Unicorns & Fairytales
spel om te leren programmeren- unicorns & fairytales
Digitaal Educatief educatieve activiteiten My life Onderwijs Spelen STEM Winactie & Give away

Kinderen de stappen van het programmeren leren met Scottie Go & WIN

Als leerkracht en mama ben ik ongelooflijk hard geïnteresseerd in alles wat een educatieve waarde heeft. De laatste jaren ben ik me wat meer gaan toespitsen op STEM-opdrachten en programmeren met kinderen. Daarbij worden allerlei vaardigheden gebruikt die kinderen nodig hebben in hun verdere toekomst. Alleen maar positieve eigenschappen. Zo maakte ik ook kennis met Scottie Go! , een innovatief, educatief spel om te leren programmeren waarmee het leuk wordt doordat de virtuele ruimte met de echte ruimte gecombineerd wordt. Kinderen leren in stapjes coderen! 

Spel om te leren programmeren

Scottie Go is een spel om te leren programmeren. Het bestaat uit een set kartonnen tegels, waarmee je een code kunt samenstellen (instructies voor Scottie) en software (via een app) die de tegels scant om de karakters in het spel te laten bewegen. Dit kan met een smartphone of een tablet. Scottie Go! biedt in totaal bijna honderd opdrachten aan die steeds moeilijker worden. Met behulp van de opdrachten leer je spelenderwijs basis programmeerconcepten zoals lussen, voorwaardelijke instructies, variabelen of functies. Elke keer wanneer kinderen een opdracht volbrengen worden ze eerst enkele vaardigheden bijgebracht aan de hand van een ‘les’.

spel om te leren programmeren- unicorns & fairytales

Laagdrempelig en kindvriendelijk

Niet elk spel om te leren programmeren is meteen gemakkelijk en duidelijk. Bij Scottie Go! wel. Ik testte de EDU versie, ideaal om ook in de klas te kunnen gebruiken en daarbij krijg je een doos, waarin je alle kartonnen tegels netjes kunt sorteren. Daarnaast krijg je een wit spelbord waar je de tegels op kunt leggen en zo je commando’s kunt maken. Je hebt ook een magnetische versie om bijvoorbeeld in de klas op je bord te kunnen hangen.

Je begint heel eenvoudig, met gemakkelijke stappen. Kinderen kunnen er daardoor zelfstandig mee aan de slag. Je maakt een naam aan waarmee je verder kunt spelen. Hij onthoudt zo waar je gebleven bent en meerdere kinderen kunnen dan ook in de app spelen. Volgende keer als je de app opent, gaat hij verder waar je gebleven bent. Telkens je een level succesvol afgerond hebt, krijg je een moeilijke opdracht. Zo leren kinderen moeilijkere commando’s maken, opdrachten te herhalen enz…

Als je een commando neergelegd hebt, dan neem je de app, je scant de tegels en drukt op een knopje. Indien je juiste commando’s gelegd hebt, zal Scottie juist over het speelveld bewegen en doen wat jij wil.

Na dit spel ben ik er zeker van dat ze beter voorbereid zijn om met programma’s zoals Scratch JR. aan de slag te gaan.

spel om te leren programmeren- unicorns & fairytales

Het verhaal achter Scottie Go !

Het doel van dit spel om te leren programmeren is om het vriendelijke ruimtewezen Scottie te helpen. Zijn ruimteschip is stuk gegaan en op aarde neergestort (of in de avonturen serie ergens anders in de ruimte). Je moet de ontbrekende delen van zijn ruimteschip verzamelen en kristallen voor brandstof zoeken. Dat doe je door Scottie via de kartonnen tegels commando’s te geven.

De vaardigheden

Het is een spel om te leren programmeren en waarbij enorm veel vaardigheden worden ingeoefend bij de kinderen. Zoals ze zelf aangeven op hun website komen de volgende zaken aan bod:

Algemene vaardigheden:

 • Verbetering van de concentratie
 • Ontwikkeling van planningsvaardigheden
 • Verbetering van het ruimtelijk inzicht
 • Het werken in groepen en communiceren

Wiskundige en computer gerelateerde vaardigheden:

 • Analytisch denken
 • Het uitvoeren van simpele wiskundige berekeningen
 • Het schrijven en begrijpen van algoritmen
 • Het schrijven en begrijpen van reeksen commando’s
 • Berekeningen: optellen, vermenigvuldigen, delen
 • Het begrijpen van de basis programmeervaardigheden: parameters, lussen, geneste lussen, variabelen, voorwaardelijke commando’s, functies, etc.
 • Het begrijpen van een coördinaten stelsel (eenvoudige vectoren interpreteren)

spel om te leren programmeren- unicorns & fairytales

spel om te leren programmeren- unicorns & fairytales

Ideaal voor thuis en op school

Ik ben er zeker van dat dit spel om te leren programmeren in de smaak zal vallen bij de meeste kinderen die geïnteresseerd zijn in coderen. In de klas kan dit een prima aanvulling zijn of een opdracht dat je in hoekenwerk kan steken, al vanaf zeer jonge leeftijd. Je hebt voor thuis ook nog andere versies. De EDU versie kan zowel thuis als op school. De EDU versie heeft voor leerkrachten enkele voordelen:

 • Je krijgt toegang tot een reeks van begeleidende materialen zoals onder andere een docentenhandleiding en voortgangskaarten.
 • Voer de licentiecode van het spel in (vermeld op een apart stuk papier in de doos van het spel), om toegang te krijgen tot de materialen voor docenten.
 • Een speciaal “Docent” account.
 • Per opdracht een uitgebreide beschrijving van de opdracht, die gebruikt kan worden voor het maken van leskaarten voor de leerlingen of voor de uitleg in de klasMet de Scottie Go! Edu set kan de app op 3 apparaten geïnstalleerd worden. De app werkt zowel op IOS, Android als Windows. Je kunt een tablet, smartphone of laptop (met camera aan de achterzijde) gebruiken.Scottie Go! kan op verschillende locaties, op verschillende apparaten gespeeld worden. Als de app eenmaal geïnstalleerd is, is er geen internetverbinding meer nodig voor het spelen van het spel. Hierdoor kan het spel zelfs buiten gespeeld worden.Het is niet nodig om voor iedere leerling een apparaat beschikbaar te hebben. De leerlingen kunnen in groepjes werken en zelfs als alleen de docent een apparaat heeft, kan deze voor elk groepje een profiel aanmaken en zo de opdrachten per groepje scannen en laten controleren. De resultaten worden per groepje opgeslagen.

Nog meer programmeren met kinderen

Programmeren met kinderen: tips en ideetjes

10x Speelgoed voor kinderen om te leren programmeren & coderen

Leren programmeren met de Bee Bot en de Blue Bot

Educatief op de iPad met Osmo Genius starter kit!

STEM / Leer kleine kinderen al coderen met de programmeerrobot BOTLEY

Coderen voor peuters met de Code-a-pillar

Proefjes en lessen rond wetenschap en techniek, ook voor thuis! Voor echte STEM-kids!

10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

QR winteropdrachten voor kinderen

 

winnaars zijn Sven, Karima en Anke

 

Pin Scottie Go! , het spel om te leren programmeren

spel om te leren programmeren- unicorns & fairytales

Wat denk je van dit spel om te leren programmeren? Zo leuk! 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

67 Comments

 • Reply
  Karina
  26 januari 2021 at 06:36

  Oooh dit zouden mijn kids heel leuk vinden😀😍🤞🍀

 • Reply
  Laura Vranken
  26 januari 2021 at 06:45

  Hoe leuk is dit! Zowel voor de mama/juf niet moeilijk om te hanteren en ontdekken🤣 Maar zeker een hit in de klas om leerlingen extra te stimuleren en te laten leren op een spelende manier. Thuis gaat dit ook aanslaan bij mijn dochter!

 • Reply
  Tinneke Verbeyst
  26 januari 2021 at 06:46

  Hier zou het zowel mee naar school gaan als thuis gebruikt worden!!! Ziet er iets heel leuk uit!!! 🤞🏻

  • Reply
   Lore
   26 januari 2021 at 07:10

   O zalig! Als mama en juf vant 6de zou dit zeker van pas komen. Momenteel met zwangerschapsverlof maar zou een leuke verrassing zijn voor de leerlingen als juf dit in maart meebrengt bij de herstart 😀.
   Een klas vol knechten en enkele stoere meiden kan hierdoor alleen maar groeien in hun vaardigheden.

  • Reply
   Liesje
   26 januari 2021 at 08:26

   Wat leuk! Mijn zoontje is vrij snel afgeleid, maar ik denk dat dit zn aandacht wel kan trekken en houden! Oefenen op concentratie en toch ook bijleren! .. het zou tussendoor ook wel eens mee
   Naar school mogen met de kindjes, dat zal de meester/juf ook fantastisch vinden!

 • Reply
  Lore Pauwels
  26 januari 2021 at 07:06

  Wauw, wat leuk weer een nieuwe leervorm om STEM wat meer in de klaspraktijk te integreren. Momenteel hebben we in onze klas 1 muisje om te programmeren en het is altijd een stormloop om aan deze activiteit te kunnen deelnemen. Kinderen zijn echt geïnteresseerd in techniek en programmeren! Het zou dus een leuke aanwinst zijn in de klas die met open armen wordt ontvangen door mijn bengeltjes!

  • Reply
   Anneleen
   28 januari 2021 at 21:03

   Wat zou ik dit graag gebruiken op onze school. De kinderen zouden er dol op zijn en ik zou er ook onze collega’s warm voor kunnen maken.
   Buiten de school zouden ook mijn twee zonen hier graag mee aan de slag gaan!

  • Reply
   Yanna
   28 januari 2021 at 22:12

   Als je over een HOT item spreekt tegenwoordig, is het wel programmeren. Zowel op school, tijdens lessen techniek, als thuis zijn de kinderen er helemaal weg van. Het leuke is dat elke leeftijd wel opdrachten jan uitvoeren met bestaande robotjes. Het échte werk, dus wat er juist van commando’s ingegeven moet worden, blijkt alleen niet altijd even gemakkelijk. Ik ben dus benieuwd of deze methode een goed inzicht geeft. Lijkt me heel leuk om er met de kangoeroeklas mee aan de slag te gaan en te gebruiken tijdends de lessen techniek!

 • Reply
  Ingrid De Hertogh
  26 januari 2021 at 07:44

  Lijkt heel leuk en waag mijn kans voor mijn kleinkinderen. Al spelenderwijs kennis maken met wat men met de computer kan bereiken is een mooie start.

 • Reply
  Jolien Peeters
  26 januari 2021 at 07:54

  Ik wil STEM gaat meer inzetten in de klas. Deze robot lijkt me een leuke manier. Laagdrempelig en zo fijn voor mijn klasje. Ook mijn broertje zou dit super vinden. Hij kan zich hier uren mee amuseren.

 • Reply
  Tamara Jongkees
  26 januari 2021 at 08:08

  Ja graag! Mijn zoon kan wel wat extra uitdaging gebruiken. Dit vindt hij vast interessant!

  • Reply
   Isabel
   26 januari 2021 at 08:47

   Lijkt me een leuk verjaardagscadeau. Beide zoontjes verjaren binnenkort. (Met 1 dagje verschil). Dit zal ze beiden interessere
   n, zeker van!

  • Reply
   Nico Verbiest
   30 januari 2021 at 09:04

   Ik doe graag mee voor Robin Vermeiren. Sinds dit jaar als startende leerkracht de uitdaging van ict-meester aangegaan op verschillende scholen. En dat doe je super goed! Je zou het dan ook heel erg verdienen dit leuke pakket te winnen. Ik doe mee voor jou! 🍀

 • Reply
  Imina Jaarsma
  26 januari 2021 at 09:32

  Super leuk! Ik zag hem al vorige week al in je post voorbijkomen en was toen al meteen enthousiast. Als moeder die alleen weet hoe ze een computer aan moet zetten, had ik achteraf graag wat meer ICT vaardigheden willen hebben. Ik merk nu ook met het thuisonderwijs hoe belangrijk de computer is en zie dat kinderen het sneller oppakken, dan ik. Ik zou dus graag een kans wagen op dit pakket zodat mijn zoontjes al spelenderwijs leren wat voor leuke dingen ze allemaal met een computer kunnen doen!

 • Reply
  Nele
  26 januari 2021 at 10:04

  Zeer interessant voor mijn zoon. We hebben voor hem al eens de Clementoni programmeerrobot doc gekocht, maar dat was te gemakkelijk voor hem, had hij onmiddellijk uitgespeeld. Dit lijkt me veel uitdagender voor hem.

 • Reply
  marleen prinsen
  26 januari 2021 at 10:48

  Dat zou geweldig zijn voor m’n kleindochter om spelenderwijs
  ermee om te gaan en zo haar vaardigheden op de computer te verbeteren
  Graag waag ik hier m’n kansje voor Liked & Share

 • Reply
  Wendy Steghuis
  26 januari 2021 at 10:58

  Wat ontzettend gaaf! Dat zouden mijn zoon en dochter geweldig vinden! En het zou ook regelmatig mee naar school gaan, zodat mijn groep 1,2,3 er ook mee kon werken! Wij gaan duimen 🍀🍀🍀

 • Reply
  Sanne Meeuwens
  26 januari 2021 at 11:00

  Ik doe graag mee voor mijn neefje, die er superblij mee gaat zijn. Hij is zot van zulke dingen!

 • Reply
  Pelicaen
  26 januari 2021 at 13:05

  Leuke actie! Zoontje lucas zou dit heerlijk vinden en papa kristof zou het geweldig vinden om samen met hem te ontdekken! 👍👏

 • Reply
  Hullebus wilfried
  26 januari 2021 at 15:02

  mijn kleindochter ilona zit nu in de geschikte leeftijd om met dit spel te leren programeren

  • Reply
   Hanne
   29 januari 2021 at 22:00

   Wat een prachtige winacties! Dit is het onderwijs van deze tijd. Ik wil het heel graag winnen voor mijn buitengewoon klasje zodat elk van hen al hun mogelijkheden, interesses en talenten kunnen ontwikkelen en ontdekken.

 • Reply
  Lesley
  26 januari 2021 at 16:03

  Superleuke giveaway! De kinderen van m’n klasje zouden dit super vinden!

 • Reply
  Sven
  26 januari 2021 at 16:46

  Heerlijk om kinderen ICT-vaardig te maken op school. Kinderen die het soms moeilijk hebben zien plots een anderen wereld open gaan waar ze positieve ervaringen uit halen. Niets beter dan een glimlach op hun gezicht!!

 • Reply
  Jessica
  26 januari 2021 at 17:10

  Heel gaaf! Mijn oudste zoon van bijna 6 is helemaal gek van robots en programmeren! Deze gaat weer net een stapje verder, waardoor hij nog meer uitgedaagd wordt!

 • Reply
  Katrien Adams
  26 januari 2021 at 17:14

  ik denk dat ijn zoon dit GEWELDIG gaat vinden… en de papa ook

 • Reply
  Helena
  26 januari 2021 at 17:36

  Onze 2 jongens (7 en 9 jaar) zijn verzot op alles wat met computerprogramma’s te maken heeft. Ze stellen vaak de vraag: Hoe maken ze die spelletjes? En vullen dan aan ik zou dat ook willen kunnen, hoe oud moet ik zijn om naar een school te gaan waar ik dat kan leren? Ik zie hun oogjes al blinken als ik hen zo’n Scottie Go zou kunnen geven, bovendien is Kasper fel geïnteresseerd in raketten, sterren en planeten, astronauten, … kortom in de ruimte. En Leon vindt robotten de max. Dat zouden, voor hen, zo 2 vliegen in één klap zijn

 • Reply
  Karen
  26 januari 2021 at 17:44

  Oooh zalig! Juf in t zesde en mama dus zou de max zijn! Durf het bijna niet te zeggen maar vorig jaar twee boeken gekocht om ik de klas met de kids aan de slag te gaan met scratch en ik snap dat zelf niet zo goed🙈 Duuuus niet alleen voor de kinderen maar ook ik zou hier met mijn zoontje aan e e slag gaan en ook in de klas. Kan ik misschien die boeken en opdrachten toch nog gaan gebruiken. 😂😜

 • Reply
  Kimberly
  26 januari 2021 at 17:58

  Wat leuk! Ideaal voor de 6de verjaardag van mijn kleine held volgende week vrijdag! 🥳 Op zijn lijstje staat “zo’n robot om te programmeren” maar meneertje moet nog leren programmeren 🤔 Dus ik weet al wie hier héél blij zou zijn met dit mooie cadeau! ☺

 • Reply
  Goele H
  26 januari 2021 at 18:20

  Mijn zoontje wil al een tijdje leren programmeren. Dit lijkt me een erg leuke manier om hem hier kennis mee te laten maken en ineens ook op niveau van zijn jongere zus.

 • Reply
  Ashley
  26 januari 2021 at 19:35

  Als ICT-coördinator op onze school ben ik steeds op zoek naar manieren om de drempel te verlagen voor mijn collega’s om in de klas aan de slag te gaan met coderen zodat de leerlingen deze vaardigheden van jongs af aan aanleren. Met dit spel in onze codekoffer moet dat gewoon lukken!

 • Reply
  Pam roth
  26 januari 2021 at 20:02

  Ooh dat zou een fijne afwisseling zijn met hun coronabezigheden en bovendien nog educatief👍.

 • Reply
  Ellen
  26 januari 2021 at 20:24

  Heel graag voor 2 leerlingen in mijn klas die uitgedaagd moeten worden op vlak van rekenen (en taal). Het zou een ideaal projectje zijn om met hun tweetjes te doen. 👩🏼‍🏫🍀

 • Reply
  Lore
  26 januari 2021 at 20:49

  Eerst wou hij Ninja worden, nu game-programmeur. De ideale verrassing voor mijn metekind om hem hier eens mee te laten kennis maken 🙂

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  26 januari 2021 at 21:08

  Oh dit lijkt me wel leuk! En voor de neefjes ook

 • Reply
  Kathleen
  27 januari 2021 at 06:17

  Ik zou hem graag winnen voor op school. Zeker onze afdeling voor kinderen met ASS zou hier ontzettend blij mee zijn. Een aantal van deze kinderen zijn hier zo graag mee bezig.

 • Reply
  Veronique
  27 januari 2021 at 07:26

  mijn zoontjes zouden dit SUPER vinden! ze zijn nu al de hele tijd bezig met te onderzoeken hoe iets werkt, het liefst samen met de papa.
  supergave Winactie alweer 💕

 • Reply
  Jeroen
  27 januari 2021 at 13:04

  De dochter zou dat hier fantastisch vinden. Kan ze haar tijd met PC toch iets nuttiger bezig houden dan wat YT filmpjes zien 😉

 • Reply
  Fin Haegemans
  27 januari 2021 at 21:38

  Dit zou super fijn zijn in mijn stage. Ik ben zelf super geïnteresseerd in STEM en zou het fantastisch vinden om ook het programmeren meer in de klas te brengen. Hiermee kan ik extra nadruk leggen op die 21st eeuwse vaardigheden, die steeds belangrijker worden. Ben zelfs voor mijn profilering bezig met allerlei speelse werkvormen te ontwikkelen die niet enkel werken voor de cognitieve kennis maar hun veel laat uitproberen en samenwerken. Dankjewel voor een kans om dit fantastisch materiaal te laten winnen!

 • Reply
  Nele
  28 januari 2021 at 13:03

  Super tof, ik heb een overduidelijke “STEMzoon”. Dit zou hem veel plezier doen!

 • Reply
  Wivine
  28 januari 2021 at 19:04

  Als nieuwe pedagogische ICT coördinator van 7 scholen lijkt mij dit de max om onze leerlijn computationeel denken invulling te geven.

 • Reply
  Liezl
  28 januari 2021 at 19:16

  Ziet er ideaal uit om in mijn klas te gebruiken. Zeker nu we dit jaar “programmeren” als prioriteit hebben gekozen en ik in een werkgroep rond computationeel denken zit.

