Unicorns & Fairytales
gezonde smoothie - unicorns & fairytales
drankjes Food Gezondheid / Health My life ontbijt

2 gezonde smoothies met de smaak van Bounty en Snickers!

Smoothies, lekker én gezond. Je kan er eindeloos mee variëren. Maar ik vroeg aan Hella van de blog Gezonde Drukte om enkele lekkere receptjes en dat gaf ze mij maar al te graag. Ik deel graag 2 lekkere recepten om smoothies te maken met de smaak van Bounty en Snickers!!

Gezonde smoothies

Ik vroeg aan Hella van de blog Gezonde Drukte of ze enkele lekkere recepten had om gezonde smoothies te maken. Ik wou immers de nieuwe Byzoo vacuümblender Giraffe uittesten waarmee je met één druk op de knop je smoothie automatisch kan blenden.

gezonde smoothies - unicorns & fairytales

Hella: “Ik verkies smoothies waar er, naast fruit, ook groenten en/of noten inzitten. Zo zijn ze toch voedzamer & verzadigen nét dat tikkeltje meer! Want dat is het ‘probleem’ van smoothies: Ze bevatten relatief gezien veel suikers die, omwille van de vloeibare structuur (en alle vezels zijn gewoon mechanisch stuk gemaakt), niet lang in je maag blijven zitten, dus niet verzadigend werken. De suikers worden snel in je bloed opgenomen. Dat willen we dus zo veel mogelijk vermijden.. Daarom met mate, zeker niet elke dag én liefst andere zaken toevoegen zoals noten, groenten, pitten & zaden.

gezonde smoothies - unicorns & fairytales

Bounty smoothie

Nodig:

❀ 1 avocado
❀ 1 diepgevroren banaan
❀ 2 eetlepels geraspte kokos (enkel dit op ’t einde erdoor doen en niet meer mee blenden)
❀ 100ml kokosmelk
❀ 1 eetlepel rauw cacaopoeder
❀ 200ml sojamelk, ongezoet
❀ een mespuntje vanille extract

De geraspte kokos doe ik er dus pas helemaal op ’t einde mee door en niet mee door die blender. Zo behoud je de structuur hier nog van! Tenzij je kids dit natuurlijk niet lekker vinden, maar dat weet jij als mama het beste!) – En deze heeft een beetje de smaak van een Bounty..

gezonde smoothies - unicorns & fairytales gezonde smoothie - unicorns & fairytales  gezonde smoothie - unicorns & fairytales gezonde smoothie - unicorns & fairytales

Snickers Smoothie

Nodig:

❀ 2 bananen diepgevroren
❀ 25gr hazelnoten
❀ 25gr pindakaas
❀ 1 eetlepel raw cacapoeder
❀ 400ml sojamelk

Beetje de smaak van Snickers!

gezonde smoothie - unicorns & fairytales

gezonde smoothie - unicorns & fairytales

Byzoo Vacuümblender Giraffe

Ik maakte onze smoothie met de vacuümblender van Byzoo. Een erg krachtige en handige blender. Anders dan andere blenders door zijn vacuümmechanisme. Automatisch wordt het deksel vacuüm op de blender getrokken. Hij haalt eerst alle zuurstof uit de blendkan voordat hij gaat blenden. Met het gevolg dat (bijvoorbeeld) je producten niet gaan oxideren, je smoothie niet alleen een mooiere kleur heeft maar ook beter smaakt en er ontstaan geen luchtlagen in je sap waardoor het niet gaat schiften. Ook dat laatste draagt weer bij aan een betere smaak. Wat ik erg handig vond was dat je maar op 1 knop moest drukken en de blender al de rest deed. Hij ging zelf timen hoe lang de blender nodig had om een smoothie te maken. Zeker een meerwaarde voor mensen die heel vaak blenden.

gezonde smoothie - unicorns & fairytales

gezonde smoothie - unicorns & fairytales

lees ook: 2 lekkere recepten met appel

Zou jij deze gezonde smoothies eens willen proberen? Laat het me weten! 

X0X0 Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply