Unicorns & Fairytales
unicorns & fairytales - welke pampers kiezen
moederschap My life

Welke pampers kiezen?

Welke pampers kiezen?  Al vanaf de geboorte gebruiken we het merk “Pampers”. Niet de simply dry versie want die lekte een beetje en voelde stugger aan, maar de Active Fit en de Baby Dry. Maar hoe zit het nu met andere merken?

 

“Pampers” is goed, degelijke kwaliteit, daar kunnen we niet omheen. Nou, dat is mijn mening althans. Maar… vrij duur. Er zijn goedkopere merken. Of ze allemaal even goed zijn betwijfel ik ten zeerste. Daarom wilde ik er toch eens twee andere testen. Wanneer wij gaan winkelen letten we eigenlijk veel te weinig op de prijzen. We zijn ons daarvan bewust maar betrappen onszelf erop dat we toch verder doen op hetzelfde elan. Nou, dringend tijd om daar verandering in te brengen! Wij willen zuiniger leven en minder geld opdoen. Voor ons kind is niets te duur, daar zijn we het beiden mee eens, maar toch kan je het jezelf onnodig heel duur maken. Dit geldt overigens niet voor de kledij (heb ik mezelf wijs gemaakt. Want wat er in de kast van Vince komt wil ik toch zelf beslissen…en dat kan je trouwens ook zelf zo duur maken als je zelf wil)

Ik testte onze vertrouwde Pampers met het merk van Carrefour en het Kruidvat. Dit zijn mijn bevindingen (en mijn mening, niets is gesponsord). Een pak pampers van Pampers betaal ik 9.99 euro voor 27 pampers. Dat is 0.37 euro/ pamper.

Pampers van Carrefour

Prijs

De prijs voor een pak pampers 4+ is hier 8.39 euro voor 48 pampers. Dat is 0.17 / pamper. Het is dus 20 cent goedkoper.

uitzicht

unicorns & fairytales - welke pampers kiezen

unicorns & fairytales - welke pampers kiezen

De pampers (beiden 4+) verschillen een klein beetje in grootte. Persoonlijk vind ik dan de pampers van Carrefour qua vorm iets beter. Ze komen hoger en de sluitflapjes zijn groter. Zo sluit volgens mij de pamper beter af aan de zijkanten. Nou, dat gevoel heb je dan toch…

materiaal

Ze voelen niet te stug aan. Net zoals de pampers voelen ze aangenaam. Ook ruiken ze niet vies want ik vind persoonlijk ook dat sommige pampers stinken!

Kwaliteit

In eerste instantie merkte ik niet veel verschil. Maar na langer gebruik ondervonden we toch dat ze lekten. Zeker bij een volle pamper bij boodschap nr. 2. Qua plasjes houden de pampers van Carrefour het wel mooi op indien het niet teveel is. ‘s Nachts gebruiken we de Pampers Baby Dry nog. Ik vind het wel belangrijk dat ze ‘s nachts comfortabel kunnen slapen en dan heb je pampers nodig die een grote hoeveelheid aan plasjes kunnen opvangen.

Conclusie

De Pampers van Carrefour zijn van een goede kwaliteit maar wanneer je kindje veel plasjes doet en last heeft van diarree zou ik ze (persoonlijk) toch niet gebruiken. Ik vind ze wel aangenamer om aan te doen omdat ze grote flapjes hebben. Ze zijn ook van deze 3 pampers de goedkoopste. Toch gaan we niet voor deze luiers…

 

Pampers van het Kruidvat

Prijs

De prijs van een pak pampers is hier 6.99 euro voor 31 luiers.  Dat is 0.23 / luier. Dat is 14 cent goedkoper dan Pampers.

Uitzicht 

unicorns & fairytales - welke pampers kiezen

unicorns & fairytales - welke pampers kiezen

Materiaal 

De pampers van het Kruidvat voelen binnenin even zacht als de Pampers versie. De buitenlaag voelt iets plastiekerig (als dat al een woord is) aan. Maar ik denk niet dat Vince daar last van heeft.

Kwaliteit 

De onthaalmoeders zijn zeer tevreden van dit merk. Ik heb ze dan ook in huis gehaald om mee te geven. Toen Vince diarree had hielden ook deze pampers het niet altijd binnen. Alle andere boodschappen zijn goed te doen met deze pampers.

Conclusie 

Ook deze pampers zou ik zeker gebruiken overdag. Ze zijn ook uitgeroepen tot beste pampers qua prijs-kwaliteit en dat zal niet voor niets zijn.

 

Eindconclusie

Wanneer je kleine dreumes last heeft van erge diarree is er bijna geen enkele pamper tegen bestand. Dan moet ik wel eerlijk toegeven dat de pampers van ‘Pampers’ het nog steeds het beste doen. Maar voor de kleinere boodschappen zou ik zeker ook voor de andere twee durven kiezen. Zeker de pampers van het Kruidvat hebben een goede reputatie. Wanneer ik vroeg aan mijn onthaalmoeders welke zij het beste vonden dan kozen ze (buiten Pampers) voor die van het Kruitvat. Voor ‘s nachts kiezen we toch nog steeds voor het merk Pampers. Misschien zit het in mijn hoofd maar ze stellen me voorlopig niet teleur.

 

Welk merk van pampers gebruiken jullie? Waar zijn jullie wél of net niet tevreden over?

 

xoxo Nathalie

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  CreAnka
  4 juli 2015 at 16:09

  Wel, ik vind het super dat je er zo’n eerlijke mening over durft te geven.
  Het is inderdaad niet gemakkelijk om te zoeken naar de juiste prijs-kwaliteit verhouding.
  heel leuk, dat er voor de mama’s onder je lezers, toch een duidelijke vergelijking wordt gemaakt.
  Qua ervaring kan ik, jammer genoeg, nog niet meespreken,
  maar ik hou het zeker in het achterhoofd 😉
  Grtjs

  • Reply
   Nathalie
   5 juli 2015 at 20:44

   Graag gedaan. Het moederschap is een hele zoektocht!!

 • Reply
  janske
  4 juli 2015 at 17:07

  Wij gebruiken Kruidvat 4+ overdag en Pampers 4+ active fit voor ‘s nachts… Dat gaat prima! Weer kopen ze altijd in de aanbieding. .. Dan zijn de pampers “maar” 23 cent per stuk

 • Reply
  Josan
  4 juli 2015 at 19:50

  Ik zweer bij die van Pampers. Tijdje Albert Heijn gehad, maar vond de pasvorm niet geweldig. Voorzag dat dat ding naar beneden zou zakken. Dat deed hij een paar dagen later ook. Mijn kind is nog maar 6 weken, dus dan wil ik geen geklooi of in de poep grijpen omdat het ding het niet houdt. Nu terug naar de oude vertrouwde Pampers, maar ik ben zeker van plan die van de Kruidvat eens te proberen.

 • Reply
  Natascha
  4 juli 2015 at 21:02

  Met mijn eerste zoontje heb ik tot hij 1 jaar was niets anders gebruikt dan het merk pampers. Toen ook gaan kijken naar een goedkoper merk en bij Kruidvat terecht gekomen omdat ik reeds vele goede commentaren had gehoord.
  Ik ben er zeer tevreden over dus voor mijn tweede ben ik na twee maand al overgeschakeld van pampers naar Kruidvat.
  Accidentjes kunnen altijd gebeuren, ook met die van pampers, hangt echt van consistentie en kind af. Zelf nooit problemen mee gehad maar een vriendin heeft geregeld mogen kuisen (en zij gebruikt het merk pampers).
  Wij zijn terug op zoek moeten gaan voor de luierbroekjes want zodra ze plassen zijn er veel broekjes die afzakken. Na zowel Kruidvat als pampers te hebben geprobeerd en niet tevreden te zijn. Zijn wij uiteindelijk bij de broekjes van Albert Heijn gekomen en tot heden nog steeds tevreden.

  • Reply
   Nathalie
   5 juli 2015 at 17:48

   Die heb ik nog niet geprobeerd, ga ik ook eens doen als het zover is!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  5 juli 2015 at 11:48

  Wat zullen ze bij pampers blij zijn dat het woord pampers gebruikt wordt als het om luiers gaat : )

  ‘Pampers van de Kruidvat’ als het om het huismerk gaat. Dan heb je het als merk goed gedaan!

  • Reply
   Nathalie
   5 juli 2015 at 11:51

   In België zeggen we tegen luiers sowieso pampers hahaha 🙂

Leave a Reply