Unicorns & Fairytales
prints maken met kinderen - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen My life Process Art

Leuke prints maken met kleuters!

Samen met Lex ging ik leuke prints maken. Kinderen doen dat supergraag. Je kan op vele manieren druktechnieken toepassen op kindermaat. Zo hebben we enkele jaren geleden met de Gelli Plate prints gemaakt. Dit is een beetje hetzelfde principe maar hiervoor heb je maar weinig materiaal nodig en het is al voor de kleinste kinderen toegankelijk. 

Printen met een bakplaat of een dienblad

Prints maken met kleuters kan eenvoudig met een bakplaatje of dienblad. Het hoeft niet veel geld te kosten. Handig om aan te schaffen, zeker als je voor de klas staat, dan kan je ze hergebruiken. Lex was al enthousiast vanaf het moment dat ik zei dat hij het dienblad vol mocht kladden.  Je hebt enkele dingen nodig: 

  • 2 verfrollers of speciale rollers voor de druktechniek 
  • plakkaatverf of tempera verf 
  • wattenstaafjes 
  • wit papier 

prints maken met kinderen - unicorns & fairytales

prints maken met kinderen - unicorns & fairytales

Drukken maar! 

Wanneer je prints gaat maken met je kleuter kan je maar best even de tafel en je kind beschermen. Doe een kliederschort aan en leg een knutselkleed op tafel. Of trek het je niet aan en kuis nadien de tafel af als dat mogelijk is. 

Spuit een klodder verf op de bakplaat of dienblad en rol uit met de verfroller. Houd de andere zeker proper. Eenmaal helemaal egaal uitgerold kan je een toffe tekening maken met een wattenstaafje. Dat gaat heel makkelijk! 

Is de tekening klaar? Leg dan voorzichtig een wit blad op de print en ga er met de propere roller over zodat het blad goed in de verf ligt. Nu haal je het er voorzichtig af en voila, je print is klaar !!! 

Laat dragen en hang het op. Je kan je print natuurlijk ook nog verder versieren door er prenten op te kleven of erop te tekenen. Wees creatief en doe wat goed voelt! 

prints maken met kinderen - unicorns & fairytales

Nog meer leuke out of the box activiteiten? 

Wil je graag nog meer leuke activiteiten zien met kinderen? Volg dan mijn instagram account OUT OF THE BOX PLAY.

Mijn boek kan je ook al pré orderen! 

 

Geïnteresseerd in nog meer leuke activiteiten met kinderen? Misschien is mijn boek SPEEL! dan wel iets voor jou. Je kan hem pré orderen en hij komt in februari 2022 uit… boek SPEEL! - unicorns & fairytales

 

Ga jij deze prints maken met kinderen? Echt heel leuk! 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply