Unicorns & Fairytales
SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY Duurzaamheid Duurzame DIY juffen -en meestercadeau My life

Leuke DIY cadeautjes voor de juf of meester die ook duurzaam zijn

Het einde van het schooljaar is in zicht en een heel jaar heeft de juf of meester voor je kind het beste van zichzelf gegeven. Dat verdient een cadeautje vind ik. Echt wel. Wat nou als je samen met je kind iets leuks kan maken? Dubbel zo leuk. Ik geef je graag wat ideetjes voor cadeaus voor juf of meester.

Cadeaus voor juf of meester?

Sommige mensen zullen zich misschien afvragen waarom cadeaus voor juf of meester nodig zijn. Het is toch hun beroep?  Persoonlijk vind ik dat toch nog iets anders. Dag in dag uit zijn ze mee bezig met de opvoeding en educatie van de kinderen. Ik denk dat iedereen zeer blij was dat onze kids na de corona crisis weer naar school konden, niet? Dat verdient sowieso een beetje waardering.  Een zelfgemaakt cadeautje is altijd fijn. Aan de zoveelste pralinedoos hebben de meeste juffen of meesters niets (tenzij ze echt heel graag snoepen) dus waarom niet een ander leuk (DIY) juffencadeautje of een bedankje voor de meester? En voor NOG meer inspiratie, kan je onderaan nog vele tips vinden.

lees ook: Vind het ideale juffencadeau met deze 5 bruikbare tips

1. Een educatief DOE-boek waarmee ze in de klas aan de slag kunnen

Met mijn boek SPEEL! ga je zeker een schot in de roos hebben. Dit boek is niet alleen ideaal voor ouders en opvoeders, maar ook voor leerkrachten en IEDEREEN die met kinderen werkt. Er staan educatieve speelactiviteiten in met allerlei tips en printables die je kunt downloaden.  Je vindt hem in de Standaard boekhandel maar ook online. Wees maar zeker dat je hen een GROOOOT plezier doet….

Je vindt hem onder andere hier.

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

 

2. Een steen met opschrift en ijzerdraad met foto

Wij gaan een mooie steen maken waarop je iets kunt schrijven zoals: ‘Voor een KEI-toffe juf’ of ‘Het was een KEI tof schooljaar’. Die gaan we omwikkelen met ijzerdraad waar we dan een leuke foto op een tof kaartje insteken.

juffencadeau - unicorns & fairytales

 

3. Lieve juffen -of meesterthee (thee in een bokaaltje, zakje, ….)

Geef lekkere (losse) thee in een leuke verpakking. Een mooi bokaaltje dat je versiert hebt of een zakje. Je kan met krijtverf een bokaal of potje verven en er een boodschap op schrijven. Je kan er ook nog een leuke mok bij doen die je zelf kan versieren en er een zelfgemaakt kaartje aanhangen. Ook zijn er van die leuke thee eieren of thee filters die je er eventueel bij kan doen. Verpak alles netjes en je hebt een superleuk cadeau. Je kan ook een houten theedoos laten versieren door je kinderen en daar allemaal thee instoppen. Wij maakten zo’n theedoos toen we een persoonlijk afscheidscadeau voor de onthaalmoeders en traktatie voor de kinderen maakten.

 

4. Bedankt om mij te laten groeien (zakje, potje met zaadjes)

Houdt de juf van bloemen of planten? Dan kan je een potje of zakje geven met zaadjes en de mooie boodschap: ‘bedankt om mij te laten groeien’. Hoe je dit versiert of maakt dat kan je zelf kiezen. Je kan ook de bloempot versieren of de zaadjes al planten.

lees ook: Cadeautip van de kinderen: gegraveerde magnetische bloempot en waardebonnen! + gratis printable

of dit: DIY // Zelf papier maken met zaadjes of bloemen erin!

 

5. Bruisballen

Bruisballen maken is superleuk en een origineel cadeautje. Je kan ze nadien in een leuk zakje, potje of doosje steken en het weer versieren naar wens. Je vindt in natuurwinkels de ingrediënten en voor de eenvoudige bruisballen heb je helemaal niet veel nodig.  Ik maakte laatst zelf lavendel bruisballen die een superlekker geur hadden.

lavendel bruisballen maken - unicorns & fairytales

 

6. Bodyscrub

Idem zoals de bruisballen. Maak een leuke scrub die je kan afgeven en doe het in een mooi bokaaltje. Je kan natuurlijk ook scrub kopen die al klaar is maar ik denk dat de kinderen het wel erg leuk vinden om zelf iets te maken. Een scrub zelf maken is niet zo heel moeilijk. Je kan al een ‘basisscrum’ maken met verschillende soorten zout. Bijvoorbeeld gewoon tafelzout, zeezout of epsom zout. Zeezout is grover dan tafelzout dus als je graag zachte scrub wil moet je die laatste nemen. Als olie kan je olijfolie, amandelolie, druivenpit olie of zonnebloemolie gebruiken. Wanneer je eerder een gevoelige huid hebt kan je het zout vervangen door suiker. Het recept en de werkwijze vind je hier : Zelf badzout, bruisballen en scrub maken

zelf scrub maken - unicorns & fairytales

7. Een Mocktail-tap

Ze hebben tegenwoordig erg leuke plastieken taps. Ga op zoek naar een lekker receptje of hoor de juf of meester eens uit. Wat drinkt ze graag. Wil je geen acohol geven dan kan je ook een recept voor mocktails erin steken. Bij de Hema hebben ze leuke taps. Kies voor glas en laat pastic achterwege… Je kan er ook nog een leuke drinkbeker bij steken. Ze hebben in de Hema ook leuke ‘rocks’ die je in een drankje kan doen wanneer ze in de koelkast gelegen hebben. Dat is zijn of haar drankje helemaal ‘on the rocks’.

8. Zelf confituur maken

Waag je eens aan zelf confituur maken? Je vindt veel recepten op de website Madam Confituur. Het gemakkelijkste is waarschijnlijk om te beginnen met 1 soort vrucht. De basis is trouwens 1kg suiker en 1kg ongepit en ontveld fruit. Je kan zelf je etiket maken of het potje versieren! Maak een leuk hangertje uit zoutdeeg dat je eraan kan bevestigen.

9. Een boek of boekenbon met een leuke zelfgemaakte bladwijzer

Wij kochten voor de juf van Vince een boekenbon. Zelf ben ik ook leerkracht en ik vind het altijd leuk om een nieuw boek te kunnen kopen voor de klas. Of voor mezelf eventueel. Daar kan je dus niets mis mee doen. Om het helemaal persoonlijk te maken kan je een bladwijzer maken zoals op de foto. Superleuk!

10. Zeepjes of badzout maken

Je kan bij jojoli de ingrediënten vinden en ook startpakketten waarmee kinderen zelf zeepjes, badzout, parfum en dergelijke kunnen maken. Lijkt me ook een heel leuk idee voor cadeaus voor juf of meester. Samen met andere kindjes kan je een leuke knutselnamiddag inlassen en samen het cadeautje maken. Je kan ook een leuk handzeep pompje gebruiken: steek er een gelamineerde foto in, doe er doorschijnende handzeep in (of nét niet en laat je kind verschijnen… )…

lees ook: 12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s

DIY fotogeschenk - unicorns & fairytales

11. Zelf gegraveerd glas, doosje, portomennee

Met de DREMEL tools kan je zelf glas, hout en leder graveren. Superleuk als je je kind zelf iets voor de juf wil laten maken. Let wel op dat je bij bepaalde materialen zéker een veiligheidsbril moet dragen. Maak een glas, personaliseer een GSM hoesje, graveer een houten kistje of wat je maar wil. Met de naam van de juf of een leuke boodschap? Op de website van DREMEL staan enkele projecten met beschrijving.

12. Ontbijtmand, mand met lekkers

Steek in een mooie mand iets lekkers of voorzie een ontbijtmand op de laatste dag van school… Je kan de mand vullen met zaken die de juf of meester lekker vinden. Cadeaus voor juf of meester hoeven niet moeilijk te zijn…

verjaardagspicknick - unicornis & fairytales

13. Vlierbloesemsiroop maken

Eind mei, begin juni beginnen deze bloempjes vlot te groeien. Je kan dan vlierbloesemsiroop maken. Dit heb ik eens van een kindje van de klas gekregen en ik was er reuzeblij mee. Heerlijk! Nodig:

  • vlierbloesemschermen (een grote hoeveelheid)
  • 8 citroenen
  • water
  • suiker

Schil de citroenen en snij ze in schijfjes. Doe afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes in een glazen of stenen kom. Giet er water op tot alles onderstaat. Dek af en laat 24 uur staan op een warme plek. Giet het mengsel door een doek. Druk de bloemen en de citroenen goed uit. Meet daarna de vloeistof af en reken per dl vocht 100 g suiker. Breng het vocht met de suiker aan de kook, neem van het vuur als alles gaat borrelen. Schep het schuim af. Vul goed afsluitbare flessen of potjes met de vlierbloesemsiroop.

14. Zelf pralines maken of chocoladesticks

Je hebt ongetwijfeld nog steeds ergens een verzameling chocolade liggen (misschien nog van Pasen?) Ideaal om er zelf chocoladesticks van  te maken. Het is makkelijk en zeer leuk om samen met je kinderen te doen. lees: Zo kan je die massa’s paaseieren van Pasen herwerken tot lekkernijen!

cadeaus juf - unicorns & fairytales

15. Versierde kliederschort / totebag

Je kan ook zelf een kliederschort of totebag maken met alle kinderen van de klas. Koop een effen keukenschort waarop je zelf, met textielstiften iets tekent. Je kan er ook de namen van alle kinderen van de klas op laten schrijven. Persoonlijk en leuk!

16. Zelf geurstokjes maken

Je kan, als je een leuk flesje hebt, zelf geurstokjes maken. Je kan het beste BAMBOE GEURSTOKJES gebruiken, die geven meer geur af, maar je kan ook satéstokjes gebruiken. Voeg in het flesje, dat je eventueel mooi versiert (of je kleeft er een sticker op) 20 tot 30 druppels essentiële olie naar keuze toe. Voeg daarbij 30 ml glycerine of olie (V-6, amandelolie, jojobaolie, babyolie, ..) en 20 ml alcohol. Nu heb je je eigen geurstokjes gemaakt.

17. Een Koffertje vol leuks

Er zijn van die leuke kleine koffertjes waar je allerlei leuks in kan steken. Wat je erin steekt hangt natuurlijk van jullie af. Vaak willen ouders iets kopen, wat niet hoeft. Ik krijg soms ook dure chocolade, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet zo graag eet. Daarom is het denk ik leuker dat je dan in plaats van dure pralines het geld gebruikt op een andere manier. Maar zoals ik al zei, je hoeft er geen of weinig geld aan uit te geven want ik denk dat niemand dit verwacht. Juffen en meesterbedankjes zijn leuk en je hebt vele mogelijkheden. Wil je toch iets persoonlijks geven dan kan je best eens vragen aan je kind wat de juf allemaal graag heeft. Meestal kennen ze de leerkracht beter dan wie ook. Wat juffen en meesters altijd wel leuk vinden: ✹ een zelfgemaakte brief, tekening of knutselwerkje ✹ een boek voor in de klas ✹ een bon van een boekenwinkel ✹ haar favoriete snoepje, drankje ✹ verzorgingsproduct? ✹ …

lees ook: Vind het ideale juffencadeau met deze 5 bruikbare tips

Mijn boek SPEEL!

Met mijn boek SPEEL! ga je zeker een schot in de roos hebben. Dit boek is niet alleen ideaal voor ouders en opvoeders, maar ook voor leerkrachten en IEDEREEN die met kinderen werkt. Er staan educatieve speelactiviteiten in met allerlei tips en printables die je kunt downloaden.  Je vindt hem in de Standaard boekhandel maar ook online. Wees maar zeker dat je hen een GROOOOT plezier doet…. Je vindt er trouwens ook leuke inspiratie voor DIY juffencadeaus…

Je vindt hem onder andere hier.

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

 

 

Nog meer cadeaus voor juf of meester en…

20x leuke kraamcadeaus

Inspiratie voor een leuk juffen -en meestercadeau

Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bijvoorbeeld juffen en meesters)

Knutselen voor moederdag!

Leuke en originele ideetjes voor moederdag 

11 originele moederdag cadeaus om zelf te maken

15x een cadeau voor vaderdag knutselen / kopen

Pin it

Vind je deze DIY cadeaus voor juf of meester leuk? Pin ze dan op Pinterest aub. cadeaus juf of meester - unicorns & fairytales   Geven jullie een cadeau aan de juf of meester? Wat zijn jouw leukste cadeaus voor juf of meester?  XOXO Nathalie

You Might Also Like...

23 Comments

 • Reply
  Krystle/Batboy
  14 juni 2017 at 07:46

  Oh leuk! Ik zoek toevallig nog iets voor de juf om zelf te maken.

 • Reply
  Kool Family
  14 juni 2017 at 12:28

  Leuke ideeën. Vind ik altijd zo een moeilijke, die cadeau van de juf. Wil niet de zoveelste zijn met een doosje pralines.

 • Reply
  Anna wienen
  16 juni 2020 at 06:35

  Dit jaar wordt voor mij de eerste keer dat ik een cadeautje voor een juf of meester ga maken… inspiratie is altijd goed aangezien ik niet zo creatief ben.. ik doe heel graag mee

 • Reply
  Tania
  16 juni 2020 at 06:43

  De dremel stond op mijn verjaardagslijstje. Helaas viel mijn 30e verjaardag midden in de lockdown-down en kreeg ik (nog) geen cadeautjes…

 • Reply
  elisabeth maria martina
  16 juni 2020 at 07:30

  wat een origineel idee ik doe heel graag mee

 • Reply
  Elke
  16 juni 2020 at 07:38

  Hele leuke tips om zelf een cadeautje te maken voor de juf! Lenn had voorbije schooljaar een fantastische juf,die zoveel meer deed voor hem dan enkel juf zijn… Ze verdient zeker en vast een leuke verrassing,en met de Dremel zouden we dan ook nog eens eentje persoonlijk voor haar kunnen maken!! Wij duimen 🤞🍀! Hele leuke give-away!!!

 • Reply
  joeri moerman
  16 juni 2020 at 08:05

  doen graag mee aan deze dremel-actie , zo kunnen we ons in de vakantie nog wat creatief bezig houden

 • Reply
  Kdr
  16 juni 2020 at 08:24

  Ik doe graag mee voor de Dremel. Lijkt me een heel leuke manier om aan iets heel gewoons een persoonlijke toets te geven!

 • Reply
  Rebecca
  16 juni 2020 at 11:17

  Wauw, dat staat al even op mijn wenslijstje 🤗. Zou fijn zijn om de cadeaus voor mijn personeelsleden te maken!

  Groetjes

 • Reply
  Katrien
  16 juni 2020 at 11:52

  Bij mij stond de vlierbloesemsiroop al klaar 🙂 want de vlierbloesems lopen op hun laatste, dus ik ben voorzienig geweest!

  • Reply
   Katrien
   16 juni 2020 at 11:54

   en ik maak dus graag kans op een dremel voor de juf van de 2de/3de kleuterklas. Mijn kindjes zitten intussen allemaal al in de lagere school maar ze praten nog vaak over haar, het duidelijkste bewijs zehet een toffe juf is! (maar dat wist ik al lang héhé)

 • Reply
  marleen
  16 juni 2020 at 12:05

  super leuke ideeen
  Liked & Share

 • Reply
  plattau
  16 juni 2020 at 12:19

  toffe actie willen wij wel hoor.

 • Reply
  Laura Asscherickx
  16 juni 2020 at 13:37

  Ideaal om nog iets te maken voor de juffrouw. En uiteraard willen we dit graag personaliseren met een gravering!

 • Reply
  Diederik De Bruyn
  16 juni 2020 at 13:44

  De ideale manier om duidelijk te maken dat iets van ons is, Zonder dat steeds opnieuw de labeltjes verdwijnen… Welkom dus!

 • Reply
  Elke
  16 juni 2020 at 14:44

  Heel leuk! Ik zou hier heel graag zelf creatief mee aan de slag gaan! Wie weet kan ik eindelijk een super origineel kadootje aan de juf geven.

 • Reply
  katje
  16 juni 2020 at 14:57

  Ideetjes genoeg! Super leuk artikel. Ik waag graag mijn kans voor de Dremel tool, inspiratie is aanwezig

 • Reply
  Evelien De Vos
  16 juni 2020 at 18:17

  Heel leuk! Ik maak graag zelf badbruisballen, shampoo en bodylotion. Zo’n Dremel zou leuk zijn om de potjes mooi te graveren voor een tof persoonlijk cadeautje. Ik doe graag mee.

 • Reply
  Kaat
  16 juni 2020 at 22:29

  Leuke ideeën! Zo’n dremel zou hier van pas komen, zowel thuis als in de klas.

 • Reply
  Marlies Van der Sande
  17 juni 2020 at 06:39

  Ik wil al lang eens iets graveren maar had geen idee dat dit met een Dremel kan! Dat zou dus nog de perfecte tool zijn voor mijn hobbykamertje. De ideeën flitsen nu al door mijn hoofd, dus ik hoop dat ik de gelukkige winnaar ben 🤞🏻🍀🤗

 • Reply
  Kim
  17 juni 2020 at 10:12

  leuke tips! of dat zelf graveren lijkt me ook top! ik kom alleszins graag kansje wagen

 • Reply
  Bodil Mulder
  18 juni 2020 at 09:35

  Wat gaaf! Handlettering blijft leuk, en met glas en porseleinverf kan ik ook wel aardig uit de voeten. Maar graveren heb ik nog niet eeens. Lijkt me super tof! Graveren kan je leren? 🙂

  • Reply
   Bodil Mulder
   18 juni 2020 at 09:37

   Nog niet geprobeerd…
   Autocorrect en cookiemeldingen kunnen samen blijkbaar ook voor creatieve resultaten zorgen, haha.

Leave a Reply