Unicorns & Fairytales
cadeau juf of meester 3 - 10x leuke DIY cadeautjes voor de juf of meester die ook duurzaam zijn!
cadeautips creatief DIY Get inspired juffen -en meestercadeau

10x leuke DIY cadeautjes voor de juf of meester die ook duurzaam zijn!

Het einde van het schooljaar is in zicht en een heel jaar heeft de juf of meester voor je kind het beste van zichzelf gegeven. Dat verdient een cadeautje vind ik. Echt wel. Wat nou als je samen met je kind iets leuks kan maken? Dubbel zo leuk. Ik geef je graag wat ideetjes voor cadeaus voor juf of meester.

Cadeaus voor juf of meester?

Sommige mensen zullen zich misschien afvragen waarom cadeaus voor juf of meester nodig zijn. Het is toch hun beroep?  Persoonlijk vind ik dat toch nog iets anders. Dag in dag uit zijn ze mee bezig met de opvoeding en educatie van de kinderen. Dat verdient een beetje respect. Ik weet dat sommigen het beroep minimaliseren maar ik hoop toch dat vele mensen beseffen wat voor intensief beroep het is, zowel tijdens de uren als thuis. Want juf zijn eindigt niet om half 4. Maar goed. Een zelfgemaakt cadeautje is altijd fijn. Aan de zoveelste pralinedoos hebben de meeste juffen of meesters niets (tenzij ze echt heel graag snoepen) dus waarom niet een ander leuk (DIY) juffencadeautje of een bedankje voor de meester.

1. Een Koffertje vol leuks

Er zijn van die leuke kleine koffertjes waar je allerlei leuks in kan steken. Wat je erin steekt hangt natuurlijk van jullie af. Vaak willen ouders iets kopen, wat niet hoeft. Ik krijg soms ook dure chocolade, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet zo graag eet. Daarom is het denk ik leuker dat je dan in plaats van dure pralines het geld gebruikt op een andere manier. Maar zoals ik al zei, je hoeft er geen of weinig geld aan uit te geven want ik denk dat niemand dit verwacht. Juffen en meesterbedankjes zijn leuk en je hebt vele mogelijkheden. Wil je toch iets persoonlijks geven dan kan je best eens vragen aan je kind wat de juf allemaal graag heeft. Meestal kennen ze de leerkracht beter dan wie ook. Wat juffen en meesters altijd wel leuk vinden:
✹ een zelfgemaakte brief, tekening of knutselwerkje
✹ een boek voor in de klas
✹ een bon van een boekenwinkel
✹ haar favoriete snoepje, drankje
✹ verzorgingsproduct?
✹ …

2. Lieve juffen -of meesterthee (thee in een bokaaltje, zakje, ….)

cadeau voor juf - unicorns & fairytales

Geef lekkere (losse) thee in een leuke verpakking. Een mooi bokaaltje dat je versiert hebt of een zakje. Je kan met krijtverf een bokaal of potje verven en er een boodschap op schrijven. Je kan er ook nog een leuke mok bij doen die je zelf kan versieren en er een zelfgemaakt kaartje aanhangen. Ook zijn er van die leuke thee eieren of thee filters die je er eventueel bij kan doen. Verpak alles netjes en je hebt een superleuk cadeau.

 

3. Bedankt om mij te laten groeien (zakje, potje met zaadjes)

cadeau juf of meester - unicorns & fairytales

bron: zelfmaakideetjes.nl

Houdt de juf van bloemen of planten? Dan kan je een potje of zakje geven met zaadjes en de mooie boodschap: ‘bedankt om mij te laten groeien’. Hoe je dit versiert of maakt dat kan je zelf kiezen. Je kan ook de bloempot versieren of de zaadjes al planten.

4. Bruisballen

Bruisballen maken is superleuk en een origineel cadeautje. Je kan ze nadien in een leuk zakje, potje of doosje steken en het weer versieren naar wens. Bij Zolea vond ik een leuke DIY en bij Jojoli kan je de ingrediënten vinden of zelfs startpakketten waar je ze mee kan maken.

cadeau juf - unicorns & fairytales cadeau juf - unicorns & fairytales

5. Bodyscrub

Idem zoals de bruisballen. Maak een leuke scrub die je kan afgeven en doe het in een mooi bokaaltje. Je kan natuurlijk ook scrub kopen die al klaar is maar ik denk dat de kinderen het wel erg leuk vinden om zelf iets te maken. Een scrub zelf maken is niet zo heel moeilijk. Je kan al een ‘basisscrum’ maken met verschillende soorten zout. Bijvoorbeeld gewoon tafelzout, zeezout of epsom zout. Zeezout is grover dan tafelzout dus als je graag zachte scrub wil moet je die laatste nemen. Als olie kan je olijfolie, amandelolie, druivenpit olie of zonnebloemolie gebruiken. Wanneer je eerder een gevoelige huid hebt kan je het zout vervangen door suiker. Dir receptje komt van Zolea:

 cadeau voor juf - unicorns & fairytales

Benodigdheden:

✹ zout of suiker
✹ een olie
✹ extra: etherische olie of geurolie die op de huid mag gebruikt worden✹ haar favoriete snoepje, drankje
✹ extra: gedroogde kruiden of bloemen

Vul een goed afsluitbaar potje met het zout. Giet er dan de olie over tot het zout volledig ‘onder’ is. Als je wil kan je een etherische olie toevoegen voor de geur. Ook bijvoorbeeld geraspte citroenschil of gedroogde lavendel kunnen leuk zijn.

6. Een Mocktail-tap

Ze hebben tegenwoordig erg leuke plastieken taps. Ga op zoek naar een lekker receptje of hoor de juf of meester eens uit. Wat drinkt ze graag. Wil je geen acohol geven dan kan je ook een recept voor mocktails erin steken. Bij de Hema hebben ze leuke plastieken taps. Je kan er ook nog een leuke drinkbeker bij steken. Ze hebben in de Hema ook leuke ‘rocks’ die je in een drankje kan doen wanneer ze in de koelkast gelegen hebben. Dat is zijn of haar drankje helemaal ‘on the rocks’.

7. Zelf confituur maken

cadeau voor juf - unicorns & fairytales

Waag je eens aan zelf confituur maken? Je vindt veel recepten op de website Madam Confituur. Het gemakkelijkste is waarschijnlijk om te beginnen met 1 soort vrucht. De basis is trouwens 1kg suiker en 1kg ongepit en ontveld fruit. Je kan zelf je etiket maken of het potje versieren.

8. Een boek of boekenbon met een leuke zelfgemaakte bladwijzer

cadeaus voor juf - unicorns & fairytales

Wij kochten voor de juf van Vince een boekenbon. Zelf ben ik ook leerkracht en ik vind het altijd leuk om een nieuw boek te kunnen kopen voor de klas. Of voor mezelf eventueel. Daar kan je dus niets mis mee doen. Om het helemaal persoonlijk te maken kan je een bladwijzer maken zoals op de foto. Superleuk!

9. Zeepjes of badzout maken

cadeau juf of meester - unicorns & fairytales

Je kan bij jojoli de ingrediënten vinden en ook startpakketten waarmee kinderen zelf zeepjes, badzout, parfum en dergelijke kunnen maken. Lijkt me ook een heel leuk idee voor cadeaus voor juf of meester. Samen met andere kindjes kan je een leuke knutselnamiddag inlassen en samen het cadeautje maken.

 

10. Een gepersonaliseerd cadeautje

cadeau voor juf - unicorns & fairytales

Ook kan je natuurlijk een leuk juffencadeau bestellen online. Vaak bestel ik spullen op smartphoto en daar hebben ze leuke cadeaus voor juf of meester: een pennenbak, notitieblok, fotoboek, kalender, mok en veel meer. Toch leuk als de juf of meester het cadeau in de klas kan zetten.

 

Nog meer cadeau inspiratie !

Lees ook: 20x leuke kraamcadeaus

Lees ook: Vind het ideale juffencadeau met deze 5 bruikbare tips

Lees ook: Inspiratie voor een leuk juffen -en meestercadeau

 

 

Geven jullie een cadeau aan de juf of meester? Wat zijn jouw leukste cadeaus voor juf of meester? 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - 10x leuke DIY cadeautjes voor de juf of meester die ook duurzaam zijn!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Krystle/Batboy
  14 juni 2017 at 07:46

  Oh leuk! Ik zoek toevallig nog iets voor de juf om zelf te maken.

 • Reply
  Kool Family
  14 juni 2017 at 12:28

  Leuke ideeën. Vind ik altijd zo een moeilijke, die cadeau van de juf. Wil niet de zoveelste zijn met een doosje pralines.

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Ken jij de duurzame collectie “I am” van JBC al & WIN

Ons Belgische merk JBC wil plastic-, karton-, water-, CO2– en energieverbruik verder indijken met een waaier aan duurzame initiatieven op...

Sluiten