Unicorns & Fairytales
Halloween prentenboeken - unicorns & fairytales
Boeken kinderboekenseries Leesboeken My life Prentenboeken

De leukste Halloween kinderboeken en prentenboeken

Binnenkort is het weer Halloween. Misschien lopen je kinderen, net zoals de mijne, al rond in een verkleedpakje en zijn ze al volop aan het knutselen in school (en thuis?). Misschien ook niet. Anyway, tegenwoordig zijn er heel wat leuke Halloween prentenboeken en leesboeken voor kinderen. Ik geef je graag enkele griezelige boekentips die je eender wanneer kunt lezen…

Lekker gezellig griezelen?

Als je enkele Halloween prentenboeken en leesboeken hebt kan je samen met je kind lekker gezellig griezelen. Samen lezen is trouwens superbelangrijk. Kinderen moeten ervan kunnen genieten. Het schept niet alleen een mooie band tussen jullie, het draagt ook zeker bij tot een goede ontwikkeling van je kinderen. Hun taalbegrip, woordenschat en creativiteit vergroten en het is een mooi voorbeeld van iets wat ze later kunnen verderzetten. Ik heb het al vaak gezegd, maar ik denk dat het mede dankzij mijn tante is dat ik zoveel liefde heb voor boeken. Ik haal niet alleen informatie uit boeken, maar ook plezier en mijn creativiteit. Misschien enkele ideetjes:

– Lees samen onder een dekentje het Halloween prentenboek met een pillamp?
– Verkleed jullie samen en geniet van het boek
– Maak een tent en lees in het donker het boek, misschien met een lampje erbij?
– Maak een lekker drankje samen, zet wat griezelige koekjes op tafel en geniet van een goed boek
– Maak samen een griezelig knutselwerk na het lezen van bepaalde  Halloween prentenboeken
– Maak zelf een griezelig verhaal
– Je kan een griezelig verhaal inspreken in de Vtech Storikid wanneer je bijvoorbeeld langer moet werken of wanneer je kind naar oma en opa gaat of gaat logeren.
– …

lees ook: Leuke kinderboeken over de herfst voor grote en kleine kinderen

Halloween prentenboeken

Ben je op zoek naar leuke titels van Halloween prentenboeken? Daar kan ik je wel bij helpen. Ik ga alvast beginnen met de titels die wij hebben. Misschien doe je wat inspiratie op? Ik heb er voor grote en kleine kinderen. Let natuurlijk wel een beetje op de leeftijd van je kind en de inhoud van het boek. Sommige griezelboeken zijn echt nog te eng voor kleine kinderen. Anderen zijn dan weer erg vrolijk.

Hier vind je ALLE Halloween prentenboeken

1. Het spookje en de vleermuisjes (Liesbet Sleegers – Clavis)

Halloween prentenboeken

Dit boekje is ideaal voor peuters en kleuters die houden van Halloween maar niet van enge dingen. Of toch wel een klein beetje? In dit boekje leren ze ook tellen en breiden ze hun woordenschat uit. Dit leesboekje is ideaal om samen te praten en te leren met een touch of Halloween. Nadien kan je samen aan de slag gaan: pompoensoep maken met spinnen in bijvoorbeeld, of een pompoen uithollen en versieren? De kinderen worden uitgedaagd om verschillen te zoeken op prenten, te tellen, versjes op te zeggen, te zoeken en veel meer. Dit is een ideaal boek voor kleuters en die staat bij ons klaar om gelezen te worden!!!!

 

2. Een echte heks (Béatrice Ruffié Lacas & Mlle Redmist – Clavis)

Halloween prentenboek - unicorns & fairytales

Een Halloween prentenboek vanaf 5 jaar ongeveer. Het prentenboek gaat over Cassandra. Zij haat Halloween. Iedereen wil zich dan verkleden en elkaar bang maken. Dat is nep en Cassandra is een echte heks maar dat weet niemand. Ze heeft al eens enkele kinderen betoverd en ook maakt ze ‘s avonds heksenbrouwsels en toverdrankjes. Elke dag oefent ze haar toverspreuken. Ze heeft een zwarte kat, dat eigenlijk een rosse streepjeskat is en ze probeert te vliegen op een bezem, maar dat lukt nog niet. En ja… ze is enkel bang voor spinnen. Cassandra is er dus van overtuigd dat ze een echte heks is, maar is ze dat wel?

