Unicorns & Fairytales
moederschap My life Personal

Mijn leven als mama

Mijn leven als mama. Dat is helemaal anders dan mijn kinderloos leven…duh… Wil je weten wat er allemaal veranderd is? Nou lees lekker mee zou ik zeggen.

Toen ik nog geen mama was, was mijn leven ook al druk. Ik had vele hobby’s en ik deed veel aan sport. Korfbal ja… en paardrijden. Tot mijn 16e deed ik niets anders dan korfballen, voor iets anders had ik geen tijd. Nadien (door omstandigheden) ben ik beginnen wisselen tussen korfbal en paardrijden. Ik kon ook geen besluiten meer nemen… Dat kan ik nog steeds niet overigens. Maar kom, ik ben aan het afwijken.

Baby’s vond ik kwijlerige, plakkerige en snotterige wezens. Ik vond er echt niets schattigs aan. Ik begreep ook al die heisa echt niet van mensen die op babybezoek gingen en er helemaal overexcited van werden. Wanneer ik een baby in mijn armen gedrukt kreeg stond ik daar verstijfd, probeerde niet te bewegen en zo stil mogelijk te ademen. Bij een beweging van de baby gaf ik het al terug… dat beweegt… iehhh…

Ik ben juf ja, bewust juf in de lagere school, net oud genoeg om geen kakabroeken en snottebellen af te moeten vegen. Maar als een magneet kwamen kleuters om mij af. Tijdens de bewakingen kleefden ze aan mij en vochten ze voor een vinger. Nou dat vond ik best lief… en dan ging de bel. Oef!

Eigenlijk heb ik lange tijd gedacht dat ik niet gemaakt was om kinderen te krijgen. Maar plots was er zoiets als “de biologische klok” I guess…. Raar fenomeen maar toch had het effect op me. Na enkele keren ja-nee-ja-toch niet… besloten we aan kinderen te beginnen en na 3 maanden was het zover. Ik wachtte op dat moedergevoelgedoe en probeerde al te houden van dat wezentje in mijn buik. Maar toch kwamen die moedergevoelens nog niet zo snel. Wel organiseerde ik alles al, maakte de babykamer in orde en door de hormonen heb ik nu een interieur dat een mix is van retro en modern. Mijn hormonenwinkel was zodanig in de war dat ik plots neigingen kreeg om een geitenwollensok te worden. (no offense, really)  Maar goed, nu ik ontzwangerd ben , ben ik weer mezelf… denk ik…

En toch… mijn Facebook en instagram accounts zijn gekaapt door babyfoto’s, ik heb een mamablog, ik shop MEGAgraag in de speelgoedafdeling en zit urenlang op webshops voor kids. Sporten zit er ook niet meer in, wanneer ik met de fiets ga werken moet ik een uur bekomen en uitgaan… nee dat is op afspraak.  Damn… What happened? Het ergste van alles is…I LIKE IT! Ik ben graag mama… Ik zie dat kleine snotterige en kakkerige wezentje graag. Wanneer hij me aankijkt met zijn blauwgrijze oogjes en met zijn blonde krulletjes dan smelt ik. Mijn hart loopt echt over van liefde voor dat mannetje. En al die kaka en snottebellen nemen we er gewoon bij, aslof ik nooit iets anders gedaan heb.

Wil ik soms terug naar mijn oude kinderloze leventje? Ja, soms wel, maar daarvoor hebben we de “donderdag”. Donderdag gaat Vince naar oma en opa en zijn wij nog eens een avondje kinderloos en gaan we samen iets leuks doen of spreek ik af met vrienden… nou ja… als ik niet doodop op de zetel lig. En dan… hebben we nog altijd Netflix.

Is jullie leven erg veranderd sinds jullie kinderen hebben? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

16 Comments

 • Reply
  Roelina
  3 juli 2015 at 08:44

  Ik kan hier alleen maar op antwoorden: JA! Leuk geschreven en heel, heel erg herkenbaar 🙂

 • Reply
  Veerle
  3 juli 2015 at 09:06

  Nu even 7 maand voltijds mama geweest en ik heb er echt van genoten! Veel tijd voor mezelf heb ik niet meer, maar ze blijven niet klein. Nu moeten we er dubbel en dik van genieten en dan kunnen we die hobby’s later wel weer oppikken.

  • Reply
   Nathalie
   3 juli 2015 at 10:05

   Voila zo is dat, wanneer ze groot zijn en ons verlaten (nou, niet zoo drastisch) dan hebben we nog tijd genoeg. Dan ga ik als oma crossfitten hehehehe

 • Reply
  Jessica
  3 juli 2015 at 10:00

  Als toekomstige nieuwe mama vraag ik mij vooral af of het allemaal is zoals ik het me voorstel? Ik ben absoluut realistisch hoor 🙂 Ik weet dat baby’s niet alleen leuk en schattig zijn.

  • Reply
   Nathalie
   3 juli 2015 at 10:04

   Hihihi, er zijn ook van die momenten dat je hem terug wil stoppen en wenste dat je nooit kinderen gemaakt had. Maar dat gaat vlug voorbij hoor. Het is echt onvoorstelbaar mooi en leuk. Nou, ik zou zeggen: lees enkele van mijn andere blogjes en stel gerust vragen hoor 🙂

 • Reply
  Sylvie
  3 juli 2015 at 12:31

  Ja! Ik ben super veranderd, en toch ook niet! Ben zelfverzekerder, maar cijfer mezelf ook meer weg (met plezier!), en mijn lichaam is ook wat veranderd. Over die woonstijl, ik kwam er ook niet meer uit hoor tijdens de zwagerschap, verschrikkelijk!!

 • Reply
  lin mommysworld
  3 juli 2015 at 16:47

  Haha echt heel leuk geschreven en leuk om te lezen! Grappig hoe je dan veranderd he!

  • Reply
   Nathalie
   4 juli 2015 at 10:00

   Enorm! Het is echt gek … Onverklaarbaar. De natuur waarschijnlijk 🙂

 • Reply
  Mieke
  3 juli 2015 at 22:13

  Super leuk geschreven. ! Bel zelf moeder van een drieling ( ondertussen zijn die al 31 jaar )
  Moederschap gooit je hele leven om !

  • Reply
   Nathalie
   4 juli 2015 at 09:59

   Mieke! Je hebt 3 fantastische dochters grootgebracht hé! Ik kan alleen maar hopen dat ik dit ook zo goed kan. Maar dan met een jongen hahaha

 • Reply
  Saskia
  3 juli 2015 at 23:31

  Leuk geschreven. Ik heb altijd al graag moeder willen worden. En luiers verschonen bij kinderen van een ander vond ik altijd wel leuk om te doen. Maar ik vind het soms ook heerlijk om even een momentje geen mama te zijn en even echt iets voor mezelf te doen.

  • Reply
   Nathalie
   4 juli 2015 at 09:59

   Wauw vond jij luiers verschonen leuk? hihihihi. Wat knap!

 • Reply
  Woohoo by Davina
  4 juli 2015 at 15:54

  Ik heb altijd al kinderen gewild, maar voelde mij niet altijd op mijn gemak erbij. En ik moet zeggen, met kinderen van een ander heb ik dat nog altijd een beetje. Maar mijn eigen bloedjes, nee, daar geef ik alles voor op! Met een momenteel 7-kilo wegende baby op de arm rondstappen is ook een beetje fitnessen he :p

 • Reply
  Priscilla
  8 juli 2015 at 09:33

  Ik had van te voren nooit verwacht dat het mijn leven zoveel zou veranderen! Ik ben na de geboorte van mijn zoon in ieder geval een stuk volwassener en zorgzamer geworden. Ik vond het een erg heftige tijd. Nu de tweede keer gaat het een stuk makkelijker. Ik ben nog steeds geen baby mama.. ik kijk mijn dochter nu groot! Vind het veel fijner als ze dalijk zelf wat kan en duidelijk kan maken wat ze wel of niet wil.

  • Reply
   Nathalie
   8 juli 2015 at 19:01

   Ja klopt, soms is het moeilijk om te weten wat ze willen. Nu vind ik het ook al leuker dan helemaal in het begin!

 • Reply
  Saturday's Sparkle - Zomereditie #1 - mamaexpert
  18 juli 2015 at 07:18

  […] Nathalie vertelt heel herkenbaar over haar leven als mama. […]

Leave a Reply