weten over EHBO? Laat het in de comments weten en wie weet win jij het exemplaar dat ik mag wegschenken!

Meedoen kan tot en met 3 maart 2020

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

27 Comments

 • Reply
  Véronique Pauwels
  25 februari 2020 at 06:57

  Oh heel interessant boekje! Ik doe mee! 🤞🏼

  • Reply
   Manon
   25 februari 2020 at 14:02

   Deze middag sneed ik de druifjes in twee voor onze 4 en 6 jaar oude kinderen.
   Ze zitten smakelijk te eten en ik ga naar de keuken achter een glas drinken.
   Hoor ik ons dochter roepen: ‘hij stikt’
   Ja hoor een druif in zijn keel, gelukkig was hij er rap uit.
   Mijn hart klopt enorm hard!
   Wat moet ik doen als hij stikt?!
   Ik heb geen idee!
   En nu zie ik dit artikel!

   Zou ik enorm graag lezen!
   En veel bijleren!

 • Reply
  Elke Van de Walle
  25 februari 2020 at 07:08

  Hee interessant en onmisbaar voor elke mama en papa!

 • Reply
  Hanne
  25 februari 2020 at 07:12

  Ik doe ook graag mee. Wij hebben een zoontje (2 jaar) en een dochtertje (4 maanden) dus zoiets komt zeker van pas! Wij hebben vorig jaar ook een EHBO cursus gedaan maar ik verschiet er van hoe snel je alles vergeet.
  Groetjes,
  Hanne

  • Reply
   Nathalie
   25 februari 2020 at 07:23

   Altijd handig om in huis te hebben!
   Ben verpleegkundige, en weet wel wat te doen bij volwassenen.. maar bij kinderen is het toch een tikkeltje anders 😏
   Ik leer graag bij en sta graag paraat waar hulp nodig is!

 • Reply
  Caroline
  25 februari 2020 at 07:34

  Wauw! Dit boek is vast een fantastische hulp voor de leerkracht. Al doende leert men… Al doe je vele zaken te weinig in de praktijk. Ik zou ik dit boek graag lezen om toekomstige voorvallen zo doelgericht mogelijk op te kunnen lossen. Ah, ah, ah, ah, staying alive 🙂

 • Reply
  Sofie
  25 februari 2020 at 07:47

  Wauw, dit zou fantastisch zijn!! Ik heb geen achtergrond in zorg of verpleging en merk dat men onzekerheid wel toeneemt en ik vaak denk wat als…
  Cursus ben ik aan het zoeken om te doen maar dit boek zal al een goeie hulp kunnen zijn 🍀💕

 • Reply
  Sharon Romijn-Hoekstra
  25 februari 2020 at 07:58

  Ik doe graag mee! Ik heb een zoontje van bijna 3 jaar en een dochtertje van 1 jaar. Ik wil heel graag een EHBO cursus voor kinderen volgen. Maar ik vind het wel fijn om mij alvast hierover in te lezen.

 • Reply
  Annelies
  25 februari 2020 at 08:22

  Ik doe graag mee om dit handige boek te winnen. Het zo praktisch om al deze info in één boek te hebben want als je begint op te zoeken op het wereldwijde web dan zie je het bos door te bomen niet meer. Het zou super handig zijn om dit boek te hebben staan zo kan ik er regelmatig in lezen en in opzoeken. Het zou zo fijn zijn om dit te winnen, het zou zowel thuis voor mijn meisjes bruikbaar zijn als in mijn kleuterklas. Een fijne dag voor iedereen!

 • Reply
  Lien
  25 februari 2020 at 08:35

  Zowel voor thuis (ik loop niet graag naar de dokter…), als zeker ook in school (je weet soms zo weinig van bepaalde kwaaltjes) is dit boek interessant. Hij staat al een tijdje op mijn wishlist, dus ik doe heel graag mee!🤞🏼🍀

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  25 februari 2020 at 09:02

  Ik heb vorig jaar een cursus EHBO gedaan, mooi boek lijkt me.

 • Reply
  bé vermeiren
  25 februari 2020 at 11:21

  Mijn zoon (9) heeft in de klas ook een ‘EHBO’-cursus gehad en kon daar thuis al uitgebreid over vertellen. Ik maak graag kans op dit boek, omdat ik zelf kinderen heb van 5 en 7. Als ik het uit heb lijkt het me interessant om door te geven aan de school van mijn kids.

