Unicorns & Fairytales
fruit knijpzakjes - unicorns & fairytales
Baby musthaves Food Gezondheid / Health tussendoortjes en snacks

Het favoriete tussendoortje van Vince (gezond en makkelijk)

Wel, ik wil het even hebben over het favoriete tussendoortje van Vince en dat is niet gelogen. Blij was ik dan ook dat we alle nieuwe smaken van de Olvarit fruit knijpzakjes kregen. Bijna elke dag na school vraagt hij om een smoothie. Ik heb er altijd eentje op zak. No kidding!

Fruit knijpzakjes

Fruit knijpzakjes aka smoothies volgens Vince. Hij springt letterlijk een gat in de lucht wanneer ik zeg dat ik een smoothie voor hem heb. Ja hoor, hij eet ook vers fruit en ja ik ben blij dat hij dit zo lekker vindt. Veel beter dan een snoepje me dunkt. Vorige week waren we te gast op een event van Nutricia Baby en kregen we een mooie zak met de nieuwe fruit knijpzakjes van Olvarit mee. Oh yes yes yes dacht ik, daar gaat Vince zo blij mee zijn. Lex kijkt er echter niet naar om. Nu nog niet en zeker niet thuis. Bij de onthaalmoeder wel, daar smult hij van fruit en op zijn vertrouwde stek slaat hij de lepel uit onze handen. Raar kind. Maar vince, nee die is er héél content mee.

De fruit knijpzakjes van Olvarit kan je trouwens vinden in 8 verschillende smaken én ze zijn doorschijnend gemaakt omdat je dat goed kan zien wat erin zit:

olvarit fruit knijpzakjes - unicorns & fairytales

 

Maar is dat eigenlijk wel gezond?

Natuurlijk zijn dat de eerste vragen die je je stelt. Uiteraard is puur fruit nog altijd het beste. Elke dag op school krijgt Vince een stukje fruit mee en telkens een andere soort. Maar wanneer kinderen absoluut geen fruit lusten en dit wél, dan is dit de ideale oplossing. Of zoals Vince: als tussendoortje! Toch de max? In plaats van snoep, dat ongezond is, wil hij een smoothie! We probeerden ook eens bij Lex (die weigert fruit te eten thuis) en het leek wel te lukken. Alleen kneep hij nog te hard in de zakjes!

fruit knijpzakjes - unicorns & fairytales

 

Wat zit er dan in?

Wel, er zitten eerst en vooral en niet onbelangrijk géén bewaarmiddelen in. Maar hoe blijven ze dan goed? Wel, ik vroeg het hen zelf. Ik stuurde een mail (want het was weekend) en ik kreeg meteen de eerstvolgende werkdag een telefoontje. Heel leuk dat het zo persoonlijk was. Ik kon echter niet aan de lijn blijven want ik moest werken. Ik vroeg hen om het antwoord te mailen en dit was ook geen enkel probleem. Erg fijn. Dit was het antwoord:

De Olvarit knijpzakjes zitten boordevol puur fruit (muv de smoothies, deze bevatten naast puur fruit een kleine hoeveelheid Griekse yoghurt of kokosmelk.) De babyvoeding van Olvarit bevat alleen natuurlijke en pure ingrediënten van de beste kwaliteit, die met de grootste zorg worden verbouwd en geteeld. Alle Olvarit producten zijn vrij van conserveermiddelen, net zoals andere babyvoeding. Bovendien bevatten de knijpzakjes alleen van nature aanwezige suikers.

Ook komt in alle Olvarit knijpzakjes fruit nu steeds één fruitsoort duidelijk naar voren.  Zo leert je kindje de fruitsoorten één voor één herkennen en waarderen. Dat helpt bij het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten. 

De Olvarit knijpzakjes kunnen perfect dienen als een gezond tussendoortje. 🙂 

fruit knijpzakjes - unicorns & fairytales

 

Voordelen

Er zijn wel wat voordelen aan verbonden

 • Je neemt ze heel snel mee!
 • Je kan ze makkelijk bewaren: in je handtas, luierzak, boekentas, brooddoos…
 • Ze blijven een tijdje goed
 • Ze zitten vol fruit
 • Kinderen vinden het super
 • Ze zijn een ideale vervanger van ongezonde tussendoortjes
 • Ze helpen kinderen fruit te leren eten
 • Je hebt geen werk!

fruit knijpzakjes - unicorns & fairytalesfruit

Liever zelf maken?

Wil je toch liever je smoothies zelf maken? Er bestaan lege knijpzakjes die je tot 40 keer kan herbruiken. Neem je blender en maak een smoothie! Omdat er lucht mee in de zakjes komt is het wel aan te raden de knijpzakjes binnen de dag op te gebruiken. Maar zo kan je de familie wel van een smoothie voorzien en de kids…die hebben een fruitzakje.

Inspiratie nodig? Ik maakte enkele lekkere smoothies en ook gezonde smoothies die naar Bounty en Snickers smaken!

 

Ook een vraag?

Heb je behoefte aan persoonlijk advies of een luisterend oor? Neem dan contact op met Nutricia voedingskundigen. Bij hen kun je terecht met al je vragen over de voeding van je kleintje, maar ook met al je vragen over je zwangerschap, borstvoeding en vragen over je eigenwijze peuter weten wij raad.

 • Bel 0800 16 685 (gratis, van maandag tot donderdag van 8u30 tot 17u en vrijdag van 8u30 tot 16u)
 • Stel je vraag via WhatsApp (+32 (0) 471 13 43 00), heel gemakkelijk voor thuis en onderweg
 • Bezoek onze website www.nutriciababy.be , waar je je vraag kunt stellen via onze chatbox of het contactformulier
 • Volg ons op Facebook www.facebook.com/nutriciababy

 

Maken jullie wel eens gebruik van fruit knijpzakjes? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  San
  30 november 2017 at 18:30

  Mijn dochter is er ook dol op! Zelf vroeg ik me al af hoe dat zo lang kan goed blijven als er alleen maar puur fruit in zit, dus was heel benieuwd naar het antwoord. Maar na het lezen van de mail van nutricia blijf ik nog steeds met deze vraag zitten, ze geven er eigenlijk geen antwoord op?

 • Reply
  Vincent
  30 november 2017 at 20:23

  Handige post! En lekker!

Leave a Reply