Unicorns & Fairytales
duurzame juffencadeau en meestercadeau - unicorns & fairytales
cadeautips DIY duurzaam kopen Duurzaamheid Duurzame DIY juffen -en meestercadeau My life

Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

Ik kreeg laatst de vraag om een artikel te maken met duurzame bedankjes voor juffen en meesters. Ik maakte al eens een artikel over DIY (duurzame) geschenkjes dus die moet je zeker eens lezen. Ik postte hem enkele dagen geleden opnieuw. Maar ook voor andere mensen die je wil bedanken zijn deze duurzame cadeaus leuk. Je kan bijvoorbeeld samenleggen met de ouders van de klas wanneer het een groter cadeau is. Kijk je even mee voor inspiratie? 

Duurzame bedankjes

Waarom zou je opteren voor duurzame geschenkjes? Wel… ten eerste omdat het langer meegaat, ten tweede omdat het beter is voor het milieu en ten derde omdat een duurzaam cadeau fijn is om te krijgen en iets is dat daadwerkelijk langer meegaat dan een dag. Of dat mensen iets krijgen waar ze iets mee kunnen doen.

Natuurlijk hoef je niet persé iets te kopen op het einde van het schooljaar of bij een afscheid, maar het is wel leuk om iets te geven. Al zijn het lieve woorden of een zelfgemaakte tekening.

Vaak kan je voor het geld dat je uitgeeft aan een dure doos pralines al een tof boekje kopen van 2 euro voor de klas.

Stap 1 lijk me dan toch : Vind het ideale juffen -of meestercadeau met deze 5 bruikbare tips

duurzame geschenkjes - unicorns & fairytales

DIY duurzame bedankjes

1. Granola (of ander zelfgemaakt lekkers) in een mooie weckpot

homemade granola - unicorns & fairytales

Eet je juf of meester graag granola? Je kan dat zelf heel eenvoudig maken. Bekijk hier een lekker recept voor granola en op mijn blog bij ‘food’ kan je nog andere lekkere dingen vinden. Zoals havermoutkoekjes, wafeltjes en meer.

2. Bloembollen of zaadjes in een leuk composteerbaar tasje

Heb jij ook veel katoenen zakjes op overschot? Nou ik wel… Versier het zakje met textielstiften en steek er bloembollen of zaadjes in. Je kan ook kleinere katoenen zakjes kopen bij bvb De Banier. Eventueel kan je er ook een lege versierde bloempot bijdoen. Als dat geen duurzaam cadeau is, dan weet ik het niet.

3. Zaadbommen in een bokaal

Je kan heel makkelijk zelf zaadbommen maken door 2/3 potgrond te mengen met 1/3 klei en water en er daarna zaden in te stoppen van de lievelingsbloemen van je leerkracht. Ideaal voor de bijtjes en gewoon… fijn om ergens te droppen op een plek dat dringend opgefleurd moet worden.

4. Een bloempot met bloembollen of zaadjes

Net zoals bij puntje twee een optie om een bloempot eerst te versieren: schilderen, deco patchen, er mozaïeken op doen, met krijtbordverf beschilderen enz… Je kan er een zakje met zaadjes of bloembollen bijsteken en eventueel een zelfgemaakte bloem met als boodschap; bedankt om me te laten groeien en voilà, daar heb je duurzame geschenkjes!

duurzame bedankjes - unicorns & fairytales

5. Losse thee in een mooie pot

Is je leerkracht een theeleut? Dan kan je een pot met losse thee voorzien. Of in IKEA heb je van die reageerbuizen. Die kan je voldoen met allerlei verschillende soorten thee. Je kan er ook een theebuiltje bijdoen (herbruikbaar!) en het eventueel in een houten krat presenteren.

duurzaam cadeau - unicorns & fairytales

6. Een theekom of koffiemok beschilderen

Met porseleinstiften kan je een tas beschilderen. Elke juf of meester kan dat wel gebruiken. Maar pas op dat ze op de duur niet verdrinken in de verschillende tassen. Bedenk eens wat je nog allemaal zou kunnen geven. Een leuk bordje, ontbijtkom…

7.  Eco boeken cadeau doen

Is jouw juf of meester een beautyfreak of een zero waste persoon? Waarom eens niet een boek cadeau doen om zelf aan de slag te gaan met producten. Zo kunnen ze hun eigen scrub maken of hun eigen deo. Deze boeken zijn erg leuk:

 

8. Bruisballen of scrub maken

duurzame geschenkjes - unicorns & fairytales

Je kan ook heel eenvoudig zelf met je kinderen aan de slag gaan en scrub of bruisballen maken. Je kan de beschrijving hier terugvinden.  Dit is echt wel een duurzaam cadeau en ze zijn nog verzorgend ook!

Duurzame geschenkjes die je kunt kopen

1. Groeipotlood

duurzame geschenkjes - unicorns & fairytales

Dit potlood kan je laten personaliseren en op het einde zit er een kokertje met zaadjes naar keuze in. Als dat geen mooi geschenk is dan weet ik het niet!

