Unicorns & Fairytales
kaarsen versieren met wasco - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY Knutselen moederdag My life Process Art upcycling (kosteloos materiaal) valentijn

Een kaars versieren met wasco’s!

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor iemand? Misschien binnenkort voor Valentijn? Heb je nog een oude kaars liggen, eender welke? Misschien eentje die je wil pimpen? Goed nieuws, want ik heb weer een superleuke out of the box tip voor je. Je kan namelijk een kaars versieren. Met een speciale stift, yes I know, maar ook met (restjes) wasco. 

Kaars versieren met wasco op 3 manieren ! 

Ik zag het eens ergens voorbijkomen op Instagram en ik dacht: wij gaan ook eens een kaars versieren met wasco ! Toen Vince thuis was omdat hij zich niet lekker voelde, maar nadien wat beter was, wou hij knutselen. Ik stelde voor om een kaars te versieren en natuurlijk vond hij dat een leuk idee. Hij wou cadeautjes maken en uiteindelijk is het voor één van zijn juffen een geschenkje geworden. 

Een kaars versieren met wasco krijtjes is helemaal niet zo moeilijk maar er moeten wel even duidelijke regels gesteld worden. Het is namelijk zo dat ze altijd verhit moeten worden en welke vorm je ook kiest, wees voorzichtig en ken je kinderen. Blijf altijd in de buurt. 

TIP: gebruik bakpapier om je kaarsen op te leggen. Je krijgt daar de wasco ook héél gemakkelijk van af als je eens morst. Nadien kan je het gebruiken als inpakpapiertje. 

kaarsen versieren met wasco - unicorns & fairytales

1. Wasco smelten met een kaarsje 

Op deze manier een kaars versieren is best leuk, dit deden wij. Je neemt een kaars die je thuis nog hebt liggen bij de hand. Of je koopt er eentje… Zet een theelichtje klaar. Het wasco krijtje dat je wil gebruiken hou je enkele seconden boven het vlammetje. Je krijgt nu een druppel. Zo kan je druppen op de kaars. Het stolt redelijk snel dus je kan de kaars snel draaien zodat je alle kanten kunt bedruppen.  

2. Wascopistool! 

Je kan ook een waskrijtjes pistool maken. Daarvoor heb je een lijmpistool nodig dat je enkel gebruikt om wasco’s mee te smelten. Gebruik het op dezelfde manier als een lijmpistool en versier zo je kaars. Easy peasy. Opgepast want het pistool wordt warm. 

kaarsen versieren met wasco - unicorns & fairytales

3. Schilderen met wasco op een kaars 

Je kan ook een schaaltje met theelichtje onder gebruiken zoals ze bij etherische olie gebruiken. Door het vlammetje blijft de wasco gesmolten en kan je met een verfborstel aan de slag. Kei leuk! 

kaarsen versieren met wasco - unicorns & fairytales

Een kaars versieren met stiften? 

Er bestaan speciale pennen waarmee je op kaarsen kunt tekenen. Die zijn op basis van was gemaakt. Wist je dat? Neem je liever geen risico met vuurtjes en verhitting of zijn je kinderen nog wat te klein om met vuur om te gaan? Laat ze dan tekenen met deze speciale pennen.

Bekijk hier wasliners

Hier zijn nog meer kaarspennen

kaarsen versieren met wasco - unicorns & fairytales

Nog meer leuks

DIY / Zelf kaarsen maken met kinderen

Leuke DIY cadeautjes voor de juf of meester die ook duurzaam zijn

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply