Unicorns & Fairytales
STEM-speelgoed - unicorns & fairytales
cadeautips Educatief speelgoed My life Speelgoed voor kinderen van 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 jaar Speelgoed voor kinderen van 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 jaar Speelgoed voor kinderen van 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 jaar Spelen

10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

STEM wordt internationaal gebruikt om wetenschap, technologie, engineering en wiskunde te bundelen. Met STEM-speelgoed leren kinderen spelenderwijs dingen zonder dat ze het gevoel hebben op de schoolbanken te zitten. Het is daardoor een educatief, well-spend cadeautje voor kinderen die graag ontdekken, bouwen en onderzoeken.

STEM-speelgoed

STEM-speelgoed is eigenlijk speelgoed dat kinderen laat ontdekken, bouwen en waarbij ze kennis maken met de wereld van wetenschap, technologe, engineering en wiskunde. Dat kan echter vanalles zijn, al is STEM-speelgoed gewoon dat tikkeltje meer. Ook ideaal voor plusklassen, uitbreiding van leerstof of voor kinderen die erin geïnteresseerd zijn.

In school testte ik bijvoorbeeld de Geosmart Moon Lander uit met de kinderen van de klas. Ook de educational set met geometrische figuren viel enorm goed in de smaak bij bepaalde leerlingen. Ze waren laaiend enthousiast en vonden de meest prachtige zaken uit.

9200000063988873 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

 

Op naar het middelbaar, een STEM-richting

Het omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Om loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te stimuleren, stippelde de Vlaamse Regering een actieplan uit tot 2020. Onderwijskiezer werkt mee aan dit actieplan. Kinderen kunnen dus een STEM-richting gaan volgen in bepaalde middelbare scholen.

Er worden drie soorten van STEM-opleidingen onderscheiden:

 • stem normaal2 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers STEM: in het programma van deze richtingen overheersen duidelijk de STEM-componenten.
 • stem licht2 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers Lichte STEM: in het programma van deze richtingen zijn er duidelijke STEM-componenten,
  maar deze overheersen minder dan bij de echte STEM-richtingen.
 • stem zorg2 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers Zorg STEM: in het programma van deze richtingen zijn er duidelijke STEM-componenten die gericht zijn op de zorgsector.

 

10x STEM-speelgoed

1. K’nex  (vanaf 8 jaar) 

9200000073751886 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

De set bevat meer dan 140 onderdelen voor één kind of een team van 2 kinderen om 3 unieke modellen met motor te bouwen: een ventilator, een autoruit en een eierklopper. Zodra een model af is, kunnen de leerlingen 3 praktische, op onderzoek gebaseerde experimenten op elk van de modellen uitvoeren met behulp van een downloadbaar boekje. De leerlingen leren zo over motorconfiguraties, overbrengingsverhoudingen, toerentallen, mechanische versterkers en nog veel meer!

Je kan dit en andere K’nex  hier vinden

 

2. Anatomie van een dino (vanaf 6 jaar)

9200000094009745 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

Leer dankzij de Jurassic World STEM Tyrannosaurus Rex anatomiekit tegelijkertijd over anatomie, en beleef plezier met dinosaurussen. Je kan de zijkant van de dino’s verwijderen en bestuderen. De DNA-toets laat toe om te bewegen met het been en zo de beweging van de spieren te zien, het hart en de longen te zien pompen en de Tyrannosaurus Rex zijn grote, iconische beet te laten tonen! STEM-speelgoed voor dino fans! 

Je kan dit en andere dino’s hier vinden

 

3. Engino (vanaf 8 jaar) 

9200000082771696 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

 

Leer alles over Sir Isaac Newtons bewegingstheorieen met dit educatieve pakket Engino Newton’s Laws. Dit pakket geeft uitleg over zwaartekrachten, kinetische energie en evenwicht van krachten. Er zijn ook nog andere pakketten met andere thema’s.

Je kan dit en andere dozen Engino hier vinden

 

4. Connex (vanaf 8 jaar)

9200000077152274 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

 

CONNEX is een educatieve en wetenschappelijke doe-het-zelfkit waarmee je bruikbare kennis opdoet van eenvoudige natuurkunde. Deze set bevat 54 wetenschappelijk experimenten die je kunt uitvoeren. Heel leuk STEM-speelgoed voor kleine wetenschappers hihi.

Je kan dit hier vinden

 

5. Buki dozen (vanaf 5 jaar)

9200000049649462 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

De Buki dozen kan je verkrijgen in verschillende thema’s: experimenten, knikkerbanen, elektriciteit, een wereldbol enzovoort. Op kindermaat en ideaal STEM speelgoed volgens mij.

Bekijk alles van Buki hier

 

 

6. Green Science

9200000021822272 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

Recyleer een drankblikje en maak je eigen unieke zonnecelwagen met 4M Kidzlabs Green Science – Zonnecelwagen. Dit project is niet alleen heel leuk, het is ook milieuvriendelijk. Er zijn ook nog andere thema’s van Green Science!

Je kan alle dozen van Green Science hier vinden

 

7. Een ontdekkit voor de natuur & insecten zoeken (vanaf 3 jaar)

1004004011994871 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

Wat ook leuk is voor kleinere kinderen is een ontdekkit geven met allemaal dingen om de natuur te onderzoeken. Een insectenhotel, potjes, verrekijker, loepjes enz…

Je kan hier allerlei zaken vinden over de natuur en insecten

 

8. Clementoni wetenschapskits (vanaf 4 jaar) 

 

9200000045253408 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

Met de verschillende dozen van Clementoni ben je helemaal goed als je naar STEM-speelgoed op zoek bent. Er zijn verschillende pakketten voor verschillende leeftijden.

Je kan enkele wetenschapsdozen vinden bij Lidl hier of nog ander interessant STEM speelgoed van Clementoni hier

 

9. Smart Games (vanaf 4 jaar, naargelang het thema)

9200000055944519 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

Ik ben nog steeds grote fan van Smart Games. Ideaal voor thuis en in de klas. De kinderen kunnen dit alleen spelen en kunnen meteen ontdekken of ze juist of fout zitten. Het is dan ook een dankbaar cadeau.

Je kan hier nog vele andere Smart Games vinden

 

 

10. Straws & connectors (vanaf 4 jaar)

9200000089478266 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

Bouwen met rietjes en speciale connectoren met 6 puntjes waar de rietjes stevig in passen. Maak mooie vierkante bouwwerken maar zelfs met wat extra inzet ook mooie bochten en ronde hoeken. Je kan bouwvoorbeelden volgen of gewoon je eigen bouwsel maken.

Je kan dit en andere dozen hier vinden

Nog andere cadeautips nodig?

Indien je nog andere cadeautips nodig hebt kan ik je verwijzen naar de categorie spelen of cadeautips op mijn blog.

20x originele 29 2 - 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

 

Wat vinden jullie van het STEM-speelgoed? Zouden jullie dit cadeau doen?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Angelique
  7 november 2018 at 07:48

  Wat leuk! mijn zoon doet sinds dit schooljaar ‘proefjes’ op school, een soort biologie voor groep 4 dus van die scheikundige pakketten zullen dan vast wel in de smaak vallen. Ik ga mij er eens in verdiepen

 • Reply
  Els
  7 november 2018 at 13:26

  Wij hebben insect city hier in huis, maar word jammer genoeg niks mee gedaan. De jongste van 4 kan zich hier niet goed genoeg voor concentreren en de oudste van 7 wordt door hem afgeleid, maar er staan wel leuke dingen tussen

Leave a Reply