 • Reply
  Van ingelgem Cindy
  25 februari 2020 at 12:56

  Mijn dochter werkt met kindjes die een licht mentale handicap hebben, voor haar zou het een leuk boek zijn.

 • Reply
  Stef Nagels
  25 februari 2020 at 16:42

  Komt altijd van pas! 😉

 • Reply
  glenn herssens
  25 februari 2020 at 19:36

  Komt zeker en vast van pas !
  Zeker als papa want als mama er niet is slaat de papa vlug in paniek 😛

 • Reply
  Vanessa Raffaela Sibma
  25 februari 2020 at 21:47

  Oh dit boek wens ik toe te voegen aan mijn collectie. Voor kennisoverdracht op mijn werk (geef les aan studenten doktersassistent) en voor thuis (voor mijn man & 2 kleine kindjes).

 • Reply
  Loes van der Hek-den Harder
  25 februari 2020 at 22:12

  In mijn dagelijkse werk ben ik bezig met ouderen. Ergens lijkt dat op zorgen voor kinderen, maar het is toch dermate anders dat dit boek meer dan behulpzaam zou zijn om me er beter in te bekwamen. Ik doe graag mee met de actie!

 • Reply
  Sophie
  26 februari 2020 at 09:55

  Wauw, wat een interessant boek!
  Als juf van 6-jarige bengels denk ik dat dit boek geweldig hard van pas kan komen.
  Overlaatst was er nog een kindje dat in zijn vinger geknipt had. Gevolg? De hele bank lag vol met bloed en twee andere patatjes vielen flauw. Het leven van een juf, zeker?
  Zelf ben ik ook van plan om binnenkort te starten met mijn eigen kinderwens, dus dit boek zou helemaal van pas komen.

 • Reply
  Tania
  26 februari 2020 at 10:24

  Ik heb 3 goede redenen om mee te doen :
  * ik ben mama van een klein aapje dat graag overal opklimt en af en toe eens een accidentje heeft…
  * juf in het 5e leerjaar
  * preventieadviseur op school en als er accidenten gebeuren staan ze direct bij mij om advies te vragen.

  Dus laat dit boek maar komen 😉

 • Reply
  Annie Thomassen
  26 februari 2020 at 14:49

  Als oppasoma ben ik nog banger wanneer er/of als er/ iets met de kleinkinderen zou gebeuren dan “vroeger” toen ik mijn eigen kinderen thuis had. Met dit boek erbij zal ik me toch net iets rustiger houden, denk ik.

 • Reply
  Justine
  26 februari 2020 at 15:22

  Ik doe graag mee! Met twee kleine pateetjes in huis die graag stoten uithalen, zou dit zeker van pas komen!

 • Reply
  Marian B
  26 februari 2020 at 20:09

  Zelf heb ik twee kleine kinderen en ik werk met jonge kinderen. Het lijkt me een fijn en praktisch boek om te hebben, daarom loot ik graag mee.

 • Reply
  Kathleen
  26 februari 2020 at 21:16

  Wat lijkt me dat een handig boek! Met een zevenmaandertje in huis en juf van de instappers, zou dit zeker veel gebruikt worden!! Wie niet waagt, niet wint! 🍀

 • Reply
  Tine
  27 februari 2020 at 18:38

  Heel graag! Als juf maak ik dagelijks grote en kleine ongevalletjes mee. Een wonde na een val verzorgen is natuurlijk geen probleem, maar soms ben ik toch wel wat in paniek als er een kindje met een ernstigere wonde binnenkomt. Misschien kan dit boek mij hier wel mee helpen?

 • Reply
  Geke
  2 maart 2020 at 20:54

  O wouw! Dat is nog eens een bijzonder iets on te winnen! Ik doe graag mee! 😊😊

  • Reply
   Ina Keizer
   3 maart 2020 at 12:51

   Voor mijn kleindochters.

 • Reply
  Marta
  3 maart 2020 at 13:02

  Wat een handig boek ik doe graag mee en zet hem op mijn leeslijst

Leave a Reply