Unicorns & Fairytales
verjaardagstaart Super Mario - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops DIY Birthday Party My life puzzels en denkspelletjes Spelen

Een zoektocht met opdrachten in thema Super Mario + printables

Op het verjaardagsfeest in thema van Super Mario van mijn jongste zoon begonnen we met een zoektocht in thema Super Mario Bros. Je kan dit natuurlijk overal doen… en op de manier die jij wil. Ik geef je graag ideetjes en je kan de printables ook gratis downloaden. Laat je weten wat je ervan vond? Veel plezier met je zoektocht voor kinderen! 

Verjaardagsfeest met opdrachten voor kinderen 

De zoektocht in thema Super Mario begon met een brief, gericht aan de kinderen. Daar staat de vraag of ze mee willen werken aan de zoektocht naar Peach… die is door Wario ergens opgesloten. In de brief staat hoe ze Peach kunnen vinden: ze moeten enkele opdrachten doen, COINS verdienen en zo voldoende munten verzamelen om te weten te komen waar ze zit. Onderaan de brief staan ook enkele regels. Je kan ze aanvullen naar wens in de gratis printables. Bij ons waren er enkele ruimtes niet toegankelijk zoals de slaapkamer van mama en papa en de badkamer (waar Peach verstopt zat). Aan de reactie van de kinderen te zien waren ze MEGA enthousiast. Dar begon dus al goed. De eerste koffer stond dan ook onder de brief. Dat was de eerste koffer en ook het begin van de zoektocht met opdrachten. 

Voor elk kind hadden we een MARIO/ LUIGI  pet voorzien. Die kan je vinden bij Feestwinkel.nl

zoektocht in thema Super Mario Bros voor kinderen - unicorns & fairytales

Zoektocht met opdrachten in thema Mario Bros

Doorlopende opdracht: vind personages

Ergens in onze woonkamer hing ik een BINGO kaart met alle personages van Super Mario. Ik drukte het in zwart-wit af. Ik drukte ook een exemplaar af in kleur en ik knipte de vakjes uit. Doorheen het huis kleefde ik die personages. Dus tijdens hun zoektocht in thema Super Mario moesten ze die in de gaten houden. Vonden ze een kaartje? Dan mochten ze die op de bingo kaart kleven. Heel de kaart vol? Dan verdienden ze weer COINS.

DOWNLOAD DE SUPER MARIO BINGO

verjaardagsfeest Super Mario - unicorns & fairytales

Koffer 1: memory van de personages

In de eerste koffer zat een opdracht en meteen ook de CLUE waar ze de volgende koffer konden vinden. Wil je de CLUE’s moeilijker maken, dan kan je daar een rebus van maken bijvoorbeeld. Ik maakte een memory die ik vond op de website Inspired2play en drukte hem af. Ik drukte enkel de prenten af, per 4 op een blad en maakte zelf een document met de vraagtekens. De prenten drukte ik steeds dubbel af. Ik lamineerde alles zodat we een reuzegrote memory hadden. Dat was FUN! Kinderen speelden niet om te winnen, maar ze speelden SAMEN. Want dan kregen ze een COIN! 

DOWNLOAD DE MEMORY 

DOWNLOAD DE VRAAGTEKENS PER 4

DOWNLOAD DE VRAAGTEKENS PER 6

verjaardagsfeest Super Mario - unicorns & fairytales

Koffer 2: Yoshi’s eieren zoeken

In de speelkamer verstopte ik allemaal gekleurde eieren waarin ze een COIN konden vinden. Je kan hier SURPRISE EIEREN vinden. Ik tekende er met witte marker/krijtstift of verfstift stippen op zoals de eieren van Yoshi. In de eieren stopte ik COINS. Ook konden ze weer de plek vinden van de volgende koffer. 

zoektocht in thema Super Mario Bros voor kinderen - unicorns & fairytales

Koffer 3: Goomba’s prikken 

In de slaapkamer van mijn jongste zoon had ik allemaal Goomba’s gezet. In het koffertje had ik prikkers gelegd met enkele personages aangeplakt. Die had ik uitgeknipt van prenten die ik via google vond van de figuurtjes van Mario Bros. De Goomba’s zocht ik ook op google en ik koos er eentje dat ik meerdere keren uitprintte. Ik blies bruine ballonnen op, samen met mijn oudste zoon en zette ze vast in kartonnen bordjes door in de bordjes in het midden een kruisje te snijden. De opdracht was zo snel mogelijk alle Goomba’s stuk prikken. Dat was hilarisch. Je kan er ook voor kiezen om erop te springen maar dat is moeilijker.

 

Koffer 4:  Bowser verslaan

Ik gebruikte prenten van BOWSER, knipte ze uit en kleefde ze op kartonnen bekers. Met een wollen balletje/ plastic eieren  gooiden ze de schurken omver. Na het spelen verdienden ze weer COINS en konden ze de volgende opdrachten doen. 

zoektocht in thema Super Mario Bros voor kinderen - unicorns & fairytales

Koffer 5: I spy…

De opdracht in deze koffer was duidelijk: vonden ze het aantal personages? Deze moesten ze kleuren en ze moesten goed samenwerken en natuurlijk heel goed kijken. Dit vonden ze geweldig. De concentratie was hoog! 

zoektocht in thema Super Mario Bros voor kinderen - unicorns & fairytales

Koffer 6: woordzoeker en doolhof 

In de laatste koffer zat een kruiswoordraadsel met de namen van de personages (de papa’s mochten deze ook meedoen) en voor de kleinere kinderen een doolhof. Die printables zocht ik op het wereldwijde web. Als jij andere leuke spelletjes vindt dan kan je die daar instoppen… Erg leuk om mee af te sluiten en de kinderen hadden hier wel even een vette kluif aan. 

verjaardagsfeest Super Mario - unicorns & fairytales

Prinses Peach! 

Wanneer ze alle personages gevonden hadden en op de BINGO kaart kleefden en X aantal COINS verzameld hadden, mochten ze weten waar prinses Peach verstopt zat. Je kan dit natuurlijk ook weer met een opdracht afsluiten, maar ik besloot om het te zeggen. In de badkamer vonden ze Peach met een boodschap: er wachtte hen een verrassing. Ze mochten op de Nintendo Switch Mario Kart en Mario Party spelen én een COIN opeten (dat waren chocolade munten). Hun COINS verdeelden ze en iedereen kreeg ook nog een Goodiebag mee naar huis. 

verjaardagsfeest Super Mario - unicorns & fairytales

 

Hier vind je de opdrachten:

FREE PRINTABLE Mario bros zoektocht invulbaar

 

Nog op zoek naar leuke thema’s voor verjaardagen?

 • Voor de tweede verjaardag van Vince hadden we panda’s als thema (zwart-wit)
 • voor de derde verjaardag van Vince hielden we een soort KERMIS thema met spelletjes buiten.
 • Voor Vince zijn 4e verjaardag gingen we naar Landal Hof van Saksen en versierden we daar het huisje
 • Voor Vince zijn 5e verjaardag hielden we een DINO PARTY
 • Voor Lex zijn eerste verjaardag hadden we het thema WOODLAND
 • Voor Lex zijn tweede verjaardag gingen we mee in het KERST thema
 • Voor Lex zijn derde verjaardag gingen we voor een ASTRONAUTENFEESTJE
 • Lex zijn 4e verjaardag deden we helemaal in KERST
 • Vince zijn 7e verjaardagsfeest stond in teken van HULPDIENSTEN 

Meer inspiratie kan je vinden bij BDAY PARTY

 

Pin it 

Vind je deze zoektocht in thema Super Mario leuk? Pin hem dan voor later.

zoektocht in thema Supermario Bros - unicorns & fairytales

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Marinda
  8 januari 2022 at 09:34

  Lieve Nathalie,
  Wat een super leuke blog vol inspiratie voor een tof Mario feestje. Je hebt echt alles uit de kast getrokken om er een waanzinnig leuk en origineelfeestje van te maken.
  Hier heb ik zeker wat aan! Heel tof dat je dit met ons wilt delen.

  • Reply
   Nathalie
   9 januari 2022 at 15:49

   Dat is heel graag gedaan

 • Reply
  Nathalie
  9 januari 2022 at 15:49

  Dat is heel graag gedaan!

 • Reply
  Laura
  1 februari 2024 at 22:01

  Wat een geweldige speurtocht, heb je misschien ook van de woordzoeker en zoekplaatje een voorbeeld?

  • Reply
   Nathalie
   7 februari 2024 at 14:11

   Oei nee niet meteen, ik zal binnenkort eens zoeken of ik kan updaten!

Leave a Reply