Unicorns & Fairytales
verjaardagsfeest Super Mario - unicorns & fairytales
creatief decoration DIY Birthday Party My life

Een Super Mario Bros verjaardagsfeest organiseren!

Lex werd 5 jaar en traditiegetrouw vragen we dan aan onze kinderen welk thema ze graag zouden hebben. Deze keer koos Lex Super Mario! Hij had eerder al een Mario wekker gekregen van Sinterklaas en zag er echt naar uit. Samen met grote broer Vince gingen we knutselen en maakten er een leuk Super Mario verjaardagsfeest van. Kijk je mee? 

Super Mario verjaardagsfeest organiseren 

Een Super Mario verjaardagsfeest organiseren is helemaal niet zo heel moeilijk. Met weinig materiaal kan je al veel knutselen. Natuurlijk kan je ook accessoires aankopen. Er bestaan kant-en-klare uitnodigingen, ballonnen, tafelkleden enzovoort. Het is echter heel leuk om dingen zelf te doen. Wij deden de volgende zaken om het verjaardagsfeest in thema Super Mario te organiseren. 

verjaardagsfeest Super Mario - unicorns & fairytales

1. Een zoektocht naar prinses Peach 

Om dit Super Mario verjaardagsfeest helemaal fijn te starten maakte ik een zoektocht in thema Super Mario Bros!  Het begon met een brief…. spannend hé! Daarin stonden de regels. In de download die ik ter beschikking stel in mijn artikel over een zoektocht in huis in thema Mario Bros, kan je ze zelf opschrijven. Er waren enkele opdrachten in verschillende kamers waarbij ze munten konden verdienen. Wanneer ze 9 coins verzamelden (jij kiest zelf hoeveel ze er moeten verzamelen) kregen ze de plek te horen waar de prinses verstopt zat. 

Lees en download de zoektocht voor kinderen

2. Lekkere hapjes in thema Super Mario

We maakten enkele leuke hapjes in thema van Super Mario. Op Pinterest vind je enorm veel tips en ideetjes. Wij maakten fruitspiesjes, maakten Goomba’s van Marshmallows, lieten koekjes maken en een groenteschotel mocht ook niet ontbreken. Chipjes zijn ook altijd leuk. Maar er zijn zoveel leuke ideetjes, écht de max. Ik kocht kartonnen schaaltjes en kleefde er vraagtekens op. 

DOWNLOAD DE VRAAGTEKENS

3. Versiering in thema Mario Bros

Natuurlijk kan je geen Super Mario verjaardagsfeest organiseren voor kinderen zonder versiering. We kochten vlaggetjes, bordjes, bekers en ballonnen bij Feestwinkel.nl . We schilderden dozen en tekenden er vraagtekens op, net zoals in het spel. We maakten Goomba’s door bruine ballonnen op te blazen en een kruisje te snijden in een kartonnen bordje. Daar kan je dan het knoopje van de ballon insteken zodat hij rechtop blijft staan. Je kan dan Goomba prenten afdrukken, uitknippen en erop kleven. 

4. Dé ideale Super Mario taart en koekjes

Ik liet een Super Mario Bros taart maken bij MALINKAHOMEBAKERY. Dat is van een mama van een kindje dat in mijn klas zat. Zij maakt dé mooiste taarten en koekjes voor verjaardagen, speciale gelegenheden en huwelijken. Een ware aanrader. Vind je hem niet geweldig mooi???? Allemaal met de hand gemaakt!!!! De lolly’s zijn ook met een suikervervanger gemaakt, met Isomalt. Ideaal! 

5. Verkleden natuurlijk!

Een Super Mario verjaardagsfeest organiseren kan al heel gemakkelijk door verkleedpakjes te voorzien voor de kinderen (en euh… voor jezelf haha) Wij gingen dus allemaal in thema en dat maakte het helemaal leuk. Zeker voor de kinderen is het wel fijn als de mama en papa meedoen denk ik. Wij vonden het zelf hilarisch. De gasten mochten ook verkleed komen als ze dat wilden. Ze werden hartelijk ontvangen met het deuntje van Mario Bros !  We vonden onze verkleedpakjes van Mario Bros bij Feestwinkel.nl 

6. Als spel: Mario Party en Mario karten 

Wanneer ze prinses Peach gevonden hadden tijdens hun zoektocht mochten ze met zijn allen het spel Mario Party spelen op de Nintendo Switch. Dat is een online bordspel met allemaal mini games. Superleuk, zowel voor kleine als grote kinderen én voor volwassenen. Ook Mario Karten vinden ze erg leuk. Je hebt van Mario natuurlijk nog zoveel andere spellen. Liever geen schermpjes? Je hebt bijvoorbeeld ook een Mario Bros monopoly game. 

 

7. Onze andere verjaardagsfeestjes in Thema

 • Voor de tweede verjaardag van Vince hadden we panda’s als thema (zwart-wit)
 • voor de derde verjaardag van Vince hielden we een soort KERMIS thema met spelletjes buiten.
 • Voor Vince zijn 4e verjaardag gingen we naar Landal Hof van Saksen en versierden we daar het huisje
 • Voor Vince zijn 5e verjaardag hielden we een DINO PARTY
 • Voor Lex zijn eerste verjaardag hadden we het thema WOODLAND
 • Voor Lex zijn tweede verjaardag gingen we mee in het KERST thema
 • Voor Lex zijn derde verjaardag gingen we voor een ASTRONAUTENFEESTJE
 • Lex zijn 4e verjaardag deden we helemaal in KERST
 • Vince zijn 7e verjaardagsfeest stond in teken van HULPDIENSTEN 

Meer inspiratie kan je vinden bij BDAY PARTY

Pin it 

Vind je dit  Super Mario verjaardagsfeest  leuk? Pin het dan voor later…

verjaardagstaart Super Mario - unicorns & fairytales

 

XOXO nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply