Unicorns & Fairytales
gemakkelijk recept slijm - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen rond een thema My life Spelen STEM

2 slijmrecepten die niet kunnen mislukken

Slijm maken heeft nog altijd een grote aantrekkingskracht bij kinderen. Ik maakte twee verschillende soorten, samen met Vince. Behalve dat we veel plezier hadden om het samen te maken, hadden ze er nadien ook nog plezier mee. Bewaren doe je in een luchtdicht potje.

Slijm maken

Slijm maken blijft altijd een zoektocht als je de juiste verhoudingen niet hebt. We begonnen met de fluffy versie. Het heeft een superleuke zachte textuur en is heel fijn om mee te spelen. We ondervonden dat je vooral veel geduld moet hebben want je zou te snel kunnen denken dat je er iets moet aan toevoegen en dan mislukt het. Kneden kneden en nog eens kneden is de boodschap. We maakten nadien ook nog doorzichtig slijm (nou ja, bij ons groen en glitters), met een ander recept.

slijm maken met dit gemakkelijk recept - unicorns & fairytales

Fluffy slijm

Nodig:

 • 3 cups witte fluffy scheerschuim
 • 1/2 cup heldere of witte PVA schoollijm
 • 1/4 tsp baking soda
 • 1 tbs lenzenvloeistof (met borax)
 • voedingskleurstof

Zo maak je het:

Mix het scheerschuim samen met de voedingskleurstof in een kom. Voeg vervolgens de lijm toe en roer weer goed om. Voeg glitters toe indien je dat wil. Strooi er de baking soda over en meng. Tenslotte voeg je de lenzenvloeistof toe en nu moet je dus geduld hebben. Stevig roeren tot de randen loskomen. Doe wat lenzenvloeistof op je handen en neem het slijm eruit. Kneden en nog eens kneden. Blijft het echter na een poos kleven? Dan voeg je nog een klein beetje lenzenvloeistof toe.

slijm maken met dit gemakkelijk recept - unicorns & fairytales

slijm maken met dit gemakkelijk recept - unicorns & fairytales

Clear slime

Nodig:

 • 1/2 cup heldere PVA schoollijm
 • 1/2 cup water
 • 1/4 tsp baking soda
 • 1 tbsp lenzenvloeistof

Zo maak je het:

Meng het water samen met de voedingskleurstof en de lijm in een kom. Voeg vervolgens de glitters toe en roer weer goed om. Strooi er de baking soda over en meng. Tenslotte voeg je de lenzenvloeistof toe en nu moet je dus geduld hebben. Stevig roeren tot de randen loskomen. Doe wat lenzenvloeistof op je handen en neem het slijm eruit. Kneden en nog eens kneden. Blijft het echter na een poos kleven? Dan voeg je nog een klein beetje lenzenvloeistof toe.

slijm maken met dit gemakkelijk recept - unicorns & fairytales

Een kei leuk proces!

Met je kinderen samen slijm maken is echt leuk. Je kan allerlei soorten en kleurtjes maken en ze mixen. Ook kan je er kralen instoppen of andere zaken. Het is een leuke sensopatische activiteit en veel kinderen vinden het rustgevend om met slijm te spelen. Bewaren doe je in een luchtdicht potje.

lees ook: Zand slijm maken op verschillende manieren: superleuk !

zandslijm maken - unicorns & fairytales

Pin it 

Ga je ook eens zelf slijm maken? Pin deze twee receptjes voor later 🙂 Wil je meer OUT OF THE BOX ideetjes? Ga dan eens kijken op mijn INSTAGRAM

slijm maken met dit gemakkelijk recept - unicorns & fairytales slijm maken met dit gemakkelijk recept - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply