Unicorns & Fairytales
moederschap Musthaves My life Ontwikkeling

Helemaal klaar voor de ‘grote school’ ?

Het is bijna zover. Morgen gaat Vince naar de grote school. Allemaal nieuwe indrukken, een heel nieuw hoofdstuk gaat beginnen voor hem en ook voor ons. Een hele andere routine die we hopelijk vlug gewoon zijn. De rugtas met spullen staat al klaar. Een beetje nog met de aangrijpende reportage over de instapklas in mijn hoofd ben ik diegene die nog niet klaar is voor de grote school denk ik. Benieuwd hoe wij ons voorbereiden op de grote dag?

 

Rugzakje klaar

Zijn rugzakje staat al enige tijd klaar maar is dus nu gereed om gevuld te worden. Wat spannend dat mijn kleine man nu echt zelf een rugzakje heeft. Ik ben ook zo benieuwd welk symbooltje hij gaat kiezen. De kinderen mogen allemaal een symbool kiezen zodat ze steeds goed weten waar ze hun jas mogen hangen en welke spullen van hen zijn. Wij hebben gekozen voor een Herschel kleuterrugzak. Klein, mooi, genoeg om alles in te stoppen wat een kleuter nodig heeft. Vorige keer mocht hij een turnzakje meenemen naar een restaurant en hij liep de hele weg zo trots als een pauw met het turnzakje op zijn rug dus ik denk dat dit wel goed komt hahaha.

fullsizerender-93

Reservekledij

Vince is nog maar net zindelijk. Soms heeft hij zelfs nog ongelukjes. Gelukkig kunnen ze gemakkelijk naar de toiletjes gaan als ze moeten. Maar ik vrees dat er af en toe wel eens een ongelukje kan gebeuren. Daarom geven we voldoende reservekledij mee zodat ze op school altijd een setje op voorraad hebben.

 

Snackdoosjes en drinkbussen?

Elke dag wordt er fruit gegeten dus ben ik al voorzien van leuke en handige fruitddoosjes voor Vince waar ze al gesneden fruit in kunnen bewaren. Die kocht ik elke keer ik er ergens eentje tegenkwam: Kruidvat, Action, supermarkt. Want je moet er wel op letten dat je een degelijk doosje hebt. Je wil echt niet thuiskomen met een geprakt banaan in je rugzak. Geloof mij, dat gebeurt 😉  Erg handig en nieuw zijn de snack in a box en drink in a box, te verkrijgen bij PAND 42, een Belgische webshop waar ze allerlei leuke spullen hebben. Moest je ook een outfit zoeken om de schooldag terug te starten na de herfstvakantie, dan is dat ook the place to be.  De snackdozen zijn ideaal voor kleine snackjes zoals besjes, druiven, cornflakes, kleine koekjes. De doosjes zijn ook stevig zodat ze het fruit niet pletten.

fullsizerender-94 fullsizerender-95 fullsizerender-96

Pantoffels

De kleuters gaan ook turnen en hebben pantoffels nodig. Wij kozen voor de klassieke witte pantoffels met klittenband. Zo cute. Brengt wel herinneringen naar boven. Ik zou ze zo graag eens bezig zien haha. Ik denk dat Vince dit de leukste les gaat vinden. Hij staat nu al heel de dag turnoefeningen te doen. Hij noemt het dan ‘tunelen’.

 

Alles naamlabelen

Uiteraard gaan we (zeker als juf zijnde) alles netjes labelen. Ik weet maar al te goed dat kinderen (en zeker kleuters) alles kwijtspelen en nadien niet meer weten dat het van hen was. Ik heb de labels van Labelstudio. Erg handige stickers die je ook op textiel kan kleven, op doosjes (vaatwasbestendig!) en in schoenen.

 gevarieerde brooddoos - unicorns & fairytales

Oefenen met de jas (en broek met drukknop) aan en uit te doen

Misschien gaat dat nog een werkpunt zijn. Vince zou zijn jas moeten leren aandoen. Uiteraard oefenen ze dat nog wel, maar ik kan dat thuis ook best oefenen. Het is zulk goed weer geweest dat dit er eigenlijk niet van gekomen is. Nu dus dringend tijd om het wel te doen. Ook kan hij heel netjes zelf zijn broek naar beneden doen als hij pipi moet doen maar dat hebben we nog niet gedaan met broekjes die een drukknoopje hebben. Daar zullen we eens werk van maken.

 

 

Wat denk je? Zijn we klaar voor de grote school? Misschien materieel gezien wel 😉 Misschien moet ik maar een pakje zakdoeken meenemen? 

 

 

X0X0X Nathalie

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  MARIJKE
  6 november 2016 at 09:23

  Spannend hoor. Mijn dochtertje gaat over een half jaar ook naar school. Spannend!

 • Reply
  Rebecca
  6 november 2016 at 11:19

  Goede voorbereiding. Gewoon Vince afzetten en direct doorgaan. Hard voor jezelf, maar het best voor Vince. Succes morgen! X

 • Reply
  Margriet
  6 november 2016 at 14:14

  Heel veel succes. Het zal echt wel even moeilijk zijn denk ik, vooral voor jou. Ik hoop dat Vince het goed naar zijn zin heeft en jij daarom er ook van zal gaan genieten. Jullie zijn in ieder geval goed voorbereid.

Leave a Reply