Unicorns & Fairytales
ijslolly's maken - unicorns & fairytales
dessert Food My life tussendoortjes en snacks

DIY // Lekkere (gezonde) fruitige ijslolly’s

Oh ja, zijn jullie kinderen ook zo gek op ijsjes? Vince wel. Hij zeurt vaak over ijsjes. Maar ik wil hem er niet elke keer eentje geven. Toen mijn oog viel op onze ijslolly DIY set, toen ik de kast aan het uitmesten was en Vince vroeg om een smoothie (lees: fruit knijpzakje) dacht ik… heeeey….wacht eens even. Ik maakte daarom smoothie ijslolly’s.

Gezonde ijsjes

Ik nam het lievelingtussendoortje van Vince (Olvarit  fruitknijpzakjes, ja hoor!) en deed het in de ijslolly vormpjes die wij al heel lang hebben om gezonde ijsjes te maken. Ik had de vormpjes ergens opgeborgen en was het vergeten want mijn oog viel er weer op toen ik de kast aan het uitmesten was. In de Hema haalde ik er nog een aantal grotere (want die kleintjes zijn ideaal voor kleinere kindjes, maar voor Vince mag het al wat groter zijn) Ik dacht: waarom eens geen smoothie ijslolly’s proberen maken? We hebben ooit eens yoghurt ijsjes gemaakt en dat was een succes. Vince zeurde al enkele dagen om ijsjes. Maar dat hebben we niet voortdurend in huis. Daarom dacht ik… ik probeer gewoon die fruit knijpzakjes eens. Ik nam een ‘smoothie bosbessen’ knijpzakje en verdeelde de inhoud over de vormpjes.  Die zette ik in de diepvries. Een nachtje wachten en je kind heeft zijn gezonde ijsjes. Er zijn duizenden combinaties mogelijk en het is nog gezond ook, want het is puur fruit. Lekker fris en je hoeft je kind niet teleur te stellen als ze vragen om een ijsje. Het was smullen. Ook Lex probeerde maar die vond het nog even wennen. Ik probeerde meteen andere smaakjes en we kregen een regenboog aan ijslolly’s!

gezonde ijsjes - ijslolly's maken - unicorns & fairytales

Volgens mij is dit ook een ideale manier om je kind fruit te doen eten. Prak wat fruit, vul de vormpjes en laat het bevriezen. Het is eens wat anders. Ideaal als tussendoortje of dessertje en verantwoord. Of wanneer je kind tandjes krijgt. Wat wil je nog meer? Hier was het alvast een groot succes. Wij gaan zeker nog experimenteren met andere combinaties. Ik houd jullie zeker op de hoogte.

gezonde ijsjes - ijslolly's maken - unicorns & fairytales

gezonde ijsjes - ijslolly's maken - unicorns & fairytales

olvarit fruit knijpzakjes - unicorns & fairytales

 

PS: wist je dat je op de site van Nutricia een nummer kan vinden waar ze via WhatsApp elke weekdag beschikbaar zijn voor al jouw vragen? Ik heb er zelf al veel aan gehad.

 

Hebben jullie al eens ijslolly’s gemaakt? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    JOke
    6 juli 2018 at 08:25

    Je kan ook een petit gervais nemen en dat stokje er gewoon doorsteken. Een topper hier!

Leave a Reply