Unicorns & Fairytales
dessert DIY DIY Birthday Party Food Get inspired moederschap My life Personal

Birthday cake & snacks

Bij een verjaardag horen natuurlijk lekkernijen. Ik vind feestjes organiseren reuzeleuk (enkel de opruim nadien niet en de stress vooraf). Dit jaar wilde ik een superleuke cake maken. Vorig jaar was ik er te laat aan begonnen dus zou het me deze keer wél lukken. Ook wilde ik graag gezonde snacks op tafel zetten. Kijk je mee wat het geworden is? – No birthday party without some birthday cake, snacks and sweetness, right? I love to organize parties (except the cleaning afterwards and the stress that homes along with it). Last year I wanted to make his cake but because of some bad organizing, there was no cake. Do you want to know what I made… let’s take a look.

 

Ik wou een monochrome laagjestaart maken. Ik kreeg zelfs telefonische hulp van Evy Princen van Bambi’s mom and the cooking factory.  . Het lukte me echter toch niet omdat ik de verkeerde ingrediënten kocht. Ik kocht smaakmaker in plaats van kleurstof. Jammer maar helaas. Ik had geen tijd meer om terug naar de winkel te gaan. Ik was tenslotte al de hele dag in de weer met nog accessoires te gaan halen, naar de winkel en … bakken. Ik wou graag enkele leuke baksels en hapjes. De verjaardagscake is dus een beetje anders geworden maar ja… volgend jaar gaat het me lukken!

I wanted to make a monochrome layer birthday cake. I even got some help from Evy Princen from Bambi’s mom and the cooking factory. However, I couldn’t make it the way I wanted because I bought some wrong ingredients. I didn’t have to the time to buy the right ingredients so I made it a little bit different. Next year I will make it the way I want it (or just buy one!).

birthday cake - unicorns & fairytales

birthday cake - unicorns & fairytales

Accessories from Yay conceptstore —> read more about this shop here.

Ik heb ook ondervonden dat in de keuken staan niet mijn sterkste kant is. Ik word dan altijd een beetje zenuwachtig en ik slaag er steeds in de keuken achter te laten als een oorlogsgebied. Gelukkig zijn er geen doden gevallen, als je enkele stukjes cake niet meerekent. Op de een of andere manier heb ik hier absoluut geen geduld voor. Ik wéét dat ook en toch wil ik het zelf doen. Waarom?

I also know now that being in the kitchen is not one of my talents.I am definitely not a queen in the kitchen. I am always nervous when I make something and the kitchen looks like a war zone. They were no people killed, only some cakes. Anyway, I don’t have the patience to do it… I know I can’t but I always want to try it.

birthday cake - unicorns & fairytales

birthday cake - unicorns & fairytales

Maar goed, ik maakte twee biscuits. Geen donkere cake, wel mokka smaak dus. Nou ja, dan maar confituur en roomboter ertussen. Ik had nog suikerglazuur over van de yupcakes die ik gebruikte om de taarten af te werken. Ze waren redelijk lekker, het kon beter. Misschien een beetje droog. Maar … ik had ze wel zelf gemaakt. Hahaha. De kindjes vonden het lekker. Ik deed de suiker er wel weer af. Het oogde mooi maar daar is alles mee gezegd. Ik maakte ook een treintje met behulp van een bakvorm van de Action en muffin mix van Ikea waar vele vrienden verzot op zijn. Beetje een citroensmaak. Lekker!

Anyway, I made two cakes. Not a layered one or with the layers I wanted, but with some cream and jelly in it. They were nice but it could have been better. Maybe a little dry? The kids loved it though… It looked nice, I guess. I also made a train with some muffin mix from Ikea. Tastes so good!

birthday cake - unicorns & fairytales

Ik was best trots op mijn hapjestafel. Ik zette er zoetigheden, drankjes en gezonde snacks op.

I was proud of my candy and snack table! Some sweetness, drinks and healthy snacks.

birthday cake - unicorns & fairytales

birthday cake - unicorns & fairytales

birthday snacks - unicorns & fairytales

birthday cake - unicorns & fairytales

birthday cake - unicorns & fairytales

Ik heb er een hele dag aan gezwoegd maar het was het waard!

I have worked on this things for a whole day long (including decoration) , it was worth it!

Wat vinden jullie van de hapjes en snacks? What do you think of the cakes and snacks? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  ann raepsaet
  6 april 2016 at 09:21

  Superleuk gedaan!

 • Reply
  Rebecca
  6 april 2016 at 09:42

  Heel leuk! Ik kan begrijpen dat kindjes hier graag van willen smullen. X

 • Reply
  Sanne
  7 april 2016 at 16:47

  Wat leuke die panda cakejes en die gezichtjes op de bakjes!

 • Reply
  HanneDemeulenaere
  7 april 2016 at 18:50

  Cool zeg!! Ik vind het echt superleuk! De panda’s zijn megaschattig!

 • Reply
  Jacksons_Mommy_
  9 april 2016 at 07:43

  Gezellige tafel 🙂

  • Reply
   Nathalie
   11 april 2016 at 20:01

   bedankt, ik heb ermee gezwoegd! (de taart)

Leave a Reply