Leuk boekje om met je kinderen te praten over zulke dingen. Denken ze dan Cassandra een échte heks is? Of hebben ze door dat ze dat alleen maar denkt? Maak nadien ook eens een heksenbrouwsel?

 

3. Mortina serie (Barbara Cantini – Clavis)

Halloween prentenboeken - unicorns & fairytales

Deze Halloween prentenboeken zijn voor lezers vanaf 7 jaar. Mortina is een DOODgewoon meisje. Ze ziet enkel wel wat bleek en heeft uitpuilende ogen. Oh ja en ze kan delen losmaken van haar lijf alsof het niets is. Eigenlijk is ze een zombiemeisje. Ze woont in een Vervallen Villa waar het spookt, samen met haar tante. Al wat Mortina wil zijn vrienden om mee te spelen, net zoals alle kinderen. In het eerste boek van de serie maak je kennis met Mortina. Van haar tante mag ze zich aan niemand laten zien. Haar tante is bang dat de mensen hen zullen verjagen en wil de mensen liever laten geloven dat de villa verlaten is. Maar Mortina heeft een goed idee. Ze verkleed zich als een levend meisje. Toch mag ze nog steeds niet naar buiten. Maar dan is het Halloween en kan Mortina zich eindelijk begeven onder de andere kinderen en ze hen leert kennen. Eerst denken de kinderen dat ze ook verkleed is maar wanneer ze haar kunstje doet (haar hoofd van haar lijf nemen) verraadt ze zichzelf. De kinderen vinden haar echter cool en het blijft een geheim tussen de kinderen van het dorp en Mortina. Sinds die dag zijn ze de griezelbende. In het tweede boek beleven ze een nieuw spannend avontuur.

Deze serie zijn erg leuke Halloween prentenboeken om te lezen. Vooral om ZELF te lezen want het is erg leuk geschreven, met pijltjes en extra info en gewoon…boeiend! Ik zou als kind ze verslonden hebben. Supertoffe prentenboeken die je in huis  MOET  hebben.

 

4. Heksentaart (Guy Daniëls & Lisa Brandenburg – Clavis)

kinderboeken over de herfst - unicorns & fairytales

Dit mooie prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar van uitgeverij Clavis (Guy Daniëls & Lisa Brandenburg) gaat over Ella, een heksje. Het was al duidelijk dat ze anders was dan anderen. Ella houdt niet van zwart en insecten. Maar anders zijn is nog zo slecht niet. In dit boekje leren kinderen dat iedereen anders is en dat het niet uitmaakt. Het boek eindigt met een toverkookwedstrijd. Ella bakt een lekkere mooie taart en verovert iedereen zijn hart. Meteen een leuke insteek om zelf samen met je kinderen een Halloween of herfsttaart te maken?  Wat denk je?

 

5. Kitty, redding in de maneschijn (Paula Harrison & Jenny Lovlie – Ballon Media)

Halloween leesboek - unicorns & fairytales

Een heel leuk leesboekje voor kinderen vanaf 7 jaar die graag lezen. Dit is niet echt een griezelig boek maar past wel in het thema. Kitty’s mama is een superheldin en Kitty weet dat ze op een dag ook haar speciale krachten zal gebruiken. Maar dan komt Figaro de kat haar hulp vragen en beleeft ze ‘s nachts een spannend avontuur. Samen gaan ze allemaal kleine katjes redden! Vanaf dan begint het avontuur voor Kitty. Er komen nog meer boekjes van deze heerlijke serie. Het boek leest ook vlotjes en de zwarte pagina’s afgewisseld met witte pagina’s en tekeningen zorgen ervoor dat kinderen dit graag gaan lezen.

 

6. Bibbervlees  (Karin Jacobs – Harmen van Straaten – Davidsfonds)

Halloween prentenboeken - unicorns & fairytales

Het moeten niet altijd Halloween prentenboeken zijn die je met je kinderen kunt lezen. Ook gedichten zijn erg fijn om voor te lezen en om zelf te lezen. Kunnen ze zelf ook griezelige gedichten maken? Spelen met taal is zeer goed voor de taalontwikkeling. Het is niet alleen leuk maar dus ook educatief. En wie leest er nu niet graag griezelige gedichten? Over Grote en kleine angsten met humor bekeken. Zwemmen in de zee, in het donker naar bed, een spreekbeurt op school… Elk kind heeft kleine en grote angstjes waardoor het leven soms iets minder leuk wordt. Karin Jacobs verzamelde 25 van deze moeilijke momenten en schreef er een grappig gedicht over, waardoor de grote schrik meteen heel wat kleiner wordt. Een must-have voor elke ouder met bange kindjes. Voor kinderen vanaf 8 jaar. 

 

7. Ik ben echt niet bang (Rick Meijer – Esther Malaparte – L&M Books)

Halloween prentenboeken - unicorns & fairytales

Dit is een Halloween prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar. Lana staat voor het spookhuis en twijfelt om naar binnen te gaan. Eigenlijk is ze wel bang. Het lijkt wel op het boek dat ze aan het lezen was onder de lakens. Over een groot spookhuis met monsters enzo. Plots staan daar haar twee klasgenoten en ze vragen of ze mee naar binnen gaat. Samen met Lana ga je mee het spookhuis in en beleef je het spookhuis zoals zij het ziet. Ze ziet vleermuizen en spinnen en probeert lieve dingen over hen te verzinnen om het minder eng te maken. Sinds dan zijn de dingen minder eng en is Lana niet bang meer. Papa staat buiten op haar te wachten. Hij had altijd gezegd: schrijf je eigen verhaaltje maar.

Dit Halloween prentenboek gaat over angsten overwinnen. Vaak nemen je gedachten een loopje met je. Je kan aan kinderen vertellen dat ze over de enge dingen ook iets leuks kunnen verzinnen en dat ze dan misschien minder bang worden.

 

8. Het grote Kluitman Griezelboek met 10 gruwelijk griezelige verhalen

Halloween leesboek - unicorns & fairytales

Dt boek zit boordevol verhalen en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar ongeveer. Het is een boek voor echte leesbeesten. Geen tekeningen, alleen 10 spannende verhalen. Ook leuk om in de klas voor te lezen aan de kinderen. Ze gaan over ontsnapte zombies, een verjaardag met horrorclowns, een mysterieus avontuur in Schotland, een spannende zoektocht en vampiers ! Niet voor bange lezers dus…

 

9. Isabella Maan – (Harriet Muncaster – Ballon Media)

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

Deze serie gaat over een meisje dat half vampier en half fee is. De cover met roze glitters belooft al veel goeds. Het boek dat wij recenseren is Isabella en het spookkasteel. Voor het lezen van het boek krijg je zicht op de personages van het boek aan de hand van een stamboom. Het verhaal gaat als volgt: er is een schooluitstap naar een kasteel. Haar vrienden van de klas denken dat het er spookt en ze wil graag haar vrienden geruststellen. Ook haar papa gaat mee naar het kasteel als vrijwilliger. In de bus praten de kinderen over de spoken die er wel eens zouden kunnen zijn en dat ze bang hebben. Een jongen heeft zelfs ‘spokenspray’ gemaakt. Uiteindelijk komen Isabella en gaar vader toch een spook tegen. Zijn naam is Oscar 😉 Echter, hij is ZELF bang dat niemand hem aardig gaat vinden. Ze willen graag iedereen overtuigen dat het een lief spook is en verkleden hem als ridder en nemen hem mee onder de kinderen. Die leren Oscar zo beter kennen en vinden hem vriendelijk en lief. Nadien toont hij zijn ware gelaat en zijn de kinderen niet bang van hem als spook en hij ook niet meer van de kinderen. Hij gaat mee met Isabella en haar vader en mag bij hen komen wonen.

 

Nog meer Halloween?

Leuke Halloween activiteiten en uitstappen met kinderen

Heel makkelijke Halloween suncatchers maken met je kinderen

Gezonde(re) Halloween traktaties

Leuke (mierzoete) Halloween traktaties

Pin it

Vind je deze boeken leuk? Pin onderstaande afbeelding dan op Pinterest.

Halloween prentenboeken - unicorns & fairytales

Wat vinden jullie van deze selectie Halloween boeken? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Evi
    22 oktober 2019 at 12:02

    Daar zitten enkele leuke exemplaren tussen! Thx voor de tips 🙂

Leave a Reply