Unicorns & Fairytales
Brieven aan Vince My life Personal

Brief aan Vince / 7 jaar

Liefste prinske…

7 jaar. Ik weet dat jij dat cool vindt. Ik weet ook dat ge weet dat ik dat niet zo cool vind. Nou ja… ‘t is te zeggen: tuurlijk ben ik mega trots, maar tegelijkertijd wil ik zo graag de tijd tegenhouden. Waar is die tijd dat je als kleine blonde baby in mijn armen lag? Ik vergeet het moment nooit. Oh je was prachtig. Je bént prachtig. Je zal ook altijd prachtig zijn.

En weet ge wat ook prachtig is? Jou zien opgroeien. Ik wist al vanaf minuut 1 dat jij een pittig mannetje was, maar met een peperkoeken hartje. Je bent iemand die mij meer een spiegel voor houdt dan dat ik ooit had kunnen denken. Confronterend. Ook mooi. Maar ook moeilijk, want ik weet hoe sommige dingen in jouw hoofd binnenkomen. Ze blijven er zitten, wachtend op een antwoord. Soms blijven ze er maanden zitten. Jij vergeet niet gauw. Je hebt gevoelige antennes die alle prikkels opvangen. Het verwerken ervan is niet altijd makkelijk, maar wat hebben we al grote stappen gezet. Je kan vaak al veel beter verwoorden wat je voelt. En dat is helemaal oké!

https://imperialbaking.be/nl/producten/mousses

Jij bent ook iemand met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Je stelt me vaak de vragen waarom kinderen lelijk doen tegen elkaar, je hebt het ook niet zo voor een drukke speelplaats en je zou liever op ontdekking gaan. Groot gelijk manneke. Veel kinderen willen dat eigenlijk graag. Falen, dat is iets wat niet in jouw woordenboek staat. Als het te moeilijk is, dan ga je het probleem liever een beetje uit de weg. Daar gaan we dus nog op moeten oefenen, want het is zo belangrijk om te leren doorzetten. Fouten maken, dat MAG en MOET en daar ben je het gelukkig mee eens geworden. Je weet dat we dat niet erg vinden. Als je fouten maakt leer je eruit en kan je vooruit.

Lezen, da’s jouw SUPERPOWER. Je leert graag en daar ben ik stiekem heel blij om. Mama deed dat ook graag. Nog steeds. Het leven is boeiend als je graag dingen leert en te weten komt. Ik hoop dan ook dat jij je zin in het leren niet gaat verliezen op school. Als het aan mij ligt dan doe ik er alles aan om ze dat niet van je af te pakken.

Waar mama en papa wel de kriebels van krijgen is van het “geruziemaak” met je broer. Wat is dat toch??? Alle frustraties die jullie hebben werken jullie uit op elkaar. Hopelijk is dat wat ze zeggen: je geliefden krijgen de volle lading. Maar goed… We gaan toch proberen overeen te komen hé? Want mama en papa krijgen daar een punthoofd van. Hihi.

Nog eens iets… blijf alsjeblieft komen knuffelen. Oh, je wil niet weten hoe goed dat dit doet. Mama is nog niet klaar om haar vleugels uit te strekken. En… nog even dit…

 • wees niet bang om je gevoelens te uiten, het is allemaal oké, wees hoe jij bent
 • blijf zo empatisch zijn, je kunnen verplaatsen in iemand anders is heel belangrijk
 • beleefdheid… hoe dan ook, blijf beleefd
 • wees leergierig en blijf vragen stellen, ook al zijn het er miljoenen, we zullen wel aangeven als het even op pauze moet
 • heb vertrouwen in ons, je kan met al je vragen en problemen bij ons terecht
 • jaag je dromen na
 • denk kritisch na, je gaat in je leven voor een uitdagingen staan
 • vergeet nooit wie je familie is
 • wees een vriend voor het leven en wees eerlijk tegen elkaar
 • kom je mama veel knuffelen 😉

Lieverd, HAPPY 7th …

I LOVE YOU

xxxx

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply