Unicorns & Fairytales
juffencadeau - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY Get inspired juffen -en meestercadeau My life Onderwijs

Vind het ideale juffencadeau met deze 5 bruikbare tips

Het einde is in zicht voor zowel kinderen als leerkrachten. We nemen weer afscheid van elkaar. Het is altijd fijn om elkaar te bedanken, op welke manier dan ook. Dan kan met een mooi gebaar, een gemeende bedankt, een tekening, kaartje, een zelfgemaakt cadeautje of een gekocht cadeautje. Hoe dan ook, op welk manier je het ook laat zien, appreciatie is altijd goed. Niet enkel voor leerkrachten hoor. Hier heb je nog wat inspiratie en tips voor een juffencadeau of meestercadeau, want vaak krijg ik de vraag van mensen rondom ons wat ze kunnen kopen voor de juf. Ik hoop jullie met deze tips een beetje wijzer te maken.

Het ideale juffen -en meestercadeau vinden

Ik ben ervan overtuigd dat vele mensen elk jaar opnieuw rond deze periode op zoek zijn naar het ideale juffencadeau of meestercadeau. Ik ook… Al heb ik genoeg ideetjes. Dit jaar zijn mijn cadeautjes al in de maak voor de juffen van Vince en Lex. Denk daarbij ook altijd aan de turnjuf of zorgjuf trouwens… Een klein bedankje aan de directie en omkadering/secretariaat hoort daar ook bij. School maak je samen. Ik weet dat je misschien niet voor iedereen iets kunt ‘kopen’, maar dat hoeft ook niet. Een cadeau kan ook iets zelfgemaakt zijn, zelfgebakken, getekend….een kaartje…  Zo kreeg ik ooit eens zelfgemaakte vlierbloesemdrank, jam, enz… Superleuk. Ik heb liever geen dure dozen met pralines, hét cadeau als je het eigenlijk niet zo goed weet… Maar er zijn uiteraard wel snoepers die dat geweldig vinden hahaha. Ik geef je enkele tips…

1. Een leuk versierd object

Het ideale juffencadeau is iets dat past bij de juf of meester. Vaak kennen je kinderen hun leerkracht beter dan je denkt. De lievelingskleuren, wat ze graag lusten enz… Het is altijd tof iets persoonlijks af te geven waar je als leerkracht ook iets mee kan doen. Met  verfstiften kan je op ALLES tekenen en kleuren. Zo maak je de leukste DIY projecten. Soms moet je wel eens een laagje vernis aanbrengen, twee lagen gebruiken of fixeren door te strijken. Met een Dremel kan je dat weer in hout, glas of leder graveren. Maar je kan evengoed iets laten schilderen, pimpen, upcyclen en veel meer.

 • pennenbakje, papierhouder, fotokader , notitieboekje
 • doorschijnende paraplu beschilderen
 • bloempotjes, vaasjes, glazen, borden, mokken beschilderen
 • een tote bag zelf versieren
 • een craft zakje en zelf bloembollen maken

Hier vind je verschillende soorten verfstiften

2. Gepersonaliseerd geschenk

Ook interessant is een gepersonaliseerd geschenk dat je al dan niet kan gebruiken in de klas met hun eigen naam op. Een USB-stick, mok, balpen of eender welk leuk object waar je effectief iets mee kan doen als leerkracht zijnde. Iets met bijvoorbeeld Juf Nathalie (in mijn geval). Dan hoef ik mijn naam er niet op te schrijven en kan ik het in de klas gebruiken. Handig! Als je het zelf mooi verpakt dan maak je het persoonlijk. Steek er een zelfgemaakt kaartje of tekening bij en voila… jouw juffenbedankje is klaar. Drinkt je juf graag wijn? Of thee? Dan kan je een doos laten personaliseren. Of een agenda of veel meer. Ga maar eens kijken bij Smartphoto

3. Speel met woorden

Grappig is het om een juffencadeau te geven waar je een woordspeling aan vast kunt hangen. Bijvoorbeeld:

 • ‘Thank you for your thyme’ –> en dan een zakje tijm in een leuk bloempotje meegeven
 • ‘Ik heb ervan ge-NOTEN’ —> mooi potje met noten
 • ‘Het zit D’ROP’ —> zakje drop
 • Bedankt dat je me liet groeien —> gieter, bos bloemen, zaadjes…
 • EHBA —> eerste hulp bij afscheid (doos met allerlei spulletjes zoals stempels, stickers, washi tape, …)
 • Door jou heb ik veel in mijn MARS —> mars snoepreep erbij stoppen
 • Thanx for making me a smartie —> lekkere smarties meegeven mmmmm…
 • Een dikke zoen voor jou —> marshmallows of snoepzoentjes
 • Een terugblik op het fijne schooljaar —> een blik met foto’s en iets leuks erin.
 • Dit was een SPEKtaculair jaar —> spekjes
 • Jij bent GOUD waard —> iets in het goud kleuren
 • Het was BEREgezellig —> iets met beertjes (snoepjes, tekeningen, …)
 • Het was FANTAstisch —> blikje fanta hihi
 • het was een BIJzonderjaar –> voor honing lovers

Bekijk leuke ideetjes op mijn Pinterest Bord ‘cadeautjes juffen en meesters

 

4. Wat zijn jouw talenten? Gebruik ze!

Eigenlijk moet je je bedenken: waar ben ik goed in? Kan jij goed naaien of haken? Misschien kan je dan wel een pennenzak naaien, een strandtas haken of mandjes maken? Misschien kook je lekker? Dan kan je iets klaarmaken. Of kan je goed organiseren? Misschien is het wel fijn om ergens (in samenspraak met de juf) samen met de andere ouders en kinderen afscheid te nemen in de klas? Wat is jouw beroep en kan je hiermee iets doen? Misschien ben je bakker en kan je een ontbijtmand samenstellen?

juffencadeau - unicorns & fairytales

5. Ken je leerkracht

Vraag aan de kinderen of ze weten wat de juf graag doet. Heeft ze hobby’s? Houd ze van lezen of van wandelen, sporten, boeken, snoepen, gezond eten, tekenen, enz… Je kinderen weten vaak meer van hun juf of meester dan je denkt. Het is leuk om iets te krijgen waaraan je kan zien dat mensen er liefde hebben ingestopt. Ik vind het enorm vriendelijk van ouders en kinderen om op het einde van het jaar pralines in ontvangst te nemen maar helaas pindakaas lust ik dat niet graag en dat weten de kinderen van mijn klas normaal gezien wel. Ik vind het dan altijd zo jammer dat ouders geld geven aan dure pralines als ze door anderen opgegeten gaan worden. Want uiteraard lusten anderen dat wel en worden ze opgesmuld.

juffencadeau - unicorns & fairytales

 

Inspiratie nodig voor een juffencadeau of meestergeschenk?

Ondertussen heb ik al wat leuke inspiratie verzameld voor jullie:

 inspiratie voor leuke (DIY) juffencadeaus 

Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

Knutselen voor moederdag! Leuke en originele ideetjes

Upcycling is dikke fun: Originele & toffe ideetjes én boekentips!

DIY // Zelf papier maken met zaadjes of bloemen erin!

12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s

Cadeautip // Zelf roze chocopasta in een potje maken

Duurzame cadeautip: een uitwisbaar notitieboek die je kan blijven gebruiken

 

juffencadeau - unicorns & fairytales

Geef jij een juffenbedankje of vind je dat niet nodig? Wat geef jij aan de leerkrachten? Ik hoor het graag.

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Marjo
  19 juni 2018 at 07:40

  Ik heb het nagevraagd aan vriendinnen die lerares zijn. Ze doen met de meeste dingen niks omdat ze bijvoorbeeld elk jaar een gieter krijgen met dank u dat u mij liet groeien. Dus dit jaar ga ik denk ik voor een ferero roche en doe er een briefje bij je bent goud waard! Door de kids zelf geschreven. En ze hebben met zn 3 en 12 juffen dus wil het wel een beetje betaalbaar houden.

  • Reply
   Nathalie
   19 juni 2018 at 19:35

   oh ja dat begrijp ik wel ! Het is inderdaad zo dat je een beetje moet zien wat je geeft. Wel lief dat je dat schrijft hihi. En Ferero Rocher is toch ook best duur vind ik hihi

 • Reply
  Moederschip
  19 juni 2018 at 08:56

  Leuke ideetjes! Ik heb zelf een houten tissuebox gepersonaliseerd en een tekstje erbij geschreven dat ze bedankt is om met zoveel liefde al die traantjes, vieze billetjes en snotneusjes af te vegen. Ze is de juf van het instapklasje dus tissues zal ze heeeeel goed kunnen gebruiken 😉

  • Reply
   Nathalie
   19 juni 2018 at 19:35

   Oh dat is superleuk!!!!

   • Reply
    De Rycke Leen
    4 juni 2020 at 14:34

    Heel toffe ideetjes! Ik vind het wel belangrijk om de juf te bedanken. Zo toon je ook waardering voor wat ze doet. Wij geven elk jaar een bos pioenen uit onze tuin (staan altijd in bloei net voor het einde van het schooljaar 🙂 )en tussendoor bakken we al eens iets en op het einde van het jaar een attentie.
    Graag doen we mee aan de winactie.

 • Reply
  LennaDuFin
  19 juni 2018 at 11:11

  Staan leuke ideetjes tussen, dat is een feit. Soms vraag ik me inderdaad af wat die juffen en meesters met al die cadeautjes blijven doen. En dan zie je weer klassen waar de cadeautjes van voorgaande jaren nog gebruikt worden. Zo is er bij ons een kleuterklasje met een spiegel waarop Jip en Janneke prijken en de naam van een kindje dat 2 jaar hoger zit dan mijn dochter. Leuk om te zien dat dingen gebruikt worden.
  Mijn partner is een held met hout en hij maakt dit jaar kleine penhouders voor de kids.
  Bij ons zelfs een bijzonder afscheid, want de kinderen veranderen in september van school. Spannend…

  • Reply
   Nathalie
   19 juni 2018 at 19:36

   Oh waarom veranderen ze? Die pennenbakjes vind ik ook wel een leuk idee!!!

 • Reply
  elisabeth maria martina
  2 juni 2020 at 07:38

  leuke actie ik doe mee

 • Reply
  Karolien S.
  2 juni 2020 at 13:54

  Binnenkort is het bijna vaderdag en die verdient een geweldig mooi cadeau omdat hij tijdens de quarantaine (en ook daarnaast natuurlijk) ons dochtertje Olivia zo goed opgevangen heeft.

  Het leek me leuk om alle leuke herinneringen hieraan samen te vatten in een fotocadeau :).

 • Reply
  Diederik De Bruyn
  2 juni 2020 at 14:29

  Een nieuwe gepersonaliseerde ontbijtkom voor de mama (die haar andere heeft laten vallen…)

 • Reply
  Laura Asscherickx
  2 juni 2020 at 14:40

  Perfect Vaderdag cadeautje voor de papa!

 • Reply
  Sop Hie
  2 juni 2020 at 16:54

  Mijn nicht is pas voor de eerste keer oma geworden en ze is helemaal zot van haar kleinzoontje. We krijgen veel foto’s doorgestuurd in ons nichtenappje. Ik heb al genoeg om er een mooi cadeautje van te laten maken voor haar dus een bon van smartphoto is meer dan welkom.

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  2 juni 2020 at 20:05

  Oh zo leuk om een kadootje mee te maken. Voor de juf, ik heb nog geen idee. Vorig jaar legden we samen met de ouders en kochten we enkele bonnen van winkels.

 • Reply
  Be Vermeiren
  2 juni 2020 at 23:04

  Elk jaar knutselen de kids een leuke bedankingskaart voor de meester/juf. Het wordt tijd dat we eraan beginnen ☺

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  2 juni 2020 at 23:51

  Ook in deze bijzondere tijd, of net speciaal in deze tijd, wil ik de juffen en meesters niet vergeten.

 • Reply
  Marian B
  3 juni 2020 at 17:34

  Erg leuk! Wij geven elk jaar wel een kleinigheidje. Vaak iets lekkers (bijv. een chocoladereep), het wordt dan ingepakt met een tekening die de kinderen hebben gemaakt. Een klein (persoonlijk) kaartje erbij en klaar is het weer.

 • Reply
  Trotsema fati
  4 juni 2020 at 14:05

  Ik doe heel graag mee voor de juffen van mijn kids, er verdienen extra in de bloemen te zetten omdat ze ons kinderen ondanks deze zware periode( dat ze thuis zaten) toch een les kunnen geven en heel veel bijgeleerd .

 • Reply
  Stef Nagels
  7 juni 2020 at 13:35

  Nooit genoeg fotoboeken van het zoontje! 😀

 • Reply
  De Vleeschauwer Ellemieke
  13 juni 2020 at 12:31

  Ik geef met veel plezier elk jaar een attentie aan de juffen! Als dank voor hun werk de voorbije maanden zal dit.zeker geapprecieerd worden. Bij smartphoto zou ik een gepersonaliseerde koekendoos bestelen, de juffen van mijn zoontjes lusten wel een koekje😁

 • Reply
  Valerie
  22 mei 2021 at 14:35

  Mijn zoontje is vorig jaar maar een maandje naar school geweest door de corona, mijn man vond het maar stom om een kado te kopen/maken voor die 4 weken dat hij geweest is. Maar de juf had hem in de paasvakantie een briefje gestuurd en hij heeft de online lesjes ook mogen mee volgen (nooit geweten dat scheerschuim zo veel rommel kon geven als je dat voor de pc speelt :-)) en ze had zelf doe bundeltjes gemaakt en een DIY zakje voor een moederdag kado gemaakt voor de papa om thuis toch iets te knutselen. Dus ik vond dat de juf toch wel iets verdiende. Wij hebben dan samen badzout gekleurd in verschillende tinten paars en dan mooi in laagjes in een glazen bokaal gedaan. Nash heeft dan nog een mini tekening gemaakt en daar hebben we een kort tekstje opgeschreven en mooi verpakt met pluimpjes en een houten lepeltje. Hij heeft dit jaar dezelfde juf omdat het instapklasje en 1ste kleuterklasje dezelfde juf hebben.
  Hij had 6 weken een vervang juf omdat zijn juf een operatie heeft gehad en ook die juf hebben we een kado gegeven. We hebben toen zelf zeep gemixt met Nash zijn favoriete geur en dan met een trechter in een pompje gedaan. Een blad geschilderd en zijn hand eruit geknipt en dan met de cricut een tekst gemaakt “bedankt voor de helpende handjes”

  • Reply
   Nathalie
   25 mei 2021 at 12:57

   Oh wat leuk om dit te lezen! Daar zal ze wel blij mee geweest zijn!

 • Reply
  witte gootsteen
  26 mei 2021 at 16:14

  Leuk artikel. Bedankt voor het delen met ons.

Leave a Reply