Unicorns & Fairytales
gender reveal - unicorns & fairytales
Get inspired My life Personal zwangerschap

Een gender reveal organiseren

Ik ben er al geruime tijd mee bezig… Nou ja, laat ons zeggen 23 weken. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was wou ik een gender reveal organiseren. Dat had ik me voorgenomen moest ik ooit weer zwanger zijn en dat moment is dus aangebroken. Hoe heb ik me voorbereid?

 

Ideetjes verzamelen

Ik ben al vanaf ik zwanger ben aan het kijken op Pinterest en blogs om ideetjes op te doen. Natuurlijk geef je er een eigen draai aan maar toch is het handig om alvast wat inspiratie op te doen. Ik maakte zelf een bord ‘gender reveal‘ aan op Pinterest en ging alvast op zoek naar leuke taarten. Op Youtube kan je leuke inspiratie opdoen en daar kan je ook tutorials vinden om leuke taarten te maken. Uiteindelijk heb ik mijn eigen draai gegeven aan de taart maar heb ik er wel handige tips uitgehaald.

Uitkijken naar leuke spullen

Elke keer wanneer ik leuke spullen tegenkwam die nuttig konden zijn voor de Gender Reveal kocht ik ze. Natuurlijk keek ik wel naar de prijs. Soms kan je echt koopjes doen. Je vindt wel leuke roze en blauwe spullen als je ermee bezig bent. Dan lijkt alles rondom jou blauw en roze. Handig! Ga voor goedkope spullen eens kijken in de HEMA, Action, Zeeman en hou je ogen goed open! Zo heb ik 2 leuke Nijntjes gekocht bij Bart Smit. Ze hadden een roze en blauwe trui aan en omdat Vince naar de Nijntjesklas gaat binnenkort dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een Nijntje bij te houden in de kleur van onze tweede babyboy en de roze mee te geven met Vince naar zijn klasje.

gender reveal - unicorns & fairytales

Leuke decoratie kopen

Decoratie, daar kan je natuurlijk erg ver in gaan. Je kan op verschillende webshops enorme leuke (stoere, blauwe, roze, thematische) decoratie vinden. Ik kocht mijn decoratie bij StudioLala. Daar had ik de party decoartion van My Little Day al lang gespot en ook haar leuke DIY feestprints. Ze maakte een feestprint op maat voor mij met leuke panda’s, roze en blauwe accenten en ik kreeg het doorgestuurd. Binnenkort is deze dan ook beschikbaar in haar shop. Dus als je graag een beetje knutselt en de aantallen zelf kiest dan is zo’n feestprint wel leuk. Je krijgt dan printable vlaggetjes, uitnodigingen, cupcake toppers en veel meer.

gender reveal - unicorns & fairytales gender reveal - unicorns & fairytales gender reveal - unicorns & fairytales

Een taart maken

Ik denk dat dit één van de leukst een spannendste dingen is van de Gender Reveal. De cake! Je kan het geslacht ook bekend maken door andere dingen te doen natuurlijk. Maar dat licht ik allemaal toe in een ander blogje. Ik koos voor de taart omdat je er zoveel wegen mee uitkan. Je kan een taart kiezen met een kleur of met een vulling die eruit loopt eens je de taart aangesneden hebt. Je kan iedereen kleine yupcakes geven met een kleur in en dan moet iedereen tegelijk bijten bijvoorbeeld. Er zijn ook zoveel mogelijk soorten taart. Ik koos voor een laagjestaart met een kleur en daarrond een witte suikerlaag die ik meteen uitgerold kocht. Ik heb het mezelf redelijk makkelijk gemaakt, al ben ik er uren mee bezig geweest. Je kan ze ook altijd kopen natuurlijk…

gender reveal - unicorns & fairytales gender reveal - unicorns & fairytales

Bedankjes / uitnodigingen voorzien

Ik wou ook graag bedankjes voorzien voor de mensen. Het leek me wel leuk om iets te kunnen geven. Via Tadaaz maakte ik doosjes. De meeste mensen gebruike die doosjes als doopsuiker maar hey, ik ben niet de meeste mensen. Ik gebruikte ze als bedankje! Je kan ze zelf personaliseren dus het werd een superleuk bedankdoosje. Een foto van Vince en daarbij geschreven: broer of zus? Dan een zijkant met een foto van mezelf en de zwangere buik, een kantje met A BOY en een kantje met THANX! Daarin stopte ik snoepjes. Dat kan je dan ook weer geheel naar eigen keuze doen. Ook kan je bij Tadaaz leuke uitnodigingen maken. Dit laatste deed ik niet, al was ik het eerst wél van plan, maar omdat we redelijk kort dag beslisten wanneer de Gender Reveal ging plaatsvinden lukte het me niet op tijd.

gender reveal - unicorns & fairytalesgender reveal - unicorns & fairytales

Lekkers voorzien

Natuurlijk is een feest geen feest zonder iets lekkers. Ik heb zowel zoete dingen als zoute en gezonde dingen voorzien. Ik koos voor enkele taarten en cupcakes, chips en nootjes, stokjes met olijven, worst, kaas, … en een lekkere fruitsla. Drank was er ook voldoende, zelfs roze limonade. Erg leuk had geweest dat er ook blauwe was. Maar dat vond ik niet meteen. Na de taart mochten de mensen gerust nog een hapje eten. We voorzagen broodjes met beleg en hotdogs. Al waren de hotdogs redelijk snel uitverkocht. TIP: die doen het altijd goed, voorzie dus voldoende!

img_0443 img_0442gender reveal - unicorns & fairytalesgender reveal - unicorns & fairytales

Foto’s en filmpjes

Van deze momenten kan je zo heerlijk genieten. Het is ook leuk om later aan je kinderen te laten zien. Probeer dus zoveel mogelijk foto’s te trekken of filmpjes te maken of vraag aan iemand om leuke foto’s te maken terwijl jij bezig bent waan zo’n dag is best vermoeiend. Je vergeet soms wat je écht wou doen. (Je kan ook een lijstje maken voor tijdens het feestje: zeker niet vergeten!)

img_0534

Pronostiek

Nou, wij wilden heel graag een pronostiek doen. Waarom? Omdat het leuk is! Iedereen mocht op voorhand een kaartje naar kleur kiezen en meedoen. Ze legden een euro in het potje en mochten een stem uitbrengen. Diegenen die een jongen hebben gekozen gaan mee naar de volgende ronde: de geboorte! Wie het dichts bij de uiteindelijke datum en cijfers van de lengte en het gewicht ligt die is gewonnen. Die krijgt van ons een verrassingspakketje.

gender reveal - unicorns & fairytales gender reveal - unicorns & fairytales

 

Zouden jullie een zender reveal organiseren? Of voor een vriendin? Wat vinden jullie van mijn genre reveal? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  20 september 2016 at 10:27

  Het ziet er uit alsof je er veel tijd en aandacht in hebt gestoken. En het resultaat mag er beslist zijn!

 • Reply
  Volgmama
  22 september 2016 at 08:36

  Wat ontzettend gaaf gedaan!

Leave a Reply