 • Reply
  Inse
  28 januari 2021 at 19:49

  Supergraag voor mee aan de slag te gaan in mijn klasje! 😊🍀

 • Reply
  Natalie
  28 januari 2021 at 20:32

  Nu met de ZILL doelen zou dit heel welkom zijn in mijn klasje. De kinderen zouden er heel graag mee aan de slag gaan, en de juf ook 😉

 • Reply
  Christine Witdouck
  28 januari 2021 at 21:02

  Wij werken al met de robotmuis en met scratch junior. Zou een leuke nieuwe uitdaging zijn voor de kids van mijn klasje.

 • Reply
  Sabine
  28 januari 2021 at 21:11

  Ik werk in het buitengewoon onderwijs. De kinderen zouden dit mega tof vinden! Omdat de zwemlessen momenteel niet door kunnen gaan, moet ik een andere invulling voorzien. Deels bewegen en deels ruimtelijke vaardigheden en executieve functies trainen. Laat dit dan voor dat laatste net het perfecte kado zijn!

 • Reply
  Tania
  28 januari 2021 at 21:14

  Programmeren is iets waar ikzelf nog veel over moet leren. Zo’n starterspakket zou voor mij als leerkracht meer dan welkom, dan kan ik samen mét mijn kids leren hoe het moet 😉

 • Reply
  Kristof Verheyen
  28 januari 2021 at 23:41

  Hoe super leuk en mooi spelmateriaal is dit. Als leerkracht zou ik er direct mee aan de slag willen gaan. Na de beebot en uaro zou ook dit een mega sjieke aanvulling zijn.

 • Reply
  Eva Monsieur
  29 januari 2021 at 17:42

  Supertof spel, waar doen nog echt belangrijk is en waarbij het niet helemaal offline is.
  Er zijn heel veel zaken waarbij de oudere kinderen aan de slag kunnen gaan, maar de jongere kinderen kunnen hier ook al mee starten.
  Mijn persoonlijke missie is programmeren bij meisjes ook populair te maken, want zij kunnen evengoed analytisch en computationele denken. En toch wordt dit minder gekozen of gestimuleerd. Ik denk dat dit spel hier zeker een fijne hulp bij kan zijn.

 • Reply
  Kimberly
  29 januari 2021 at 17:54

  Ik ben deze week gestart met programmeren met mijn leerlingen van het vierde leerjaar. De kinderen vinden het enorm leuk en zijn enorm leergierig naar het leren programmeren. “Wanneer mogen we nog eens programmeren?” Deze vraag kwam al snel naar voren. Als startende programmeerders zijn we heel enthousiast om met dit pakket te leren programmeren.

 • Reply
  Melanie Algoet
  29 januari 2021 at 18:17

  Wow, wat een prachtige actie!
  Ik heb momenteel een klas die al zeer veel STEM heeft gekregen en dus echt wel wat leuke uitdagingen kunnen gebruiken. Ook ik kan wel extra stof gebruiken, dus lijkt me reuzefijn!

 • Reply
  An-Sofie Van Nieuwenhuyse
  29 januari 2021 at 20:26

  Dit zou ideaal zijn om in mijn klas te gebruiken. Ik geef les in het zesde leerjaar en ben gemotiveerd en geïnteresseerd om de kinderen 21ste-eeuwse ICT- vaardigheden bij te brengen. Ik ben steeds op zoek naar interessante en leuke, uitdagende opdrachten om het computationeel denken bij de leerlingen aan te wakkeren. Dit ziet er SCHITTEREND uit!

 • Reply
  Lize
  29 januari 2021 at 21:34

  Oooh dit ziet er super leuk uit voor in de klas. Ideaal om de leerlingen een beetje vaardiger te maken met computers en hoe ze werken.

 • Reply
  Sara Breemersch
  29 januari 2021 at 22:33

  Ik zou dit heel graag gebruiken in mijn klas. Mijn klas is een testklas voor het uitproberen van allerlei ICT- en programmeertools. Het zou dus ideaal zijn om dit ook te mogen uitproberen.