Bekijk het hier.

2. Een duurzaam plantje

Een leuk (vet)plantje is altijd fijn om te krijgen. Je kan er mooie gepersonaliseerde houten stokjes bij laten maken en ook de potjes kan je bedrukken. Een idee op maat maken kan hier ook. Hoe leuk zijn de sleutelhangers?

Bekijk alles hier.

 

duurzame bedankjes - unicorns & fairytales

duurzame bedankjes - unicorns & fairytales

 

3. Een boompje met symboliek

Iets laten groeien is een mooie metafoor én tegelijk natuurlijk ideaal voor het milieu. Geef anders een boompje cadeau (je kan uit verschillende soorten kiezen) en je kan ook een cadeaupakket geven.

Bekijk ze hier

 

home product5 - Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

 

4. Looped goods

Hier vind je een verrassende verzameling producten voor consument en bedrijfsleven. De producten dragen bij aan een circulaire samenleving: ze zijn gemaakt van restmateriaal of zetten aan tot een duurzame levensstijl. Shop niet recht, shop rond.

Zo heb je bijvoorbeeld dit: SoepStarter is een mix van groenten, kruiden en specerijen waarmee je binnen een kwartier een pan heerlijke soep maakt van groenten die je anders weg zou gooien. SoepStarter werkt met willekeurig welke groente er in je koelkast ligt te verpieteren. Stoof gewoon een eetlepel SoepStarter mee met een halve kilo #weggooigroente, 5 minuten doorkoken en klaar is je soep!

duurzaam cadeau - unicorns & fairytales

 

5. Duurzaam cadeau op maat

Ken je de persoon een beetje aan wie je iets wil geven? Dan kan het al persoonlijker. Drinkt de juf of meester graag een kop koffie, geef dan een ecologische kop. Is ze graag met tuinieren bezig dan kan je zaadbommen geven. Of geef een mandje met ecologische verzorgingsproducten. In BE heb je Kudzu en in NL heb je bijvoorbeeld Ecomondo.

 

6.Crayon Rocks

duurzaam cadeau - unicorns & fairytales

Juffen en meesters van de lagere school vinden het heerlijk om met de kinderen te knutselen maar vaak is er voor wat specialere spullen geen budget. Deze Crayon Rocks lijken op bonen en zijn waskrijtjes gemaakt van sojabonen. Als dat geen duurzaam cadeau is!

Je vindt er onder andere hier

 

7. Picknickmand met lekkers

picknickmand wilgenteen ovaal 3 - Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

Eventueel kan je ook samenleggen met andere ouders en een goedgevulde picknickmand cadeau doen, met dekentje en weckpotten bvb. Erg duurzaam en leuk!

Je kan alles vinden bij Dille en Kamille

 

8. Duurzaam houten speelgoed

duurzaam houten cadeau - unicorns & fairytales

Onze juf houdt erg van houten speelgoed voor in de kleuterklas. Je kan bij shops zoals HoutSpel en Fairplace hele duurzame bedankjes vinden. Grote en kleine. Je kan samenleven bijvoorbeeld? Bovendien is het nog fijn voor de kinderen die nog in de klas komen te zitten. Geloof mij, een leerkracht is altijd blij met iets leuks om in de klas te gebruiken.

 

9. Een houten serveerplank met bedrukking

duurzame geschenkjes - unicorns & fairytales

Is jouw leerkracht een liefhebber van hapjes? Dan kan je een leuke gepersonaliseerde plank cadeau doen. Laat er een leuke quote opzetten of een boodschap. Misschien kan je er meteen een flesje wijn en wat hapjes bijgeven 😉

Je vindt ze hier samen met nog andere gepersonaliseerde spullen.

 

10. Een tof prentenboek

Geloof me, iedere leerkracht kan iets doen met toffe boeken die de kinderen zelf ook leuk vinden. Laat je eigen kind het (prenten)boek kiezen of ga hier op de blog eens kijken bij de categorie boeken. Daar staan vaak echte pareltjes tussen. Wat denk je bijvoorbeeld van boeken die helpen coderen?  Weet je het echt niet? Ga dan voor een waardebon van een boekenhandel.

 

Pin it

Interessant om te onthouden? Pin het op Pinterest!

duurzame juffencadeau en meestercadeau - unicorns & fairytales

Zo kan ik nog wel uren doorgaan met het bedenken van duurzame geschenkjes. Wat ga jij geven aan de juf of meester? Ik vul deze post geregeld aan. Indien je zelf een idee voor duurzame bedankjes hebt mag je me even contacteren. 

XOXO Nathalie

 

 

pinit fg en rect red 28 - Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bvb juffen en meesters)

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    10x leuke DIY cadeautjes voor de juf of meester die ook duurzaam zijn!

    Het einde van het schooljaar is in zicht en een heel jaar heeft de juf of meester voor je kind...

    Sluiten