Unicorns & Fairytales
goedkoop prentenboek cadeau geven - unicornis & fairytales
Boeken kinderboekenseries My life Prentenboeken

Geef eens een prentenboek cadeau voor maar 2 euro!

Ieder kind zou de mogelijkheid moeten krijgen om te lezen en voorgelezen te worden. Voorlezen en vrij lezen zijn essentieel voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Tegenwoordig, met al de media, wordt er minder en minder gelezen en dat merk je ook. Vooral aan het begrijpend lezen. Een goedkoop prentenboek vinden is ook soms moeilijk. De leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Dit jaar is dit het boek ‘Kikker is kikker’. 

Leesbevordering

Een goedkoop prentenboek vinden dat ook nog eens goed is, is soms geen evidentie. Het geven van een boek kan een mooie impuls zijn voor leesplezier en leesbevordering. Door met z’n allen te lezen, laat je zien hoe leuk lezen is. Voor een klein bedrag zijn de boekjes te koop in bepaalde boekenwinkels (die hier mee aan werken), om cadeau te geven aan anderen of voor jezelf. De nadruk ligt echter wel op het ‘geven’ aan iemand anders en zo hoop de stichting dan ook kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. De gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen. Geven kan op vele manieren: aan een goed doel, andere kinderen of een wildvreemde. 

Je kan alle deelnemende boekenhandels of winkels in Nederland en Vlaanderen hier bekijken. Zo kan jij ook jouw goedkoop prentenboek Kikker is Kikker aankopen voor maar 2 euro! 

Het prentenboek van 2019 is Kikker is Kikker van Max Velthuijs.

Ik denk dat iedere kleuterjuf deze boekjes wel zal herkennen. Kikker is geen vreemde!  Op deze website kan je allerlei leuks vinden over Kikker (kleurplaten, filmpjes en meer). Ik vind het mega leuk dat Kikker is Kikker nu het goedkoop prentenboek van deze actie is. Ze zijn erg geliefd…

Lesbrieven en ideetjes voor iedereen!

 • Je vindt verschillende lesbrieven bij de boekjes van Kikker op Kinderboeken.nl
 • Kikker is jarig! En bij jarig zijn hoort natuurlijk een verjaardagsfeestje. Bereid met de groep Kikkers verjaardag voor met deze lesbrief
 • Kleuteruniversiteit heeft een lesproject gemaakt bij Kikker is Kikker. Speciaal voor de campagne te koop van 1 t/m 14 april met 50% korting.
 • Koop een goedkoop prentenboek aan met jouw school en geef de jarige kindjes of jarige (kleuterjuffen) dit cadeau
 • Misschien wel fijn als juffen -of meestercadeau dit jaar??

goedkoop prentenboek cadeau geven - unicornis & fairytales

Fan van de boeken van Kikker? Dan is dit ook leuk…

Op tv kunnen de kinderen genieten van de tekenfilmserie Kikker & Vriendjes op Zappelin en Netflix.

Theater Terra maakte vier Kikkermusicals: Kikker, Kikker in de Wolken , Kikker en zijn vriendjesenKikker is jarig. Tot en met maart 2019 staat de vijfde familiemusical in de Nederlandse theaters: Kikker en de vallende ster. De musical Kikker ging internationaal  verder en was onder andere te zien in Amerika, Canada, China, Iran en Schotland.

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag is een permanente Kikker-tentoonstelling te bezoeken, waarin jonge kinderen op speelse wijze leren over grote emoties als liefde, angst en blijdschap. Ze stappen binnen in de wereld van Kikker en zijn vriendjes en beleef de leukste avonturen! Er is van alles te ontdekken en doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje en klussen met Rat en nog veel meer!

In het zuiden van Nederland is een interactieve ‘Kikker’ tentoonstelling te vinden in Natuurmuseum Brabant.  In de tentoonstelling kunnen kinderen zich helemaal uitleven: in Kikkers huisje rondscharrelen, appels plukken, een silhouettenpuzzel maken, verschillen zoeken of een eigen taart bouwen. Maar ook een memoryspelletje doen, verkleden als Kikker of misschien wel even met een boekje of filmpje rustig in een hoekje gaan zitten…?  De Kikkertentoonstelling is tot eind 2018 in het museum te zien. 

Van Hoorne Entertainment biedt een mini-show van ‘Kikker’ aan, te boeken via hun site.

In 2019 bestaat Kikker 30  jaar.

goedkoop prentenboek cadeau geven - unicornis & fairytales

Aan wie geef ik mijn boekjes?

Ik kreeg enkele boekjes om cadeau te geven aan iemand. Dus dan doe ik dat ook. Ik ga mijn boekjes geven aan de kinderopvang van Lex, eentje voor de kleuterjuffen op school en ik ga er ook twee weggeven aan kinderen die het niet zo breed hebben en daar heb ik jullie hulp voor nodig. Aan wie kan ik dit het beste schenken? Vertel het mij… Dit goedkoop prentenboek kan jij ook cadeau doen aan iemand! Ga snel zien in jouw buurt…

goedkoop prentenboek cadeau geven - unicornis & fairytales

 

Pin it!

Spread the love en share it please….

goedkoop prentenboek cadeau geven - unicornis & fairytales

En jij? Wist jij dat dit bestond? Een goedkoop prentenboek kunnen kopen en schenken aan iemand. Altijd fijn hé? Aan wie ga jij een boekje geven? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  donna
  30 april 2019 at 09:29

  Ik ga zeker zelf ook eens kijken of ik een exemplaar op de kop kan tikken. Ik heb in mijn klas een kindje zitten dat het thuis zeker niet breed heeft. Zij en haar zusje verdienen dit boek zeker en vast!

 • Reply
  Rebecca
  16 mei 2019 at 21:27

  Wij geven dit als school aan de afstuderende derde kleuterklas 🤗

  • Reply
   Nathalie
   17 mei 2019 at 21:27

   oooh wat leuk zeg!!!!!!

Leave a Reply