 • Reply
  Daniella Kegels
  29 januari 2021 at 23:04

  Wat zou het cool zijn even te kunnen ontsnappen uit de werkelijkheid in deze coronatijden en helemaal te kunnen opgaan in een spel waarin je zelf kan programmeren wat er gebeurt 🙂 Het zou een fijne afleiding zijn voor al de kids in onze school, en ze zouden het hier graag ook thuis uitproberen of course…

 • Reply
  Jolien Vervoort
  30 januari 2021 at 09:04

  De tweede graad van GBS Sint-Stevens-Woluwe zou dit superleuk vinden! Dan kunnen we, wanneer het (ooit) terug mag, musschien eens iets klas- en leerjaaroverschrijdend doen! 🍀🍀🍀

 • Reply
  Robin
  30 januari 2021 at 09:08

  Superfijn materiaal om in te zetten tijdens mijn ICT-lessen in verschillende graden dis ik sinds dit jaar als ICT-leerkracht mag geven! Zo kunnen enorm veel leerlingen ervan genieten 😁 🍀

 • Reply
  Melissa
  30 januari 2021 at 09:59

  Dit zouden de kinderen van mijn klas geweldig vinden. Ik wil hun blije gezichten al zien als ik mag zeggen dat we dit hebben gewonnen. In deze onaangename tijden verdienen ze iets positiefs! Er is al zoveel van hen afgenomen, zoveel activiteiten die niet meer kunnen doorgaan… 🍀🤞❤

 • Reply
  Anke
  30 januari 2021 at 10:02

  GO Scottie GO! Dit zou een enorme aanwinst zijn voor in het hoekenwerk in mijn klas en voor al mijn collega’s.
  Ik geef les in een GO!school dus hoe geweldig zou het zijn mocht ik dit winnen en kunnen delen met mijn collega’s van GO! Vijverhof! De naam past al zeker bij ons 😉🤞🏻🍀

  GO GO GO

 • Reply
  Sandra
  30 januari 2021 at 20:39

  Ik ben bezig met een leerlijn programmeren in het basisonderwijs dus ik wou het heel graag uitproberen met een klas.

 • Reply
  Scottie Go! getest door Belgische, mama-blogger award winnares - Scottie Go! Ontdek de wereld van het programmeren.
  31 januari 2021 at 14:09

  […] Kijk voor haar blog op haar website: https://www.unicornsandfairytales.be/spel-om-te-leren-programmeren-scottie-go/ […]

 • Reply
  Karima
  31 januari 2021 at 22:58

  Een brede basis in het lager onderwijs is belangrijk. In het tijdperk van talenten verkennen, is het ontbreken van programmeren ondenkbaar. Een laagdrempelig spel om deze leerkracht, die opgroeide in het tijdperk van de floppy discs, te ondersteunen. Dat zou wel tof zijn.

 • Reply
  Vanessa
  1 februari 2021 at 14:14

  Dit ziet er echt iets uit voor mijn zoon! Hij is meestal achter de computer te vinden, en vind dit toch een pak leerzamer dan de spelletjes die hij speelt!

 • Reply
  Elke
  1 februari 2021 at 16:57

  Dit zou mijn zoontje van 5 ook fantastisch vinden, ik doe heel graag voor hem mee!

 • Reply
  Lynn Heeze
  2 februari 2021 at 13:01

  Welkom in het Sleutelhof te Rumst Scottie! We zijn heel benieuwd om jou te leren kennen en kunnen ongetwijfeld veel van jou leren. Misschien kan jij ook wel iets van ons leren. Je mag in onze klas komen (L2) maar zal ook warm onthaald worden in de andere klassen. Onze juf zit in een STEM groep op school om onze school wat STEMmiger te maken. Ze ziet de robots niet meer doo de ruimte dus wil heel graag eens testen wat jij te bieden hebt. Tot binnenkort? Dikke afstandsknuffel, de kapoenen van het tweede leerjaar!

 • Reply
  Marieke
  3 februari 2021 at 13:38

  Jaaa super leuk voor onze kinderen

 • Reply
  Marian B
  8 februari 2021 at 16:46

  Leuk! Ik zie dit berichtje nu pas., jammer want ik had anders graag meegedaan.

 • Reply
  Katrien Adams
  16 februari 2021 at 15:10

  weer iets waarvan ik niet wist dat dot bestond en waar ik volledig achter sta

Leave a Reply