Unicorns & Fairytales
woodland party - unicorns & fairytales
decoration DIY DIY Birthday Party Interieur moederschap Personal

Lex turns one / WOODLAND BIRTHDAY PARTY!

Op 25 december was het zover: Lex werd 1 jaar. Ik kon het niet geloven dat het al een jaar geleden was… Ik organiseer echt heel graag feestjes dus het eerste verjaardagsfeestje van Lex mocht niet ontbreken. Het thema werd ‘woodland party’ een beetje in kerstsfeer en ik vond alle leuke dingen in verschillende winkels. Kijk je even mee?

Woodland party

Ik was aan het twijfelen tussen verschillende dingen maar uiteindelijk is het een woodland party geworden. Ik dacht eerst aan winter wonderland of kerst maar beetje bij beetje trok ik altijd naar het woodland thema (als ik Pinterest mag geloven). Ik had thuis leuke dingen en ook tijdens het kerstshoppen vond ik toffe items en decoratie. In de Action bijvoorbeeld. Daar kan je altijd leuke koopjes doen. Ook Hema hielp me een beetje 🙂

Decoratie

De decoratie vond ik overal een beetje: in de natuur, de Hema, Action, Kwantum en dingen die ik nog hand liggen. Ik heb het echt heel budget proof gehouden. December is een dankbare periode voor zulke zaken. Wil je dus ook een woodland party doen dan raad ik je aan om koopjes te doen in de wintermaanden. Zeker de periode na kerst kan je koopjes doen. Het hoeft immers niet altijd heel duur te zijn.

Het letterbord dat er ook bij de geboorte stond haalden we uit de babykamer van Lex en zetten we ook bij de woodland party tafel. Ik hield het op de quote en de datum van zijn geboorte omdat ik het nog steeds heel mooi vond. Voor deze gelegenheid deden we de televisie even weg en maakten van ons groot tv-meubel een lekkernijentafel 😉

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

Lekkers

Omdat de taart al vrij zwaar was wou ik de kinderen niet overladen met teveel snoep en suikers. In plaats van een overload aan suikers hield ik het (op ooghoogte van de kinderen, waar ze zelf bij konden) op groenten, kaas, noten en fruit. Ze hebben uiteraard wel een lekker drankje gekregen en er waren hapjes en chipjes waarvan ze mochten eten. Maar dat heb ik net te grijpen gezet. Geen enkel kind zeurde en in tegenstelling tot wat ik dacht vlogen ze er ook niet meteen op. Ze speelden leuk samen en hadden plezier. Echt heel fijn om te zien.

Voor de grote mensen had ik pitabroodjes geroosterd met vergeten groentendips, olijventapenade en hummus. Ze konden zowel alcoholische drankjes als Crodino, een alcoholvrije aperitief, drinken. Er was eigenlijk meer dan genoeg merkte ik. Het werd een rustig feestje met de meter en peter, tante en nonkel en normaal nog onze vrienden en hun kids maar die waren ziek.

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

The cake!

En dan natuurlijk de cake. Het werd een kinderbueno taart in laagjes met chocoladedrip. Een Naked Cake zoals ze zeggen. Ik versierde het een beetje en was erg blij met het resultaat. Ook bestelde ik nog een smashcake ook. Nee, ik heb ze deze keer niet zelf gemaakt. Ik liet ze maken door Ineke van Geekymom. Zij maakt ook taarten voor een goed doel trouwens. Heb je de VLOG gezien van de Gender reveal party? Dan weet je dat ik dat beter niet kan doen 😉 Alhoewel de taart toen wel gelukt was, min of meer….

lees ook: een gender reveal organiseren

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

Traktatie

Over de traktatie van Lex schreef ik afgelopen weekend een blogpostje. Deze traktaties gaf ik aan de kindjes in het kinderdagverblijf. Maar het leek me leuk om ook de vriendjes en Vince er eentje te geven. Dat maakte het feestje toch af. Het werd dus een potje met cacaopoeder en mini marshmallows om zelf een lekkere warme chocomelk te maken. Afgewerkt met een koordje en takje. Helemaal in het woodland thema.

woodland traktatie - unicorns & fairytales woodland traktatie - unicorns & fairytales

Smash cake

Dan was er nog de smashcake. Ik wou zo graag leuke foto’s van Lex wanneer hij zich volledig liet gaan op dat taartje. Ik legde een mooi tafelkleed op de grond, zorgde dat er een ballon en een takje lag (allemaal voor die foto!) en trok hem een leuk pakje aan. Je kan het aan de foto’s zien: het was geen succes. Eerst was hij nieuwsgierig, hij stak zijn vinger erin maar vanaf de moment dat de taart aan zijn vingertjes kleefde werd hij lastig. Hij wou zo snel mogelijk dat het van zijn vingers was. Ja lap…

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

Fun

Maar wat er vooral belangrijk was en waar ik echt van kan genieten is het samenzijn met vrienden. Het werd een rustig feestje met de mensen om ons heen die ons dierbaar zijn. Want daar draait het om. De meter en de peter van Lex mochten natuurlijk niet ontbreken. Sven, de peter van Lex, was trouwens diezelfde dag als het feestje jarig. Die kreeg een fles champagne van ons! Er was animo voor groot en klein: grote mensen, vriendjes voor Vince en een medebaby voor Lex hahaha.

woodland party - unicorns & fairytales

parc app - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales

woodland party - unicorns & fairytales woodland party - unicorns & fairytales

 

Wat waar? Pinnen?

Zoals ik al zei was dit een vrij budgetvriendelijk feestje. Ik vond de decoratie bij Action Ikea, Kwantum, Zeeman, Hema en de lekkernijen kocht ik bij Lidl. Je mag me altijd een berichtje sturen als je vragen hebt over waar ik iets kocht.

Als je dit leuk vond en wil onthouden of delen dan mag je het met onderstaande afbeelding altijd pinnen. Zou leuk zijn!

woodland party - unicorns & fairytales

 

Wat vind je van dit woodland party thema? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

Leave a Reply