Unicorns & Fairytales
herfstbomen knutselen - unicorns & fairytales
creatief DIY knutselen seizoenen My life

Leuke herfstbomen knutselen met je kinderen

Yes! Herfst! Dat wil zeggen dat de natuur al zijn schatten weer laat zien. Ideaal om met kinderen aan de slag te gaan met kleuren en de bomen die je steeds ziet veranderen. De blaadjes die verkleuren en afvallen… Je kan er zoveel mee doen. Wij maakten enkele leuke herfstbomen om te knutselen. Kijk je mee? Wat wil jij graag doen?

Herfstbomen knutselen met kinderen

Ga jij ook leuke herfstbomen knutselen met kinderen? Blader dan eens in verschillende leuke boekjes en laat ze ontdekken wat er gebeurt met de blaadjes aan de bomen in de herfst. Laat hen de kleuren benoemen. Ga samen wandelen en blaadjes rapen van verschillende kleuren.  Ook leuk om nadien mee te knutselen want met blaadjes kan je ook veel doen. Wij gaan vandaag verschillende herfstbomen knutselen. Ready?

lees ook: Herfstdiertjes maken met speeldeeg en anders frutsels

lees ook: Knutselen rond het thema herfst

1. Vilten herfstboom

vilten herfstboom - unicorns & fairytales

Net zoals mijn vilten kerstboom had deze vilten herfstboom ook succes. In plaats van hem aan de muur te hangen wilde ik het eens op een andere manier doen. Ik legde hem op onze tafel en zorgde voor heel wat loose parts in het thema van de herfst. Dat was een succes. Toen ze dit zagen begonnen mijn kinderen onmiddelijk te sorteren, versieren, spelen. Ze zijn er best een tijdje zoet mee geweest en het was heel leuk. Nadien berg je alles weer op en kan je na een tijdje opnieuw beginnen. Wil je de vilten herfstboom toch ophangen dan kan je er op de achterkant magnetische strips kleven of je kan de boom op een stevig stuk karton kleven.

Alles van vilt en andere loose parts vind je in DE VILTSHOP.

2. Herfstblaadjes stempelen

herfstbomen knutselen - unicorns & fairytales

Heel leuk om kinderen een blad voor te schotelen met enkel een boomstam. Ze vinden het superleuk om zelf blaadjes te stempelen. Dat kan op verschillende manieren: met een zelfgemaakte stempel uit aardappels, houten kurken, een sponsje in de vorm van een blad of met afgeknipte wc-rolletjes. Wanneer je die laatste gebruikt kunnen ze kinderen hun blaadjes nog inkleuren met een penseel. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden om zulke herfstnomen te knutselen met kinderen.

 

3. Een wollige herfstboom

Heel goed om de motoriek te stimuleren en oefenen en voor de concentratie. Geef de kinderen verschillende kleuren wol / katoendraad en laat ze een kartonnen stam en kruin omwikkelen in de juiste kleuren. Nadien kleef je ze aan elkaar. Welke kleuren gaan ze nemen?

 

4. Druppen maar

Dit vind ik persoonlijk een heel leuke opdracht om herfstbomen te knutselen met kinderen en zij ook. Maak zelf waterverf in herfstkleuren met je kinderen door water te mengen met kleurpoeder of kruiden of gebruik (als je niet wil experimenteren) meteen ecoline. Doe ze zeker wel een schilderschort aan want de vlekken krijg je er niet makkelijk uit. Geef ze weer een lege boomstam en laat ze met een druppelaar de blaadjes druppen. Ik kocht alvast flesjes bij een online apotheek. Maar je kan ook een oud flesje gebruiken.

 

5. Een upcycling boom

herfstbomen knutselen - unicorns & fairytales

Herfstbomen knutselen met kosteloos materiaal! Wat ik ook vaak doe is knutselen met afval. Nou ja, ik bedoel, dingen die me toegestuurd zijn en die je anders gewoon weggooit. Ik probeer er dan toch niet iets mee te doen. Ooit belandt het dan ook wel bij het afval misschien maar dan heeft het toch nog een beetje nut gehad. Zo kregen we een pakketje toegestuurd met van die witte prullen om te beschermen. Ik liet ze aan Vince zien samen met een boek over de herfst en hij begon te kleven en te schilderen… ” Kijk, mama, deze blaadjes vallen van de boom”, zei hij toen hij er onder de boom kleefde.

 

6. Never ending tree

herfstbomen knutselen - unicorns & fairytales

Ik lamineerde een blad met een boom zonder blaadjes. Op die manier kunnen kinderen zelf de boom vullen. Ik gebruikte deze leuke magnetische doorschijnende rondjes die ze daarna konden opruimen door er met de magnetische staaf over te gaan. Dat vond Lex geweldig. Ze leren hier ook veel van: coördinatie, motoriek, creativiteit en plezier! De Shaw Magnets kan je vinden bij THE MINI STORY.

 

7. Blaadjes kneden

herfstbomen knutselen - unicorns & fairytales

Ik haalde onze speeldeeg boven. Je kan gemakkelijk zelf speeldeeg in thema herfst maken of je kan deze eco-friendly en anti-allergische klei gebruiken van Ailefo. Ook te koop bij THE MINI STORY.  De kinderen kunnen dan naar believen blaadjes en herfstvruchten maken om aan de boom te hangen.

Lees ook: Tips voor hoekenwerk in het eerste leerjaar (met voorbeelden THEMA HERFST) 

 

Pin it

Leuke ideetjes? Pin het dan op Pinterest. Voor meer leuke ideetjes kan je mijn Instagram account OUT OF THE BOX PLAY volgen.

herfstbomen knutselen - unicorns & fairytales

Ga jij ook herfstbomen knutselen met je kinderen?

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply