Unicorns & Fairytales
educatieve podcasts voor kinderen en luisterverhalen - unicorns & fairytales
Boeken educatieve lesideetjes Luisterboeken & muziekboeken My life Onderwijs

Luisterverhalen en podcasts voor kinderen vinden

Binnenkort is het weer zover… de GROTE vakantie. Misschien ga je wel op vakantie en wil je je kinderen bezighouden en niet altijd (hopelijk niet!) achter schermpjes plaatsen. Of misschien ben je gewoon op zoek naar leuke luisterverhalen voor kinderen. Wist je dat er tegenwoordig ook toffe en educatieve podcasts voor kinderen bestaan. Jawel. Zet ze ook eens in de klas in… En ik ga jou tips geven.

Podcasts voor kinderen

Ben je op zoek naar educatieve podcasts voor kinderen of gewoon toffe podcasts? Dan kan ik je alvast de volgende zaken aanraden…

Wetenschapje

Wetenschapje is een educatieve podcast voor kinderen, gemaakt door Het Geluidshuis. Je weet wel, van die fantastische hoorspelen die later in dit artikel ook aan bod komen. Heeft Atlantis ooit bestaan? Waarom zijn sommige mensen bang van spinnen? Hoe hard knalde de oerknal? Nog meer van zulke vragen beantwoorden wetenschappers in deze leuke podcast. Je kan hem trouwens ook inzetten in de klas. Ik maakte er telkens een opdracht van: je kan eerst zelf de Wetenschapjes beluisteren en er vragen over noteren. Je kan ook de kinderen zelf vragen laten noteren over een beluisterde podcast en nadien doorgeven aan een klasgenootje die vervolgens de vragen moet beantwoorden. Of misschien kunnen ze een samenvatting of review maken?

Waarom? Daarom!

Blijven jouw kinderen ook maar doorvragen en vliegen die WAAROM-vragen voortdurend om je oren? Dan is deze podcast zeker aan te raden. Elke week schakelen Maarten en Dorothee van QMusic in de Podcast reeks WAAROM? DAAROM! Lieven Scheire in die een antwoord geeft op de vragen van kinderen.

Kinder Podcasts

Op de Nederlandse website Kinderpodcasts.nl vind je enorm veel! Voor ieder wat wils. Natuurlijk wel in het Nederlands maar ik denk dat kinderen dat tegenwoordig wel gewoon zijn. Je kan er op leeftijd filteren en er staan tips in om zelf aan de slag te gaan in de klas. Ook de podcast FILOSOOFJE vind je hier bijvoorbeeld.

Ketnet

Op Ketnet vind je verschillende Podcasts voor kinderen van bijvoorbeeld De Nachtwacht of Samson en Marie.

De waanzinnige podcast

In deze educatieve podcast geven kinderen elkaar boekentips. De Waanzinnige Podcast geeft je de kans om vandaag al te starten met het delen van boekentips. Bij De Waanzinnige Podcast geven kinderen elkáár boekentips. Als je de podcast luistert met de klas én het boek in de klas beschikbaar hebt, dan leest 1 op de 3 kinderen het boek. Met hun lesbrief heb je een leidraad om met de kinderen dieper in gesprek te gaan over de boeken die zij lezen.

Sprookjes in een ander jasje

Op Podcastluisteren.nl vind je wederom verschillende luisterverhalen en podcasts voor kinderen, waaronder deze luisteravonturen. Legendarische verhalen vormen de basis voor de beste avonturen. Stoere avonturen, bekende sprookjes, oude legendes en nieuwe verhalen worden energiek vertelt met veel humor, spannende geluiden en grappige personages.

Luisterverhalen voor kinderen

Je hebt uiteraard ook toffe luisterverhalen voor kinderen en ik som de leukste weer voor jou op. Vul gerust aan in de comments.

Storytel

Als je de app Storytel hebt met eventueel een e-reader (of gewoon een smartphone etc..) dan kan je toffe luisterboeken vinden voor kinderen. Het is weliswaar een betalend abonnement maar je kan duizenden boeken en luisterverhalen vinden. Ideaal tijdens een autorit of vliegvakantie. Of gewoon om te ontspannend. Je kan het overal beluisteren met oortjes! Ik heb zo’n abonnement. Ik lees erg veel boeken, waaronder veel opvoedingsboeken en educatieve publicaties. Dan is het wel zo handig!

Geluidshuis

Ik denk dat deze heel bekend zijn en ze komen weer met twee nieuwe luisterverhalen. Ze bevatten een goede dosis humor en zijn ingesproken door bekende acteurs. Ik ben al jaren fan van het Geluidshuis en hun hoorspelen. Ik heb ze volgens mij bijna allemaal, na jaren sparen. Ik geef het ook vaak cadeau aan een jarig kind.

Spotify

Op Spotify kan je ook enorm veel leuke luisterverhalen voor kinderen vinden. Er is een enorm aanbod. Zowel voor klein als groot. Zo heb je de verhalen van Annie M.G Schmidt en bijvoorbeeld de boekenreek DE VIJF. Ideaal voor mensen die een abonnement hebben op Spotify maar je kan ze uiteraard ook gratis vinden.

Vind luisterboeken op Luisterpuntbibliotheek

Je kan hier verschillende tips en boeken vinden. Het is een verzameling met allemaal handige informatie.

Nog meer lees -en luistertips

Welke podcasts of luisterverhalen voor kinderen vinden jullie de moeite? Zet ze in de comments.

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply